题目内容
【题目】 Divided into two groups, the students were busy in a kitchen at the High Point Community Center in Seattle, US. Instructor Asia Faircloth taught one group how to cook vermicelli (意式细面) bowls with chicken. The other group joined Jacob Alhadeff to practice new skills with knives.
The center’s four-week cooking course was centered on cooking and food justice. To teach more people about the importance of having nutritious food, the city had students from low-income families through social media. Each student received 100 dollars (700 yuan) at the end of the course.
“Low-income people are more likely to feel the effects of food injustice,” Alhadeff said. “So providing cooking instruction and putting money back in the pockets of our community members seemed like a no-brainer (容易做的决定).”
Alhadeff and Faircloth started the course not only to teach kids how to cook, but also to encourage them to think more deeply about food. They were shown how to connect personal choices with the economic cost of obesity, climate change and global food supplies.
Tahir Adams and Najah Goodrich, two juniors at Seattle Lutheran High School, joined the classes. They talked about how farmers have a hard time putting food on their own kitchen tables while growing fresh products for the rest of the country. They were proud of the new skills and recipes they learned.
“We started with more personal things, then looked at the bigger, global view ... like, how climate change is related to food,” Adams said. “It can be really bad when droughts turn places into actual deserts and droughts cause civil unrest.”
【1】What do we know about the cooking course?
A.It focused only on cooking.B.It was held in Seattle, US.
C.Its students were from wealthy families.D.Each student got 100 dollars at the beginning of the course.
【2】In Paragraph 3, Alhadeff________.
A.explains the standards for choosing studentsB.complains that community members are stupid
C.proves that it’s a good idea to give students free moneyD.explains why the course provides cooking instruction
【3】In the course, students were ________.
A.taught how to reduce obesityB.taught to focus on problems about food safety
C.taught to make their own choicesD.encouraged to think more deeply about food
【4】What can we conclude from what Adams and Goodrich said?
A.They learned nothing from the course.B.They learned recipes from farmers.
C.The course widened their views on food.D.The course taught them how to solve droughts.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】D
【4】C
【解析】
文章大意:文章介绍了美国西雅图开展的不同寻常的烹饪课程,它不仅仅教会学生烹饪,更鼓励学生开阔思维。
【1】
细节理解题。根据文章第一段第一句“Divided into two groups, the students were busy in a kitchen at the High Point Community Center in Seattle, US.” 学生们分成两组,在美国西雅图的高点社区中心的厨房里忙碌着。可知这个烹饪课程在美国西雅图开展,故答案为B。
【2】
细节理解题。根据第三段Alhadeff说“Low-income people are more likely to feel the effects of food injustice”(低收入人群更容易感受到食品不公平的影响)和“So providing cooking instruction and putting money back in the pockets of our community members seem like a no-brainer”(因此,提供烹饪指导和把钱放回我们社区成员的口袋似乎是一个无需动脑筋的事情),故可知他们开展烹饪指导的原因是为了减少穷人受到的食物不公。可知,故答案为D。
【3】
细节理解题。根据文章第四段第一句“Alhadeff and Faircloth started the course not only to teach kids how to cook, but also to encourage them to think more deeply about food.” Alhadeff和Faircloth开设这门课程不仅是为了教孩子们如何烹饪,而且鼓励他们对食物有更深入的思考。可知,这个课程不仅教学生如何烹饪,而且还鼓励学生在食物方面进行深入的思考,选项D符合,其他三项未提及。故答案为D。
【4】
细节理解题。根据Adams和Goodrich的话“We started with more personal things, then looked at the bigger, glibal view... like, how climae change is related to food,”(我们从更私人的事情开始,然后着眼于更大的、更流畅的观点……比如气候变化与食物的关系)和“It can really bad when droughts turn places into actual deserts and droughts cause civil unrest. ”(当干旱把一些地方变成真正的沙漠,干旱导致社会动荡时,情况会变得非常糟糕。)可知他们一开始谈论的问题比较小,然后逐渐的扩大,讨论更大的观点,故可以推断出这样的课程开阔了他们的认知,选项C符合。故答案为C。