题目内容
【题目】根据短文内容回答下列问题。
Earth is our home. It has air that we can breathe(呼吸). It has water for us to drink. It has plants and animals that we can eat. Earth is not too hot or too cold for us. It has everything we need to live.
We are on earth, but we call see things that are not on earth. Early in the morning, we can see the sun comes up. All day, the sun seems to move across the sky. Later in the day, we can see the sun goes down. But the sun is not really moving around us. We are the ones who are moving. Every morning, we turn towards the sun. Every night, we turn away from it. Every year, we go around it. Earth is our spaceship. All of us in the spaceship are riding around the sun.
At night, we can often see the moon and stars. From earth stars look like little points of light because they are so far away. But stars are really big. A star is a great mass of burning gas. It gives off light and heat. Our sun is a star.
There are eight planets moving around our sun. Earth is the third planet around the sun. Some of the planets have moons. A moon goes around a planet just as a planet goes around a star. Earth has only one moon. Some planets have more.
(1)Why is earth our home?
(2)Is the sun really moving around us?
(3)Why do stars look small?
(4)How many planets move around our sun?
(5)Some planets have more moons, don't they?
【答案】
(1)
Because it has everything we need to live.
(2)
No, it isn't.
(3)
Because they are so far away.
(4)
Eight planets move around our sun.
(5)
Yes, they do.
【解析】
⑴细节理解。根据第一段It has air that we can breathe(呼吸). It has water for us to drink. It has plants and animals that we can eat. Earth is not too hot or too cold for us. It has everything we need to live. 可知地球有我们生存所需要的一切,所以答案是:Because it has everything we need to live.
⑵细节理解。根据第二段But the sun is not really moving around us. We are the ones who are moving.可知不是太阳围着我们转,而是我们围着太阳转。 所以答案是:No, it isn't.
⑶细节理解。根据三段From earth stars look like little points of light because they are so far away可知星星看起来小时因为它们离我们太远. 所以答案是:Because they are so far away.
⑷细节理解。根据最后一段There are eight planets moving around our sun可知太阳周围有8颗行星, 所以答案是:Eight planets move around our sun.
⑸细节理解。根据最后一句Some planets have more可知一些行星有更多的月球, 所以答案是:Yes, they do.
【题目】根据提供的信息内容,帮助下列学生找出他们喜欢的内容进行匹配。
Animals are our friends. Sometimes they do funny things. Look at the pictures from an English newspaper. The Daily Telegraph chose some funny animal pictures from 2015. Get ready for some good laughs.
A. Even chipmunks (花栗鼠) learn to smoke. An English woman saw this strange chipmunk on a beach in Spain (西班牙). It has a cigarette (香烟) in his mouth! Smoking is bad. You should stop, chipmunks. |
B. What's the news today? Chaska, a one-year-old bear, lived in a US zoo. Chaska likes reading newspapers. |
C. Look at this beluga whale (大白鲸)! It lives in an American aquarium (水族馆). It tries to get closer to watch the visitors, but only flattens (压扁) its nose on the glass. |
D. Do I look cool? A monkey in Indonesia (印度尼西亚) takes a camera from a visitor. He takes many pictures of himself. |
E. What a fat squirrel (松鼠)!It lives in a zoo in the US. People there often give it nuts to eat. So it is now twice the weight it should be. |
①Kate: My friends and I really like to watch the monkey take pictures.
②Mike: My favorite animal is a squirrel. The squirrel can eat nuts.
③Gina: I don't like animals, but I enjoy watching chipmunks smoking.
④Jack: I want to go to an American aquarium to watch the whale's show.
⑤Scott: I really want to know how Chaska can read newspapers.
【题目】任务型阅读
Grace is a student of a junior high school. She is a good student. She usually gets up at six in the morning. Then she has breakfast. Her mother takes her to school in the car. It takes about half an hour to drive there.
The first class begins at seven thirty. She has lunch at school at twelve o'clock. She often has rice and vegetables for lunch because (因为) it's her favorite food.
In the afternoon, classes begin at half past one. She gets home at about a quarter to five and has dinner at six. At about nine thirty, she goes to bed.
根据短文内容,从下面五个选项中选出能填入空缺处的最佳选项,使短文意思通顺。
A. She thinks it's very nice. |