题目内容

【题目】 Not long after his tenth birthday Peter was entrusted(委托) with the task of taking his seven-year-old sister, Kate, to school. Peter and Kate went to the same school. It was a fifteen-minute walk or a short bus ride away. Usually they walked there with their father who dropped them off on his way to work. But now the children were thought old enough to make it to school by themselves on the bus, and Peter was in charge(全面负责).

It was only two stops down the road, but the way his parents kept going on about it, you might have

thought Peter was taking Kate to the North Pole. He was given instructions the night before. When he woke up, he had to listen to them over again. Then his parents repeated them all through breakfast. As the children were on their way out the door, their mother, Viola, ran through the rules one last time. “Everyone must think I'm stupid,” Peter thought. “Perhaps I am.” He was to keep hold of Kate’s hand at all times. They were to sit close to the front with Kate nearest the window. They were not to get into conversations with “lunatics”(疯子). Peter was to tell the bus driver the name of his stop in a loud voice, without forgetting to say “please”. He was to keep his eyes on the route.

Peter repeated all this back to his mother and set out for the bus stop with his sister. They held hands all the way. Actually he didn’t mind this because the truth was he really liked Kate. He simply hoped that none of his friends would see him holding a girl’s hand. The bus came. They got on and sat close to the front. It was ridiculous(荒唐的)sitting there holding hands and there were some boys from school there, so they let go of each other.

Peter was feeling proud of himself. He could take care of his sister anywhere. She could depend on him. If they were alone together on a mountain pass and came face to face with a pack of hungry wolves, he would know exactly what to do. Taking care and not to make any sudden movement, he would move away with Kate until they had their backs to a large rock.

Ridiculous! It was daydreams like this could make him miss his stop if he wasn't careful. The bus had come to a stop. The kids from his school were already getting off. Peter leaped to his feet and just managed to jump to the pavement(人行道)as the bus was starting off again. It was more than fifty yards down the road when he realized .

1How did Peter and his sister go to school before Peter’s tenth birthday?

A.By bus.B.In their father’s car.C.On foot.D.By train.

2How many times did Peter’s parents give him instructions?

A.Three times.B.Four times.C.Five times.D.Six times.

3Which of the statements is TRUE according to the passage?

A.Peter took Kate to school successfully.

B.Peter’s parents gave him and his sister six instructions.

C.Peter held his sister’s hand all the way.

D.Peter really liked his sister Kate.

4Complete the last sentence “ Suddenly, he realized .”

A.his sister was still on the bus

B.he was late for school

C.he left his schoolbag on the bus

D.the bus stopped at the wrong stop

【答案】

1C

2B

3D

4A

【解析】

本文讲述了皮特的妈妈一直叮嘱他要照顾好妹妹,要和妹妹去上学搭公交车时要一直拉着手,坐在一起,可是皮特由于自己胡思乱想做白日梦,想着他在一群饿狼中如何救下妹妹,结果差点坐过了站,但是他还是忘记了妹妹还在公交车上。

1

细节理解题,根据“It was a fifteen-minute walk or a short bus ride away. Usually they walked there with their father who dropped them off on his way to work.步行15分钟或乘短途公交车就到了。通常他们和他们的父亲一起走到那里,父亲在上班的路上把他们送到那里。”可知是父亲陪他们一起走路去,故选C

2

细节理解题,根据“He was given instructions the night before. When he woke up, he had to listen to them over again. Then his parents repeated them all through breakfast. As the children were on their way out the door, their mother, Viola, ran through the rules one last time.他在前一天晚上接到指示。当他醒来时,他不得不再听一遍。然后,他的父母在早餐时都重复了这些话。当孩子们正要出门时,他们的母亲维奥拉最后一次检查了一下规定。”可知一共是四次,故选B

