题目内容
【题目】Welcome to the Gale Hills Town Hall for tonight’s special community meeting. My name is Sarah Wattle. Tonight we will discuss wind power. This is very important to our town- a company wants to build wind turbines in Gale hills.I know that some of you want these wind turbines to be built, and some of you don’t. So I thought it would be best if we heard from the experts(专家), Dave and Eva. After their talk, we should have a better understanding about wind power and can decide what we want for Gale Hills.
Now, please welcome Dave to the stage!
Thank you, Sarah. It’s great to be here. I love Gale Hills. One reason I love this town so much is because it’s perfect for wind power. And I hope that you will build wind turbines here. Second, wind power, created by wind turbines, is a clean form of energy. Third, the people of Gale Hills will benefit(受益) from having wind turbines. And the last is wind turbines will bring tourists to the town. So, I say to you, please agree to have wind turbines in Gale Hills. You will all benefit!
Thank you, Dave. Now, Eva will give us a different idea.
Thank you, Sarah Wattle. I don’t want wind turbines to be built in Gale Hills. First, wind turbines are noisy. The windier it is, the noisier they are. Second, birds might fly into wind turbines and they will lose their lives. I think most of us don’t want to put these birds in danger. So I say to you all tonight, please don’t let them build wind turbines in Gale Hills.
Thank you, Eva, and thank you again, Dave. That was a very interesting discussion.
And next week we will vote(投票) on if we should have wind turbines in Gale Hills. I ask you to think long and hard about it.
【1】What information can we get from Paragraph 1?
A. The reason to hold the meeting.
B. The time when the meeting will end.
C. The importance of using wind power.
D. The number of people to attend the meeting.
【2】Which picture shows a wind turbine?
A.
B.
C.
D. ![]()
【3】What does Dave mean by saying “It’s perfect for wind power”?
A. It is often foggy in Gale Hills.
B. It often blows hard in Gale Hills.
C. It often rains heavily in Gale Hills.
D. The sun often shines brightly in Gale Hills.
【4】How many reasons does Eva give not to build wind turbines?
A. One
B. Two
C. Three
D. Four
【5】Who will decide if Gale Hills Town will have the wind turbines?
A. Sarah
B. Dave and Eva
C. Some experts
D. People living in the town.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】B
【5】D
【解析】
文章大意:本文是关于在盖尔山建造风力涡轮机召开的一次市政会议。有些人想建,有些人不想建,所以市政府请来了专家,在大家听完他们的谈论之后,下周将投票决定是否在盖尔山安装风力涡轮机。
【1】段意归纳题。通读第一段可知本段主要讲述了在盖尔山市政厅召开会议,讨论风力发电的问题,介绍了为什么要召开这次会议,因为有的人想在盖尔山建造风力涡轮机,而有些人不想,政府请来了专家,给大家做专业分析,最后让大家投票决定。结合选项可知A选项“召开会议的原因”符合题意,故答案选A。
【2】理解判断题。根据题意:哪张图显示的是风力涡轮机?由常识可知风力涡轮机是一种采用风能作为动力的涡轮机,高大的三叶扇是无处不在的风能的象征。结合选项可知C选项符合题意,故答案选C。
【3】细节理解题。根据题意:Dave说“它非常适合风力发电。”由常识可知风力涡轮机是一种采用风能作为动力的涡轮机,所以可推知在盖尔山应该是经常刮大风的,故答案选B。
【4】细节理解题。根据First, wind turbines are noisy. 以及Second, birds might fly into wind turbines and they will lose their lives. 可知Eva给出了两条不在盖尔山建造涡轮机的理由,故答案选B。
【5】细节理解题。根据And next week we will vote on if we should have wind turbines in Gale Hills. 下周,我们将投票决定是否应该在盖尔山安装风力涡轮机。可知,应是由住在盖尔山的人民来投票决定,故答案选D。
【题目】任务型阅读。
请仔细阅读下列题中五个人的陈述和A~F中服务中心推出的服务项目,选出符合各自情况的最佳选项,其中有一项多余。
71The weekend is coming.The Blacks decide to stay at home and plant some apple trees in their garden.They bought some apple trees.However,they need someone to help them plant trees.
72Mrs. Brown lives in a house with a big garden.She is too busy to take care of her garden.Yesterday she bought some flowers.She wants to grow them in the garden.
73Mr. Jim is a reporter.He often says,“It is exciting,however,it is also a very busy job.”Mr. Jim wants to find someone to help him wash his clothes.
74Jim lives in the countryside.Yesterday,it rained a lot.Jim went to school by bike and his father drove his car to work.Now,the bike and the car are very dirty.
75Some of Peter's friends visited Peter this evening and they had a big dinner at Peter's home.His friends have left.Peter feels tired now.Though(尽管) his kitchen is in an awful mess(一团糟),he doesn't want to do anything.
Coat:$8 Shirt:$9 Sweater:$10 Call:4352378 |
Bike:$12 Motorcycle:$20 Car:$30 Call:5412348 |
Price:¥20 Call:6872789 |
Price:$50/hour Call:5292176 |
Price:$250—$1050 Call:5412791 |
Price:$30/hour Call:6322398 |
【1】______
【2】______
【3】______
【4】______
【5】______
【题目】书面表达。
假如你是Ann,Amy是你的同班同学,你们两个在相貌上有很大不同。请根据下表中提供的信息,描述一下你和你同桌的外貌特征。![]()
Name | The color of eyes | Hair | Build |
Ann | blue | brown,long,straight | short and heavy |
Amy | brown | brown,short,curly | tall and thin |