题目内容

【题目】

Where do you like to live? For this question, different people have different

answers. Some people like to live in a city because there are many shops and supermarkets.

They think it is convenient(方便的)to buy things. But some people think it is good

to live in a quiet town because they don’t like the dirty air in the big city. They dislike pollution(污染) in the city.

Today, some people like travelling, so they would like to buy house cars. House car is both a house and a car. You can’t buy it with a little money. There is a driving area in the car. You can do lots of things in the car. There is a bed and a lamp in the bedroom. You can make dinner in the kitchen. You can also find a fridge and a sink in it. You can listen to music and watch TV in the sitting room. If you are tired, you can have a shower or a bath in the bathroom. You can do many things you want to do. Life is travelling. Do you want to live in this kind of car?

【1】Why do some people like to live in the city?

A. Because it is a quiet place.

B. Because there are many people.

C. Because there are many cars and buses.

D. Because it is convenient to live there.

【2】What’s the advantage(优点)of living in the town?

A. There are no cars and buses.

B. There isn’t much pollution.

C. There aren’t span>any places to buy things.

D. The air is dirty there.

【3】What can’t you do in the house car?

A. Have a shower. B. Make dinner.

C. Play football. D. Listen to music.

【4】How much do you need to pay for the house car?

A. Much money. B. Little money.

C. A little money. D.5,000 yuan.

【5】From the passage, what can you know?

A. You can’t have a comfortable life in the town.

B. You can do anything you like in the house car.

C. It is difficult to buy all the things in the city.

D. Different people like to live in different places.

【答案】

【1】D

【2】B

【3】C

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:这篇短文讲述了不同的人喜欢住在不同的地方,有些人喜欢住在城市,而有些人喜欢住在小镇上。现在,还有些人花钱买房车,人们可以在车子上生活,例如做饭,睡觉,洗澡,看电视,听音乐等。

【1】D细节理解题。根据文中内容Some people like to live in a city because there are many shops and supermarkets.有些人喜欢住在城里,因为那里有很多的商店和超市。从而判断D正确,因为住在城里很方便

【2】B判断推理题。根据文中内容They dislike pollution in the city.他们不喜欢城市的污染。从而判断住在城镇的优点是没有太多污染,故选B。

【3】C判断推理题。根据文中第二段内容得知,人们可以在房车上洗澡,做晚饭,听音乐,但没有提到买食物,故选C。

【4】A判断推理题。根据文中内容You can’t buy it with a little money.只有一点钱你是买不起房车的。从而判断买房车需要很多钱,故选A。

【5】D判断推理题。根据文中内容Where do you like to live? For this question, different people have different answers.你喜欢住在哪里?对于这个问题,不同的人有不同的答案。故选D,不同的人喜欢住在不同的地方。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解。

Art lovers around the world have thought about this question for so many years: what is the secret behind the Mona Lisa’s smile?

However, they can ask Mona Lisa herself in the interactive exhibition (交互式展览) in Beijing. This exhibition brings the 500-year-old painting to life.

Now Leonardo da Vinci’s famous painting can move her head and wave (挥舞) her hand in 3D, and even answer questions. She can answer the questions about her life, her age and so on. But when she talks she doesn’t speak Italian but Chinese like: “Da jia hao, wo jiao Mengna Lisha. Hen gao xing jian dao ni men.”

The new, digital (数码的) picture of Mona Lisa is the center piece of the World Classic Interactive Arts Exhibition in Beijing. You can also see other world-famous paintings such as Leonardo da Vinci’s Last Supper. Last Supper is another picture that they made alive with 3D. In this picture, Jesus (基督耶稣) can walk and talk with his believers (信徒).

It took the organizer Wang Hui and over 400 digital artists in South Korea two years to make the picture, at a cost of around 50 million yuan.

He says, “What’s special about it is that it’s the first time to use computer technology (技术) to make her speak and move.”

So what does the Mona Lisa say if you ask her why she is smiling?

【1】From the passage we know that Mona Lisa is ________.

A. a famous woman in China

B. Leonardo da Vinci’s wife

C. a famous painting of Wang Hui

D. an Italian woman in Leonardo da Vinci’s painting

【2】For many years art lovers all around the world have wondered ________.

A. why Mona Lisa smiled

B. who Mona Lisa lived with

C. how old Mona Lisa was

D. who Mona Lisa loved

【3】What language does Mona Lisa speak in the exhibition?

A. She speaks French.

B. She speaks Italian.

C. She speaks Chinese.

D. She speaks Japanese.

【4】Which of the following is TRUE?

A. Wang Hui and his team spent 2 years making the digital pictures.

B. The digital paintings cost Wang Hui 50,000 yuan.

C. Wang Hui made this painting with some Chinese artists.

D. About 400 artists wanted to buy the digital paintings.

【5】From the passage we know ________.

A. Mona Lisa can also sing in Chinese

B. 3D made Mona Lisa move and speak

C. 3D made Leonardo da Vinci alive in the exhibition in Beijing.

D. in the picture Last Supper, Leonardo da Vinci can walk in his room

【题目】 A short Chinese man is one of the biggest men in the world right now. He is Jack Ma ( Ma Yun), the Chairman (董事局主席) of Alibaba Group. On Sept. 19, 2014, Alibaba went public(上市) and raised $25 billion. Ma, a former English teacher, has become the richest man in China.

Born in 1964 in Hangzhou, Zhejiang, Ma grew up as a happy kid. When he was a teenager, he wanted to learn English. Every morning, he got up at 5 a.m., rode his bike for 40 minutes to a hotel near the West Lake and talked with foreign tourists in English. He did it for nine years, rain or shine.

The experience made him an excellent English speaker and also opened his eyes to the outside world. In 1994, Ma Yun heard about the Internet for the first time. And on a 1995 trip to the US, Ma was shown the Internet for the first time. He searched the word “beer” on Yahoo, and found that there was nothing there about China. Seeing the chance, Ma returned to China and set up a website called China Pages without even knowing much about computers.

Four years later, Ma, his wife and his friends set up Alibaba in Hangzhou. He believed in the Internet business potential(潜力) when few other Chinese did. 15 years later, Alibaba has developed into the world’s largest e-commerce company (电子商务公司), owning popular shopping websites like Taobao and Tmall.

【1】The underline word it” in the second/span> paragraph refers to _____.

A. riding a bike

B. teaching English

C. playing on computers

D. practicing English with foreigners

【2】In 1995, Ma Yun was shown ____ for the first time in the US.

A. beer on Yahoo B. Chinese pages

C. the Internet D. e-commerce

【3】Alibaba was set up in the year______.

A. 1994 B. 1995 C. 1999 D. 2004

【4】 Which of the following is NOT true according to the passage?

A. The first website Ma Yun set up was Taobao.

B. Alibaba raised a lot of money after it went public.

C. Ma Yun began to learn English when he was a teenager.

D. Ma Yun believed the Internet business would have a bright future.

【5】What does this passage mainly tell us?

A. How Ma Yun made history.

B. The history of Alibaba Group

C. How Ma Yun learned English.

D. The development of e-commerce in china.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网