3

细节理解题,根据“Peter leaped to his feet and just managed to jump to the pavement(人行道)as the bus was starting off again.公共汽车重新出发时,彼得一跃而起,勉强跳到人行道上。”和“It was ridiculous(荒唐的)sitting there holding hands and there were some boys from school there, so they let go of each other. 手拉手坐在那里很可笑,那里有几个学校的男孩,所以他们放手了。”可知他没有一直拉着妹妹手,所以下车时一个人走了,并没有成功把妹妹送到学校,选项AC错误;根据“He was given instructions the night before. When he woke up, he had to listen to them over again. Then his parents repeated them all through breakfast. As the children were on their way out the door, their mother, Viola, ran through the rules one last time.他在前一天晚上接到指示。当他醒来时,他不得不再听一遍。然后,他的父母在早餐时都重复了这些话。当孩子们正要出门时,他们的母亲维奥拉最后一次检查了一下规定。”可知一共是四次,选项B错误;根据“Actually he didn’t mind this because the truth was he really liked Kate.事实上,他并不介意这一点,因为事实是他真的很喜欢凯特。”可知彼得非常喜欢他的妹妹凯特。选项D正确,故选D

4

推理判断题,根据“Peter leaped to his feet and just managed to jump to the pavement(人行道)as the bus was starting off again.公共汽车重新出发时,彼得一跃而起,勉强跳到人行道上。”和“It was ridiculous(荒唐的)sitting there holding hands and there were some boys from school there, so they let go of each other. 手拉手坐在那里很可笑,那里有几个学校的男孩,所以他们放手了。”可知他没有一直拉着妹妹手,那么最后他自己一人急忙下车,应该是才意识到忘记了妹妹还在车上,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,并按要求完成下列小题。

The aims of the students who come to school is to study. But to study requires a right way, or you waste either time or the money. The following are the ways of studying.

The best time for reading is morning. Because in the morning, the air is fresh and our minds are clear. For that reason, we can get good results.

In studying we must be patient. If we don't understand a text well, we must read it again. We should not read the next one till we have learned the first one well.

When we are studying, we must put our hearts into the book. We can not read absent-mindedly ( 心不在焉地 ) , or we can get nothing from the book while we are reading.

We must always ask “whys”. If it is not well understood, write it down and ask our teachers or parents, brothers or friends, in any possible way. We must know it completely and then our knowledge can be used well.

Though there are many ways for studying, however, the above mentioned will be quite enough if we can keep them in heart and do so.

1、2题完成句子;3 题简略回答问题;4 题找出并写下第三段的主题句;5 题将文中划线句子译成汉语。

1The best time for reading is morning because the air is fresh and_____.

2The students come to school in order ____________.

3Why must we always ask “whys” in our study?

_______________________________________

4_______________________________________.

5_______________________________________ .

【题目】 Have you ever gone to a fast-food restaurant to eat and gotten a kid's meal that came with a toy? Sometimes those meals have different toys for boys and girls —maybe a truck for the boys and a toy bear for the girls. Who decides that boys like to play with trucks and girls like to play with stuffed animals? I know many boys who like stuffed animals and lots of girls who play with trucks. When we decide what someone will like or how they will act just because they are boys or girls, we are stereotyping(形成模式化观念).

A stereotype is a group that we put people into. Our human brains do this all the time; it's one of the ways that our brain has learned to deal with the world. We see someone and put that person into a group—for example, the old or the young, a boy or a girl. Is that a bad thing? No, it's not.

One advantage of a stereotype is that it enables us to deal with situations rapidly because we may have had a similar experience before. The use of stereotypes is a major way in which we simplify our social world; since they cut down the amount of processingi.e. thinkingwe have to do when we meet a new person.

Although grouping itself isn't bad, it can be harmful sometimes. It makes us ignore differences between each single person, that is, we usually think all the people in one group are the same but that might not be true.

When we stereotype, we think of a group and give everyone in that group certain characteristics. For example, the fast food restaurant believed that all boys like to play with vehicles and all girls prefer toy animals. They did that based only on whether they were boys or girls.

Stereotypes are problems when beliefs that people have about groups are not necessarily true. Have you ever heard anyone say that "Men are better drivers than women"? Statements like this take a group of people and give all of them the same behaviors or characteristics. I know men who are good drivers, and I know women who are good drivers. It's not fair to judge all people in a group by a stereotype. We need to remember that everyone in the group is an individual who has different abilities, interests, strengths and behaviors.

1The example of different toys for boys and girls is mentioned to show that_________.

A.boys and girls prefer different toys

B.boys and girls are treated unfairly

C.people sometimes mix children's likes

D.people have fixed ideas on things

2Which of the following stereotypes is useful?

