题目内容

【题目】Tim BernersLee is not the most famous inventor in the world.However, his invention has changed our lives.

He was born in London, England in 1955.When he was a small boy, Tim was interested in playing with electrical things.He studied science at Oxford University.He made his first computer from an old television at the age of 21.

Tim started working on early computers.At that time, they were much bigger than now.He worked in England then Switzerland.Tim was really interested in two things, computers and how the brain works.How could the brain connect so many facts so quickly? He had to work with people all over the world.They shared information about computers.It was hard to manage all the information.He answered the same questions again and again.It took a lot of time.It was even difficult for computers in the same office in Switzerland to share information.Tim also forgot things easily.Could a computer work like a brain? Could it “talk” to other computers?

There was an Internet already but it was difficult to use.In 1989, Tim BernersLee invented the World Wide Web (WWW) all by himself.This had a special language that helped computers talk to each other on the Internet.When people wanted to share information with others, they used the World Wide Web.The Internet grew quickly after that.

Tim BernersLee doesn't think he did anything special.He says that all of the ideas about the Internet were already there.All he did was to put them together.He says that many other people worked together to make the Internet what it is today.

Most inventors want to become rich.But Tim gave away the World Wide Web for nothing.He now works in America.He helps people share technology and wants the Internet to be free for everyone to use.Maybe he is the most important but least famous inventor in the world today!

1What was Tim BernersLee interested in?

A. Looking for jobs in different cities.

B. Talking to people around the world.

C. Studying how to connect computers.

D. Exploring how to improve memory.

2The underlined word “It” in Paragraph 3 refers to “________”.

A. Working on early computers

B. Connecting different facts together

C. Travelling to the office in Switzerland

D. Repeating the answers to the same questions

3In what order did the following events take place?

a.Tim worked in England.

b.Tim worked in Switzerland.

c.Tim made his first computer.

d.Tim invented the World Wide Web.

e.Tim studied science at Oxford University.

A. c—e—d—a—b B. e—b—a—c—d

C. c—d—a—e—b D. e—c—a—b—d

4What does the writer think of Tim BernersLee?

A. He is not famous because he is not rich.

B. He has changed our lives and he is great.

C. He did nothing special but make people a good life.

D. He has made great achievements in memory research.

【答案】

1C

2D

3D

4B

【解析】

本文主要介绍了发明万维网的伟大发明家Tim Berners Lee.他在21岁时制作了第一台电脑,1989年发明了万维网他还免费把这个技术分享给其他人,免费供大家使用.也许他不是当今世界上最出名的发明家但却是最重要的发明家

1细节理解题.根据第二段第二句When he was a small boy,Tim was interested in playing with electrical things当他还是个小男孩的时候,Tim对玩电器很感兴趣.及第三段第一行Tim was really interested in two things,computers and how the brain works.Tim真的对两件事感兴趣:电脑和大脑的运作方式.可知应该是"研究如何连接计算机.",选C.

2细节理解题.根据上句He answered the same questions again and again.他一次又一次地解答了同样的问题,以及It took a lot of time.可知对同样的一些问题进行不断地回答,消耗了很多时间.It指的是上句的"对同样的一些问题的重复回答"故选D.

3细节理解题.a Tim在英国工作.b Tim在瑞士工作.c Tim制作了他的第一台计算机.d Tim发明了万维网.e Tim在牛津大学学习科学.根据第二段第三句He studied science at Oxford University.他在牛津大学学习科学.可知首先是e.根据第二段最后一句He made his first computer from an old television at the age of 21.他21岁时从一台旧电视机上制造了他的第一台电脑.可知其次是c.根据第三段第三句He worked in England then Switzerland.他当时在英国工作,然后在瑞士工作.可知,a是第三.b是第四.最后发明了万维网,d是第五.先后顺序是e-c-a-b-d,选D.

4细节理解题.根据最后一段"大多数发明家都想致富,但Tim无偿赠送了万维网,他现在在美国工作,他帮助人们分享技术,希望互联网免费供大家使用,也许他是当今世界上最重要但最不出名的发明家!",以及文章第一段Tim BernersLee is not the most famous inventor in the world.However, his invention has changed our lives.可知,他改变了我们的生活,他是伟大的.选B.

本篇文章属于著名人物介绍,文章中的问题都涉及到细节,所以在把握文章大意的同时注意对细节的理解.例如第2小题根据第二段第二句When he was a small boy,Tim was interested in playing with electrical things当他还是个小男孩的时候,Tim对玩电器很感兴趣.及第三段第一行Tim was really interested in two things,computers and how the brain works.Tim真的对两件事感兴趣:电脑和大脑的运作方式故选 C.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。

Nick's family had just moved to town,and today was his1(one) day in a new school.Nick was nervous.He did not have any2 (friend) at this school.

Nick's mother walked with him to school.He walked into the classroom and chose 3 desk at the back of the class.Nick's new teacher came over to him and said,“Hello,I am Mrs. Smith.You must be Nick.”

He shyly nodded his head.4 Mrs. Smith said,“Class,I'd like you to meet Nick.His family just moved here,and he is going to be in our class.”

Nick was happy that Mrs. Smith introduced him to the class.He was even 5(happy) when the boy next to him said,“Hi,Nick.I'm Marcus.”

