题目内容

【题目】 Do you like your name? Names are important to us. We have to live with our names for our whole lifetime.

For this reason, some parents in the US and Europe try very hard to give their children special names. Some people even pay a" naming expert(专家)"to pick a name for them. It is expensive most of the time.

However, not all parents do this. Many people read baby naming books or look online for ideas.

It is common for parents to name their children after a relative(亲戚 ).Other parents name their kids after well-known like Austin or Brooklyn. Some parents give their children nature related names, like Reed or Autumn.

Some famous people have given their children strange name. For example, one artist named their child Audio Science, while another named their child Pirate(海盗).

1Why are names important to people?

_______________________________________________________

2The underlined word "it" in paragraph 2 refers to

_______________________________________________________

3Which is a nature related name, Reed or Brooklyn?

_______________________________________________________

4请将划线句子译成中文

_______________________________________________________

【答案】

1We have to live with our names for our whole lifetime

2Ask a name for naming expert

3Reed

4一些名人给他们的孩子起了奇怪的名字

【解析】

短文主要讲诉了名字对我们来说很重要。我们一辈子都得和我们的名字生活在一起。有人甚至付钱给“命名专家”为他们取一个名字。

1细节理解题,根据“Names are important to us. We have to live with our names for our whole lifetime.名字对我们来说很重要。我们一辈子都得和我们的名字生活在一起。”,故答案为We have to live with our names for our whole lifetime

2词义猜测题,根据“Some people even pay a" naming expert(专家)"to pick a name for them. 有些人甚至付钱给“命名专家”为他们取一个名字。”,这里的it指代的是找专家取名的这件事,故答案为Ask a name for naming expert

3细节理解题,根据“Some parents give their children nature related names, like Reed or Autumn. 一些父母给他们的孩子取了与自然有关的名字,比如芦苇或秋天。故答案为Reed

4翻译题,观察句子,主语为“Some famous people一些名人”,谓语为“have given给,现在完成时”,根据“give sb. sth给某人某物”,故答案为一些名人给他们的孩子起了奇怪的名字。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Book Sale

Do you like reading? We have all kinds of books at very good prices. We have Robinson Crusoe for 9. We have Hamlet for 6 and A Child’s Geography of the World for 18.

Come to Xinhua Bookstore and see for yourself.

Sunshine Sports Club

For students from 12 to 16 years old. Every Saturday and Sunday 6:00 p.m. - 9:00 p.m..

Sunshine Gym.

Just 40 pounds a month.

Basketball, tennis, badminton and volleyball. London Street 26.

Tel: 8752-1628.

Students Volunteers (志愿者) Wanted

We need two volunteers. Do you love animals? Come to the animal hospital every Saturday morning, and you can get on with the lovely animals.

Are you a book lover? Are you responsible for your work? If your answer is “Yes”, you can work as a volunteer at the library every Friday afternoon.

Come to the Students’ Union for more information.

Job Registration (登记) Company: Uber.

Job: A driver.

Working Hours: 30 hours per week, including some weekends.

Needed: to be experienced ( ), friendly, healthy and have a good driving record.

Pay: $12 an hour.

Starting Date: July 1st. Tel: 765-2546.

1Mario wants to be a volunteer, but he has a piano lesson in the morning on weekends. He can choose________.

A.to be a volunteer at the library

B.to work as a driver for Uber

C.to be a volunteer at the animal hospital

2Ann can buy at most (至多) ________kinds of books if (如果) she has 18.

A.oneB.twoC.three

3The company needs to pay________for the driver every week.

A.$12B.$84C.$360

4You can________in Sunshine Sports Club.

A.play badminton and volleyballB.swim and play tennisC.play basketball and soccer

5You can go to________for further information if you want to be a volunteer.

A.the animal hospitalB.the libraryC.the Students’ Union

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网