A.Making friends by his appearance.

B.Boys do better in science than girls.

C.Youth easily do unreasonable things.

D.Red signs on the road warn us of danger.

3The underlined word “ignore” in Paragraph 4 probably means _________.

A.fail to noticeB.fail to trustC.fail to searchD.fail to face

4What does the writer want to tell us about stereotyping?

A.Stereotyping is like a coin which has two sides.

B.It helps our brain learn to deal with similar situations.

C.Judging people by stereotyping them makes things hard.

D.Trying to learn about and form some kinds of them stereotypes.

【题目】根据短文内容,ABCD四个选项中选择一个最佳答案。

One day while I was in fifth grade, my schoolbag was stolen from my dad’s car. In it I had all my school things including my binder(活页夹) and a few other valuable things like my _______. I used to like writing stories, and I had written many in it. So when my dad told me the bad news, I couldn’t help _______.

Then I went to school _______ a long face. My fifth grade teacher, Miss Taylor, was really sweet and _______. Knowing what happened to me, she gave me a binder that she had.

Later that day, Miss Taylor got a(n) _______ from the school office and when she got off the phone, she said to me, “Louis, someone found your diaryIt’s in Ms. Brown’s office.”

I rushed there and got my diary. When I _______ it, I saw an envelope(信封)in it. On the back of the envelope, it read, “It seems your school things got stolen. I’m sorry for that, but I hope this_______”. In the envelope there was a bill of 20 dollars. The person that found my diary had put it in the envelope so that I _______ buy some school things

It was _______ a kind action In fact, there are lots of strangers that are kind, and many teachers like Miss Taylor can make the best out of the worst. ________ anything bad happens and you feel sad, just remember that there are some good people out there in the world.

1A.photoB.diaryC.penD.book

2A.speakingB.smilingC.cryingD.thinking

3A.byB.inC.forD.with

4A.shyB.braveC.niceD.silent

5A.callB.emailC.prizeD.gift

6A.droppedB.openedC.boughtD.touched

7A.helpsB.troublesC.succeedsD.replies

8A.needB.shouldC.mustD.could

9A.soB.veryC.mostD.such

10A.IfB.SinceC.UntilD.Because

【题目】 Divided into two groups, the students were busy in a kitchen at the High Point Community Center in Seattle, US. Instructor Asia Faircloth taught one group how to cook vermicelli (意式细面) bowls with chicken. The other group joined Jacob Alhadeff to practice new skills with knives.

The center’s four-week cooking course was centered on cooking and food justice. To teach more people about the importance of having nutritious food, the city had students from low-income families through social media. Each student received 100 dollars (700 yuan) at the end of the course.

“Low-income people are more likely to feel the effects of food injustice,” Alhadeff said. “So providing cooking instruction and putting money back in the pockets of our community members seemed like a no-brainer (容易做的决定).”

Alhadeff and Faircloth started the course not only to teach kids how to cook, but also to encourage them to think more deeply about food. They were shown how to connect personal choices with the economic cost of obesity, climate change and global food supplies.

Tahir Adams and Najah Goodrich, two juniors at Seattle Lutheran High School, joined the classes. They talked about how farmers have a hard time putting food on their own kitchen tables while growing fresh products for the rest of the country. They were proud of the new skills and recipes they learned.

“We started with more personal things, then looked at the bigger, global view ... like, how climate change is related to food,” Adams said. “It can be really bad when droughts turn places into actual deserts and droughts cause civil unrest.”

1What do we know about the cooking course?

A.It focused only on cooking.B.It was held in Seattle, US.

C.Its students were from wealthy families.D.Each student got 100 dollars at the beginning of the course.

2In Paragraph 3, Alhadeff________.

A.explains the standards for choosing studentsB.complains that community members are stupid

C.proves that it’s a good idea to give students free moneyD.explains why the course provides cooking instruction

3In the course, students were ________.

A.taught how to reduce obesityB.taught to focus on problems about food safety

C.taught to make their own choicesD.encouraged to think more deeply about food

4What can we conclude from what Adams and Goodrich said?

A.They learned nothing from the course.B.They learned recipes from farmers.

C.The course widened their views on food.D.The course taught them how to solve droughts.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网