The first part of the day went by very6(quick).Mrs. Smith gave Nick all of the books he would need and showed him which chapter (章节) the class was working on.

Soon,the lunch bell rang.Nick got nervous again.He did not want to eat his lunch by 7(him).As he walked into the lunchroom with the rest of his classmates,he started looking for a place to sit.Marcus invited Nick 8(sit) with him.

9 school,Marcus asked Nick where he lived.Nick lived only three houses down the street from Marcus,10 the boys agreed to walk home together.After they finished their homework,Marcus came over to Nick's house to play catch.When Nick went to bed that night,he could hardly wait for school the next day.

【题目】根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词

In Chinese, it is known as the “precious land”.Full of mountains and Karst landforms (地貌), Guizhou has 1(逗留;留下) one of China's unspoiled places.

Last month, the2 (西南部的) province was chosen as one of the top places to go by the New York Times.

Now Guizhou is starting to present its real feel to more 3 (参观者).The opening of the Guiyang—Guangzhou highspeed railway has cut the rail 4 (旅程) from more than 20 hours to only about four hours.

As the China Tour Guide website noted, Guizhou's beautiful5 (大自然的) scenery is “a wonderland that you will never forget”.The most famous scenic spot is probably the Huangguoshu 6 (瀑布).The noise of the waterfall can be heard clearly with 7 (巨大的) amounts of water falling down it.It's the largest waterfall in Asia, which is 77.8 metres high and 101 metres wide.The 8 (阳光) and rainbows also add to the waterfall's beauty, which seems to come from another world.

Another eyecatching Guizhou attraction is its9 (丰富多彩的) locals.The fact that people couldn't get to the province for years helped many ethnic groups (少数民族) keep their traditional lifestyles and 10 (文化).For example, Miao people still live in wooden houses on stilts (木桩), while the Dong people have old wind and rain bridges, giving people shelter when it rains.

【题目】In Britain,Boxing Day is usually celebrated on December 26th,which is the following day after Christmas Day.However,strictly speaking,Boxing Day is the first weekday after Christmas.Like Christmas Day,Boxing Day is a public holiday.This means it's a non-working day in the whole of Britain.When Boxing Day falls on a Saturday or Sunday,the following Monday is the public holiday.

The exact origin (起源) of the holiday is unclear.One of the thoughts is that during the Middle Ages,when great sailing ships were setting off to discover new land,a Christmas Box was placed by a priest (神父) on each ship.Those sailors who wanted to ensure a safe return would drop money into the box.It was sealed_up and kept on board until the ship came home safely.Then the box was handed over to the priest in the exchange for the saying of a mass of thanks for the success of the sailing.The priest wouldn't open it to share the contents with the poor until Christmas.

One more thought is about the “Alms Box” placed in every church on Christmas Day.Worshippers (做礼拜的人) put gifts for the poor into it.These boxes were always opened the day after Christmas.That is why that day became known as Boxing Day.

Today,many businesses,organizations and families try to keep the traditional spirit of Boxing Day alive by donating (捐赠) their time,services and money to aid Food Banks,providing gifts for the poor,or helping families in need.Besides,spending time with family and shopping are popular Boxing Day activities now.

1Sailors dropped money into the Christmas Box in order to ________.

A. save the poor B. pay for the priest

C. discover new land D. pray for sailing safety

2What does the underlined phrase “sealed up” mean?

A. 密封 B. 悬挂 C. 归还 D. 传递

3The following activities can show the traditional spirit of Boxing Day EXCEPT ________.

A. offering gifts to the poor

B. supporting families in need

C. spending time with family

D. giving money to aid Food Banks

4The purpose of the passage is ________.

A. to praise the kindness of priests

B. to introduce the origins of Boxing Day

C. to call on people to help the poor

D. to compare Boxing Day with Christmas Day

【题目】Do you know about the ______ museum? In Brazil,football is considered an art form.That is the best ______ for the football museum to be built.

Brazil is the land that ______ many famous football players ______ Zico,Ronaldo,Kaka,and the ______ of all,Pele.It is the only country ______ has won the World Cup five times.

In order to honour the greatest ______ of the nation,the Museu do Futebol,or Football Museum,opened at Pacaembu Stadium in Sao Paulo______ 2008.

When ______ the museum,visitors are greeted in Portuguese,Spanish and English by a lifesize image of Pele,who is ______ famous in Brazil that he is known simply ______ “O Rei” or “The King”.

“The Louvre has the Mona Lisa.We have ______ own piece of art Pele,”said Hugo Sukman of the Roberto Marinho Foundation,which ______ fund (投资) the construction of the museum.

“A museum about football is ______ a museum about the ______ of Brazil and Brazilian culture,” said Leonel Kaz,the museum's curator.

1A. science B. space C. football D. basketball

2A. excuse B. cause C. design D. reason

3A. made B. born C. grew D. produced

4A. included B. except C. such as D. for example

5A. more famous B. less famous C. most famous D. least famous

6A. who B. that C. which D. what

7A. sport B. person C. country D. moment

8A. on B. at C. from D. in

9A. entering B. leaving C. looking at D. walking by

10A. such B. so C. too D. enough

11A. for B. as C. with D. of

12A. we B. us C. our D. my

13A. refused B. helped C. regretted D. agreed

14A. also B. too C. as well D. either

15A. history B. tradition C. customs D. language

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网