题目内容

【题目】Welcome to the Gale Hills Town Hall for tonight’s special community meeting. My name is Sarah Wattle. Tonight we will discuss wind power. This is very important to our town- a company wants to build wind turbines in Gale hills.I know that some of you want these wind turbines to be built, and some of you don’t. So I thought it would be best if we heard from the experts(专家) Dave and Eva. After their talk, we should have a better understanding about wind power and can decide what we want for Gale Hills.

Now, please welcome Dave to the stage!

Thank you, Sarah. It’s great to be here. I love Gale Hills. One reason I love this town so much is because it’s perfect for wind power. And I hope that you will build wind turbines here. Second, wind power, created by wind turbines, is a clean form of energy. Third, the people of Gale Hills will benefit(受益) from having wind turbines. And the last is wind turbines will bring tourists to the town. So, I say to you, please agree to have wind turbines in Gale Hills. You will all benefit!

Thank you, Dave. Now, Eva will give us a different idea.

Thank you, Sarah Wattle. I don’t want wind turbines to be built in Gale Hills. First, wind turbines are noisy. The windier it is, the noisier they are. Second, birds might fly into wind turbines and they will lose their lives. I think most of us don’t want to put these birds in danger. So I say to you all tonight, please don’t let them build wind turbines in Gale Hills.

Thank you, Eva, and thank you again, Dave. That was a very interesting discussion.

And next week we will vote(投票) on if we should have wind turbines in Gale Hills. I ask you to think long and hard about it.

1What information can we get from Paragraph 1?

A. The reason to hold the meeting.

B. The time when the meeting will end.

C. The importance of using wind power.

D. The number of people to attend the meeting.

2Which picture shows a wind turbine?

A. B. C. D.

3What does Dave mean by saying “It’s perfect for wind power”?

A. It is often foggy in Gale Hills.

B. It often blows hard in Gale Hills.

C. It often rains heavily in Gale Hills.

D. The sun often shines brightly in Gale Hills.

4How many reasons does Eva give not to build wind turbines?

A. One

B. Two

C. Three

D. Four

5Who will decide if Gale Hills Town will have the wind turbines?

A. Sarah

B. Dave and Eva

C. Some experts

D. People living in the town.

【答案】

1A

2C

3B

4B

5D

【解析】

文章大意:本文是关于在盖尔山建造风力涡轮机召开的一次市政会议。有些人想建,有些人不想建,所以市政府请来了专家,在大家听完他们的谈论之后,下周将投票决定是否在盖尔山安装风力涡轮机。

1段意归纳题。通读第一段可知本段主要讲述了在盖尔山市政厅召开会议,讨论风力发电的问题,介绍了为什么要召开这次会议,因为有的人想在盖尔山建造风力涡轮机,而有些人不想,政府请来了专家,给大家做专业分析,最后让大家投票决定。结合选项可知A选项“召开会议的原因”符合题意,故答案选A

2理解判断题。根据题意:哪张图显示的是风力涡轮机?由常识可知风力涡轮机是一种采用风能作为动力的涡轮机,高大的三叶扇是无处不在的风能的象征。结合选项可知C选项符合题意,故答案选C

3细节理解题。根据题意:Dave说“它非常适合风力发电。”由常识可知风力涡轮机是一种采用风能作为动力的涡轮机,所以可推知在盖尔山应该是经常刮大风的,故答案选B

4细节理解题。根据First, wind turbines are noisy. 以及Second, birds might fly into wind turbines and they will lose their lives. 可知Eva给出了两条不在盖尔山建造涡轮机的理由,故答案选B

5细节理解题。根据And next week we will vote on if we should have wind turbines in Gale Hills. 下周,我们将投票决定是否应该在盖尔山安装风力涡轮机。可知,应是由住在盖尔山的人民来投票决定,故答案选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Do you like the story of the little prince? A new movie about the book was on.

