题目内容

【题目】 Divided into two groups, the students were busy in a kitchen at the High Point Community Center in Seattle, US. Instructor Asia Faircloth taught one group how to cook vermicelli (意式细面) bowls with chicken. The other group joined Jacob Alhadeff to practice new skills with knives.

The center’s four-week cooking course was centered on cooking and food justice. To teach more people about the importance of having nutritious food, the city had students from low-income families through social media. Each student received 100 dollars (700 yuan) at the end of the course.

“Low-income people are more likely to feel the effects of food injustice,” Alhadeff said. “So providing cooking instruction and putting money back in the pockets of our community members seemed like a no-brainer (容易做的决定).”

Alhadeff and Faircloth started the course not only to teach kids how to cook, but also to encourage them to think more deeply about food. They were shown how to connect personal choices with the economic cost of obesity, climate change and global food supplies.

Tahir Adams and Najah Goodrich, two juniors at Seattle Lutheran High School, joined the classes. They talked about how farmers have a hard time putting food on their own kitchen tables while growing fresh products for the rest of the country. They were proud of the new skills and recipes they learned.

“We started with more personal things, then looked at the bigger, global view ... like, how climate change is related to food,” Adams said. “It can be really bad when droughts turn places into actual deserts and droughts cause civil unrest.”

1What do we know about the cooking course?

A.It focused only on cooking.B.It was held in Seattle, US.

C.Its students were from wealthy families.D.Each student got 100 dollars at the beginning of the course.

2In Paragraph 3, Alhadeff________.

A.explains the standards for choosing studentsB.complains that community members are stupid

C.proves that it’s a good idea to give students free moneyD.explains why the course provides cooking instruction

3In the course, students were ________.

A.taught how to reduce obesityB.taught to focus on problems about food safety

C.taught to make their own choicesD.encouraged to think more deeply about food

4What can we conclude from what Adams and Goodrich said?

A.They learned nothing from the course.B.They learned recipes from farmers.

C.The course widened their views on food.D.The course taught them how to solve droughts.

【答案】

1B

2D

3D

4C

【解析】

文章大意:文章介绍了美国西雅图开展的不同寻常的烹饪课程,它不仅仅教会学生烹饪,更鼓励学生开阔思维。

1

细节理解题。根据文章第一段第一句“Divided into two groups, the students were busy in a kitchen at the High Point Community Center in Seattle, US. 学生们分成两组,在美国西雅图的高点社区中心的厨房里忙碌着。可知这个烹饪课程在美国西雅图开展,故答案为B

2

细节理解题。根据第三段Alhadeff说“Low-income people are more likely to feel the effects of food injustice(低收入人群更容易感受到食品不公平的影响)和“So providing cooking instruction and putting money back in the pockets of our community members seem like a no-brainer(因此,提供烹饪指导和把钱放回我们社区成员的口袋似乎是一个无需动脑筋的事情),故可知他们开展烹饪指导的原因是为了减少穷人受到的食物不公。可知,故答案为D

3

细节理解题。根据文章第四段第一句“Alhadeff and Faircloth started the course not only to teach kids how to cook, but also to encourage them to think more deeply about food. AlhadeffFaircloth开设这门课程不仅是为了教孩子们如何烹饪,而且鼓励他们对食物有更深入的思考。可知,这个课程不仅教学生如何烹饪,而且还鼓励学生在食物方面进行深入的思考,选项D符合,其他三项未提及。故答案为D

4

细节理解题。根据AdamsGoodrich的话“We started with more personal things, then looked at the bigger, glibal view... like, how climae change is related to food,(我们从更私人的事情开始,然后着眼于更大的、更流畅的观点……比如气候变化与食物的关系)和“It can really bad when droughts turn places into actual deserts and droughts cause civil unrest. (当干旱把一些地方变成真正的沙漠,干旱导致社会动荡时,情况会变得非常糟糕。)可知他们一开始谈论的问题比较小,然后逐渐的扩大,讨论更大的观点,故可以推断出这样的课程开阔了他们的认知,选项C符合。故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Not long after his tenth birthday Peter was entrusted(委托) with the task of taking his seven-year-old sister, Kate, to school. Peter and Kate went to the same school. It was a fifteen-minute walk or a short bus ride away. Usually they walked there with their father who dropped them off on his way to work. But now the children were thought old enough to make it to school by themselves on the bus, and Peter was in charge(全面负责).

It was only two stops down the road, but the way his parents kept going on about it, you might have

thought Peter was taking Kate to the North Pole. He was given instructions the night before. When he woke up, he had to listen to them over again. Then his parents repeated them all through breakfast. As the children were on their way out the door, their mother, Viola, ran through the rules one last time. “Everyone must think I'm stupid,” Peter thought. “Perhaps I am.” He was to keep hold of Kate’s hand at all times. They were to sit close to the front with Kate nearest the window. They were not to get into conversations with “lunatics”(疯子). Peter was to tell the bus driver the name of his stop in a loud voice, without forgetting to say “please”. He was to keep his eyes on the route.

