题目内容

【题目】阅读理解
You can't look good if you are not healthy. And one way to be healthy is to do exercise.
Football, tennis, volleyball and swimming are all good for you. Muscle (肌肉) exercise is also important. You can exercise at school or at home. Boys can do push-ups (俯卧撑) and girls can do sit-ups (仰卧起坐).
But there are some don'ts here:
First, stay away from weight lifting (举重). It's bad for you, because it gives too much stress (压力) to your body and you can't grow tall if you practise often. You should exercise for about an hour a day, and three days a week. On the other days, don't exercise too much. Exercising too much is not a good idea.
Don't want fastresults (结果). Your muscles will grow when you get older. If you want to be healthy and strong, exercise and healthy food are the best way. But don't think you can make it in one day.
(1)“You” in this article is a .
A.teacher
B.parent
C.student
D.player
(2)In Paragraph (段) 2, we can know .
A.when to do exercise
B.what exercise are bad
C.how to do exercise
D.what exercise we need
(3)The article tells us that is good for students.
A.volleyball
B.weight lifting
C.exercising too much
D.exercising too long
(4)What's the best title (标题) for the article?
A.Exercise Is Interesting
B.Be Careful With Exercise
C.Let's Do Exercise
D.Bad Exercise

【答案】
(1)C
(2)D
(3)A
(4)B
【解析】文章大意:短文主要介绍了学生要保持身体健康,应注意锻炼身体,要做适当的锻炼,不能做不适合自己的锻炼,不能过量。
(1)细节判断题。短文主要介绍了保持身体健康,应注意锻炼身体,要做适当的锻炼,不能过量。可以猜测是针对学生的。所以答案是C。
(2)段落归纳题。根据短文中的句子“Football, tennis, volleyball and swimming are all good for you.”可知,学生们适合做什么样的运动。所以答案是D。
(3)细节判断题。根据短文中的句子“Football, tennis, volleyball and swimming are all good for you.”; stay away from weight lifting (举重). It's bad for you; Exercising too much is not a good idea.;Running for a long time makes you tired.可知,只有A答案正确。所以答案是A。
(4)主旨大意题。短文主要介绍了保持身体健康,应注意锻炼身体,要做适当的锻炼,不能做不适合自己的锻炼,不能过量。所以答案是B。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网