A little girl lives with her strict mom. The little girl's neighbor is an interesting old pilot. He has an old plane. He tells the little girl about his story.
His plane doesn't work and lands in the desert. There he meets the little prince. The little prince lives on a small planet(星球) with a beautiful rose. He loves the rose very much, but the rose tells a lie to him. The little prince is sad and leaves the planet. He visits other planets and meets many people. But these people are not friendly to him. At last the little prince arrives on the earth.
The little girl is very interested in the story. She wants to fly the old pilot's plane to meet the little prince. Now she begins her trip
If you are interested in the movie, come to the cinema. You will have lots of fun watching it.
根据短文内容,选择最佳答案。
(1)What does the girl's neighbor do?
A.A doctor.
B.An actor.
C.A pilot.
D.A scientist.
(2)What's the meaning of the underlined word “ lands” in Paragraph 3?
A.盘旋
B.着陆
C.起飞
D.滑行
(3)Why does the little prince leave his planet?
A.Because the weather is bad.
B.Because he wants to have a trip.
C.Because the rose lies to him.
D.Because he wants to look for the girl.
(4)Where does the little prince arrive in the end?
A.On a small planet.
B.On the earth.
C.On the sun.
D.On the moon.
(5)After listening to the story, what does the girl want to do?
A.She wants to look for the little prince.
B.She wants to help the old pilot to fix the plane.
C.She wants to fly to another planet.
D.She wants to grow many roses.

【题目】

My stay in the rainforest

Last year, I left my job and went to Borneo to work without pay in the rainforest. So many people have said to me, " I would love to do something like that, " and I say, "If you want to, just do it. " They always reply, "I can't." But, if you really want to do it, there are ways to make it happen.

After three day's training, I started work on an environmental project with a group of young people. The accommodation (住宿) was very basic and we had to build our own 'bedroom' . It had a simple bed, a cloth roof and a net to keep insects out.

It was never dangerous there, but it was very challenging (挑战的). There were things that we didn't think we would manage to do, but we did. I had some of my worst moments there, but also some of my best - it made me feel alive. I didn't miss my home comforts as much as I'd thought I might. We had food, water, somewhere to stay, about three sets of clothes and really good talk. We were in the most beautiful place and we had things to keep us busy. We didn't need any more.

Before we came here, it was really important to me what clothes I wore and who my friends were. I was always thinking about shoes, but really none of that matters. Here, people like me for who I am, what I believe and think, not for what kind of clothes I wear.

1Did Claire get any money from the work in Borneo?

____________________________________________________________________

2When did Claire start work on an environmental project?

______________________________________________________________________

3What did Claire's 'bedroom' have in the rainforest?

______________________________________________________________________

4Life was dangerous in the rainforest, wasn't it?

______________________________________________________________________

5What was important to Claire before she came to Borneo?

______________________________________________________________________

6Would you like to live in the rainforest like Claire? Why or why not?

______________________________________________________________________

【题目】完形填空

Online shopping is more and more popular. You can shop without your house. Just sit in front of your computer, click your and your things will be sent to your house in several days.

Last November 11th, many online stores offered a big discount(折扣) and free delivery(邮递) . The biggest online shopping sites in China, taobao.com and tmall.com, sold worth 19.1 billion yuan in total.

“Goods online are often much cheaper. It also me a lot of time. And we often find more goods online to than in shopping malls.” said Wang Xin, an online shopping lover in Beijing. She late for a lot of cheap goods online.

Another big of online shopping is that it helps people get things from different places . “I like eating duck necks very much and Taobao makes it for me to buy them from shops in Wuhan.” said Zhang Xi, a girl in Yangzhou.

While enjoying online shopping, many people also have worries, for middle school student buyers. Young students are easily attracted(吸引) by advertisements on the Internet and things they don’t need.

“Middle school students pay more attention to their studies. Searching for things wastes their time,” said Jing Chunling, an education expert(专家). “Besides, online shop owners have no idea of the of their buyers. Anyone can easily buy things they want. Some of the goods are for young students such as cigarettes(香烟) and wine(酒).

【1】A. leaving B. reaching C. returning D. arriving

【2】A. head B. mouth C. mouse D. printer

【3】A. price B. address C. job D. service

【4】A. clothes B. things C. food D. shoes

【5】A. takes B. spends C. needs D. saves

【6】A. look for B. choose from C. pay for D. meet up

【7】A. looked up B. got up C. stayed up D. stood up

【8】A. advantage B. problem C. result D. example

【9】A. easily B. finally C. carefully D. difficultly

【10】A. important B. interesting C. possible D. impossible

【11】A. certainly B. simply C. luckily D. especially

【12】A. sell B. steal C. buy D. borrow

【13】A. can B. should C. could D. would

【14】A. places B. hobbies C. interests D. ages

【15】A. good B. bad C. useful D. helpful

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网