Peter repeated all this back to his mother and set out for the bus stop with his sister. They held hands all the way. Actually he didn’t mind this because the truth was he really liked Kate. He simply hoped that none of his friends would see him holding a girl’s hand. The bus came. They got on and sat close to the front. It was ridiculous(荒唐的)sitting there holding hands and there were some boys from school there, so they let go of each other.

Peter was feeling proud of himself. He could take care of his sister anywhere. She could depend on him. If they were alone together on a mountain pass and came face to face with a pack of hungry wolves, he would know exactly what to do. Taking care and not to make any sudden movement, he would move away with Kate until they had their backs to a large rock.

Ridiculous! It was daydreams like this could make him miss his stop if he wasn't careful. The bus had come to a stop. The kids from his school were already getting off. Peter leaped to his feet and just managed to jump to the pavement(人行道)as the bus was starting off again. It was more than fifty yards down the road when he realized .

1How did Peter and his sister go to school before Peter’s tenth birthday?

A.By bus.B.In their father’s car.C.On foot.D.By train.

2How many times did Peter’s parents give him instructions?

A.Three times.B.Four times.C.Five times.D.Six times.

3Which of the statements is TRUE according to the passage?

A.Peter took Kate to school successfully.

B.Peter’s parents gave him and his sister six instructions.

C.Peter held his sister’s hand all the way.

D.Peter really liked his sister Kate.

4Complete the last sentence “ Suddenly, he realized .”

A.his sister was still on the bus

B.he was late for school

C.he left his schoolbag on the bus

D.the bus stopped at the wrong stop

【题目】Mother Tongue(语言)

My name is Jiniku but everyone calls me Joey, including my parents. My father is American but my mother is not. My mother grew up in a country whose name I cannot pronounce correctly. She was educated in French and Latin, Spanish and German.

My mother wrote all day, but never showed anyone what she wrote. She had notebooks she would write in, and a typewriter to straighten out(整理) the final copy.

When she had typed(打字) pages, she put them in a box. This box was deep under the bed that she and my father shared.

There were only two words that she ever said in the real voice, with her real accent(口音), real tongue. I heard her say them only three times in her life. She taught them to me one night as I lay on her legs, sweating(出汗) with fever.

“Jiniku,” she said in a low voice. “Jiniku.” I focused(集中) on her voice through my fever, realizing that something had changed. She was speaking from a part of her that she had not opened for a long time. She took my hand, and placed my palm(掌心) over her heart. “Juriszu.” She stared out the window. There was a long silence. I could feel her heartbeat, which was calmer and slower than my own. “My name,” she said at last, speaking once more in English, “means ‘dark ocean(海洋)’.” “And you, Jiniku, my baby, yours means ‘life’.” She looked out the window again. “‘Ji’ is the word for a happy birth. One where everyone lives and there is little pain. ‘Ni’ is a tree that had its roots() spread far and whose branches(树枝) shelter(庇护) all. ‘Ku’ is spirit. You have this all-encompassing(包罗万象的) life.” She placed her hand on my heart. “The first and last letters of our names are the same,” she said. “Don’t forget that, Jiniku.”

1How many languages was Joey’s mother educated in?

A.1.B.2.C.3.D.4.

2Where did Joey’s mother put the typed pages?

A.In a box.B.On the desk.C.Near the bed.D.Beside the table.

3What can we learn from the last paragraph?

A.Joey’s mother had a deep love for her.

B.Joey’s mother was good at giving names.

C.Joey and her mother had two different names.

D.Joey’s mother followed the rules of giving names in her country.

【题目】 Shyness prevents some people from being as comfortable as they would like to be. Here are some tips for overcoming shyness.

Start small with people you know. Practice social behaviors like confident body language, introductions, small talk, asking questions, and invitations with the people you feel most comfortable around. Smile. Build your confidence this way. Then make new friends, too.

Think of some conversation starters. Often, the hardest part of talking to someone new is getting started. Think of conversation starters, like introduce yourself, giving a compliment, or asking a question, remember not to ask personal questions like ages or income. Being ready with a conversation starter makes it easier to get along with someone.

Practice what to say. When you are ready to thy something you have been avoiding because of shyness-like a phone call or a conversation-write down what you want to say beforehand. Practice it, maybe even in front of the mirror. Then just do it. Don’t worry if it is not perfect. Be proud that you have started. Next time, it’ll be even better because it will be easier.

Give yourself a chance. Find group activities where you can be with people who share your interests. People who are shy often worry about failing. Worries can keeps you from trying. So treat yourself like your own best friend. Encourage yourself instead of expecting to fail.

Be yourself. Being the real you-and daring to let yourself be noticed-is what attracts friend-and daring to let yourself be noticed-is what attracts friend. This is the most important.

1How many ways to shake shyness are mentioned in this passage?

A.TwoB.ThreeC.FourD.Five

2Which way is the most important to shake shyness?

A.Starting small with the people you know.B.Being the real you.

C.Practicing what you say.D.Thinking of some conversation starters.

3Which may not be the good conversation starter?

A.Hi, I’m Chris. We’re in the same English class.B.That jacket looks great on you.

C.Do you know when our report is due?D.How old are you?

4_________ prevents people to have a try?

A.WorryB.AngerC.FightD.Argument

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网