题目内容

【题目】阅读短文从短文下面方框中的六个句子中选择五个句子还原到短文中使短文通顺完整、衔接自然。

In Australia there is a famous island called Fraser Island. A great many visitors come here for holidays every year. Why? The reason is that it is special. 1 In fact, it is the largest sand island in the world. It’s about 200 kilometers long and 240 kilometers wide.

Though the island is a popular place of interest, there is no airport on the island. The long beach along the east coast works as the airport. 2

On the island there are sand hills without any plants, but there are forests with old trees, beautiful flowers and over a hundred lakes, too. 3

Every year, visitors come to enjoy the island’s natural beauty. People like camping and hiking there. 4 Animals were killed for food and this made them in danger of extinction(灭绝). They threw rubbish everywhere, and the lakes were seriously polluted.

5 Rules have been set up. For example, visitors are not allowed to use motorboats(摩托艇) or go fishing in the lakes, and they mustn’t leave any rubbish.

A. Planes arrive and leave from here.

B. Anyone who breaks the rules will be punished.

C. The island is completely made of sand.

D. Unluckily, visitors have caused many problems.

E. Many kinds of birds and animals live in the forest.

F. So it is time to protect the environment of the island.

G. There is no pollution on the island.

【答案】

1C

2A

3E

4D

5F

【解析】

文章大意:本文主要介绍了澳大利亚游客众多的弗雷泽岛的相关地理知识、游客们给这个岛带来的环境问题及应对这一问题的相关法规。

1上文说这个岛是特殊的,下文讲它是世界上最大的沙岛,结合选项可知“The island is completely made of sand.”就是它特殊的地方。故选C

2上文提到了东海岸的沙滩被作为飞机场,由此可推出此处会继续说关于飞机场的内容,结合选项可知用“Planes arrive and leave from here.”表示“飞机在这儿起落”。故选A

3上文提到了森林,结合选项可知此处用“Many kinds of birds and animals live in the forest.”表示“森林里住着许多鸟和动物”。故选E

4下文讲游客带来的问题,结合选项可知此处用“Unluckily, visitors have caused many problems.”表示“不幸的是,游客们造成了许多问题”。故选D

5下文讲为解决污染问题而出台的法规,结合选项可知此处用“So it is time to protect the environment of the island.”表示“因此是时候保护岛上的环境了”。故选F

题目是选句子补全短文,做题时,要先通读短文,理解文章大意;其次,熟悉各备选项,结合设空处上下文的语境来作答;再次,不确定的空可先漏过,把确定答案的做完,剩下的题目自然就容易解决;最后,打答案代入文中一一验证是否能保证文章的连贯性。

练习册系列答案
相关题目

【题目】从方框中所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,补全短文。其中有一项为多余选项。Things to Know When You Write an Email Messsage
For most of the twentieth century, people communicated by telephone or by mail. This is now changing, and email is becoming the preferred method of communication. It's faster than traditional mail. . As email is becoming popular, here are some rules we need to know.
Be polite and friendly.
Start your message with a greeting. If you are writing to a friend, you can begin with Hi, Sandra. If you are writing to your teacher, begin with your message with Dear Mr. Atonso. Many people just type their names. Others say Bye, Cheers, or use abbreviations(缩略语)like BFN(bye for now).
Look good.
When someone receives an email message from you, they might not know anything about you. , so make yourself look good. Type your message, and then read it again. Sometimes sentences seem clear when you write them, but they don't make sense when you read them back.

If you start to use your email several times a week, your message box will soon fill with mail. After a few weeks, you can have a list of 60 or 70 messages! It is easy to delete the message you don't want any more. , you can save them in folders(文件夹).If you don't know how to do that, just ask your friends for help. It only takes a few minutes to learn.

A. If your messages are important
B. It's cheaper than a phone call
C. They will judge(判断)you from your email message
D. You need a clothing at the end of your email.
E. Introduce yourself first
F. Organize your email

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
We can express thoughts and feelings and send sounds and pictures on our smart phones today. We also communicate by using programs like Skype and Face Time. We can't send tastes, smells or touch, of course. But scientists in Britain are trying to develop a way for smart phones to do just that.
Adrian David Cheok is a professor at City University in London. He wants people to experience communication using all of their senses. He said "In the real world, we can open up the glass, open the window. We can touch, we can taste, we can smell in the real world."
To give users a sense of taste, researchers designed two electrodes (电极)that are placed on the tongue. A chemical process creates different tastes through molecules (微粒)on the surface of the tongue. This chemical process sends electrical signals that convince the brain that a person is tasting something. They have already created sour, salty, sweet and bitter tastes.
"You put these two silver electrodes in your mouth, you put your tongue in between and then it stimulates electrically your tongue and you get a virtual taste perception in your brain."
A device(设备)called "Scentee" permits users to have the sense of smell. Scentee plugs into a smart phone and can spray tiny clouds of fragrances, including flowers, fruits and coffee. Professor Cheok says the person speaking can activate the device.
Scentee holds a container with about 100 different smells. The container must be replaced when all the scents(pleasant smells) run out.
(1)Where could the passage most probably be taken from?
A.A news story.
B.An advertisement.
C.A science fiction.
D.A science magazine.
(2)Which of the following is the right order according to the passage?
a. Electrical signals are sent to brain.
b. Two electrodes are placed on the tongue.
c. The brain is convinced that a person is tasting something.
d. Different tastes are created through molecules on the surface of the tongue.
A.a-b-c-d
B.b-d-a-c
C.c-a-d-b
D.b-d-c-a
(3)What will be most probably talked about in the next paragraph?
A.The bright future of the smart phones.
B.How the sense of touch will be achieved.
C.The different attitudes towards the smart phones.
D.The advantages of the smart phones with new functions.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网