题目内容
【题目】
Book Sale Do you like reading? We have all kinds of books at very good prices. We have Robinson Crusoe for 9. We have Hamlet for 6 and A Child’s Geography of the World for 18. Come to Xinhua Bookstore and see for yourself. | Sunshine Sports Club For students from 12 to 16 years old. Every Saturday and Sunday 6:00 p.m. - 9:00 p.m.. Sunshine Gym. Just 40 pounds a month. Basketball, tennis, badminton and volleyball. London Street 26. Tel: 8752-1628. |
Students Volunteers (志愿者) Wanted We need two volunteers. Do you love animals? Come to the animal hospital every Saturday morning, and you can get on with the lovely animals. Are you a book lover? Are you responsible for your work? If your answer is “Yes”, you can work as a volunteer at the library every Friday afternoon. Come to the Students’ Union for more information. | Job Registration (登记) Company: Uber. Job: A driver. Working Hours: 30 hours per week, including some weekends. Needed: to be experienced (有 经 验 的 ), friendly, healthy and have a good driving record. Pay: $12 an hour. Starting Date: July 1st. Tel: 765-2546. |
【1】Mario wants to be a volunteer, but he has a piano lesson in the morning on weekends. He can choose________.
A.to be a volunteer at the library
B.to work as a driver for Uber
C.to be a volunteer at the animal hospital
【2】Ann can buy at most (至多) ________kinds of books if (如果) she has 18.
A.oneB.twoC.three
【3】The company needs to pay________for the driver every week.
A.$12B.$84C.$360
【4】You can________in Sunshine Sports Club.
A.play badminton and volleyballB.swim and play tennisC.play basketball and soccer
【5】You can go to________for further information if you want to be a volunteer.
A.the animal hospitalB.the libraryC.the Students’ Union
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【5】C
【解析】
文章大意:本文是一篇应用文。四个表格分别描述了卖书、阳光运动俱乐部、学生志愿者招聘和公司招聘四个方面的相关信息。
【1】细节理解题。由文中“you can work as a volunteer at the library every Friday afternoon”可知 你可以在每星期五下午来图书馆做志愿者,故答案为A。
【2】细节理解题。 由文中 “We have Robinson Crusoe for9.We have Ham Let for6 and A Child's Geography of the world for18”可知,鲁滨孙漂流记9美元,哈姆雷特6美元,儿童世界地理18美元,18美元可以最多买两本书,鲁滨逊漂流记和哈姆雷特,故答案为B。
【3】细节理解题。由文中“Working Hours:30 hours per week,including some weekends Pay:﹩12 an hour”可知,工作时间:每周30个小时,包括一些周末 工资:每小时12美元,30*12=360,故答案为C。
【4】细节理解题。由文中“Basketball,tennis,badminton and volleyball”可知,健身房有篮球、网球、羽毛球和排球,故答案为A。
【5】细节理解题。由文中 Come to the Students'Union for more information可知,来学生会了解更多信息,故答案为C。
先通读全文,了解大意。找到题干中的关键词,有针对性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案。推理判断要在抓住关键句子的基础上合理分析,才能得出正确的答案。细节题较为简单,在正确理解题目后,仔细阅读短文,细节理解题。由文中 Come to the Students'Union for more information可知,来学生会了解更多信息,故答案为C。