题目内容
【题目】翻译句子
【1】短篇小说是一种很难掌握的艺术形式。(art form)
______________________________________________________________________
【2】对该镇的描写缺少本土特色。(local colour)
_____________________________________________________________________
【3】在语言学习方面他有天赋。(have a gift for)
_____________________________________________________________________
【4】她鼓励我不断尝试。 (encourage)
____________________________________________________________________
【答案】
【1】The short story is a difficult art form to master.
【2】The description of the town lacked its local colour.
【3】He has a gift for language learning.
【4】She encouraged me to keep trying.
【解析】
【1】短篇小说the short story;很难掌握的be difficult art form to master;art form艺术形式。本句是主系表结构,主语the short story是单数第三人称,系词需用is;根据句意结构和中英文提示,可知填The short story is a difficult art form to master.。
【2】对该镇的描写the description of the town;缺少lack;local colour本土特色。根据句意结构和中英文提示,可知填The description of the town lacked its local colour.。
【3】语言学习language learning ;have a gift for有天赋。本句主语he是单数第三人称,动词需用三单形式;根据句意结构和中英文提示,可知填He has a gift for language learning.。
【4】鼓励某人做某事encourage sb. to do;不断尝试keep trying。根据句意结构和中英文提示,可知填She encouraged me to keep trying.。
翻译句子。综合考查句式结构,动词形式、时态和语态,需要考生结合句子的主语确定动词形式,根据时间状语的提示确定时态,根据主语和动词之间的关系确定语态。同时注意各种从句和固定句式的运用。
【题目】请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成信息卡。
Halloween is a strange holiday. It started several centuries ago in Europe. It began as “Hallow Evening” meaning “holy night”. At that time November 1st was called “All Saints' Day” and people honoured all the saints who did not have their own special day. People believed that October 31st was the time when all the evil spirits were supposed to be active. So people would play all sorts of pranks on each other.
Black is one of the traditional Halloween colors, probably because Halloween festivals and traditions took place at night.Pumpkins are a symbol of Halloween, so orange has become the other traditional Halloweencolor.Making lanterns out of pumpkins is a Halloween custom.
Halloween is great fun for children.They dress up as ghosts (鬼), witches (女巫), Small children go “TrickorTreating”.They wear costumes, knock on doors, and shout, “Trick or Treat!” People almost always choose to give them candy as a treat, instead of choosing to receive a trick from the children.Adults sometimes “trick or treat” their friends, too.Usually the “treat” is a glass of wine or some small gifts.
Information Card
Halloween is a holiday which started 【1】 of years ago in Europe. |
It was believed that the spirits of 【2】 people were active on the night before “All Saints' Day”. |
【3】 and orange are both traditional Halloween colors. |
People, especially children, have great fun playing “Trick or Treat” to 【4】 Halloween. |
According to the custom, people always treat the children with candy instead of【5】 a trick from them. |
【题目】读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面的表格。
Are you learning a foreign language? Do you know what a successful language learner should do?
First of all, successful language learners are independent (独立的) learners. They do not depend on books or teachers. They find out their own ways to learn the language. Instead of waiting for the teacher to explain, they try to find methods and rules for themselves. They also look for clues (线索) and get their own ideas by guessing (猜测). When they guess wrong, they try again. They try to learn from their mistakes. It is more important for them to learn to think than to know the meaning of every word.
Successful language learning is active learning, so successful learners do not wait for a chance to use the language. They usually look for such a chance. They find native speakers and ask them for help when they make mistakes. They will try everything to communicate. They are not afraid to what they hear or to say strange things. Finally, successful language learners are learners with a purpose (目的). They want to learn the language because they are interested in native speakers' lives. It is necessary for them to learn the language in order to communicate with foreigners and learn about their lives, their cultures and so on.
Information Card
What don't independent learners depend on? | 36.【1】 |
What is more important for successful language learners to do than to know the meaning of every word? | 37.【2】 |
What chance does an active language learner usually look for? | 38.【3】 |
What are successful language learners interested in? | 39.【4】 |
The main point of the passage | 40.【5】 |