题目内容

【题目】 Do you know who is the president of the United States? On November 8, 2016, Donald Trump beat Hillary Clinton in the presidential election(总统竞选) and became the 45th president of the US on January 20, 2017.

Donald Trump was born in a very rich family, who is the fourth of five children. His father is Fred Trump. Donald was born on June 14, 1946. He was strongly influenced by his father when he was young. After his graduation from Wharton School at the University of Pennsylvania in 1968, Donald Trump joined his father’s company, The Trump Organization.

Donald Trump is nothing like any other US president. Unlike Hillary Clinton, his opponent(对手), and most US presidents, Trump had no experience in government(政府). This led many to believe he couldn’t win. But to his supporters, the fact that he is not a typical politician is actually one of his good points. He said he would bring changes to the US. He kept saying he would “ Make America great again” during the whole election.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

1Donald Trump is the 44th president of the US.

2His family was very poor when he was young.

3Donald Trump joined his father’s company when he was 22.

4Donald was greatly influenced by his mother when he was young.

5Donald had no experience in government.

【答案】

1F

2F

3T

4F

5T

【解析】

文章大意:短文主要叙述了新当选的美国第45位总统唐纳德特朗普的家庭,成长经历和当选的过程。

1细节理解题。根据文中On November 8, 2016, Donald Trump beat Hillary Clinton in the presidential election(总统竞选) and became the 45th president of the US on January 20, 2017.2016118日,Donald Trump在总统竞选中打败Hillary Clinton,在2017120日,成为美国的第45届总统,现在已经不是总统了。可知,故答案为F

2细节理解题。根据文中Donald Trump was born in a very rich family, who is the fourth of five children. Donald Trump出生于一个很富裕的家庭。他是五个孩子中的第四个可知,故答案为F

3细节理解题。根据文中Donald was born on June 14, 1946. He was strongly influenced by his father when he was young. After his graduation from Wharton School at the University of Pennsylvania in 1968, Donald Trump joined his father’s company, The Trump Organization. Donald Trump出生于1946年,在1968年大学毕业加入他父亲的公司,也就是22岁的时候加入,故答案为T

4细节理解题。根据文中He was strongly influenced by his father when he was young.当他年轻时,他受父亲影响很大。可知,故答案为F

5细节理解题。根据文中Trump had no experience in government(政府). Trump没有在政府的经历。可知,故答案为T

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A long time________, there was a king in India. The king's favourite game was chess.

One day, a wise old man came to the palace and the king________him to a________. The king________the old man, "You can have________prize if you win the game."

The old man said, "If I win the game, I'd like one________for the first square of the chessboard, two________the second, four for the________, and then double the________for each of the________of the squares."

"Is that all?” asked the king. "Wouldn't you like gold or silver________?”

"No, just rice, " replied the old man.

The king and the old man played the game for a long time, finally, the old man won, so the king ordered his men to collect a bag of rice. He________one grain on the first square, two on the second, and so on. The king quickly ________the problem________with all the rice in the country, he would still not have________to put on all the squares!

1A.beforeB.agoC.sinceD.in

2A.askedB.wantedC.challengedD.changed

3A.matchB.chessC.playD.game

4A.promisedB.promised toC.promisesD.promising

5A.someB.anyC.otherD.another

6A.grain of riceB.rice of grainC.grain aD.rice

7A.inB.forC.toD.of

8A.threeB.fourC.thirdD.forth

9A.numberB.sizeC.riceD.amount

10A.restB.othersC.numberD.other

11A.insideB.replaceC.insteadD.instead of

12A.putedB.putsC.puttingD.put

13A.realizedB.rememberedC.completedD.surprised

14A.ifB.evenC.thoughD.after

15A.rice enoughB.rice of enoughC.enough riceD.enough of rice

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
Have you ever complained why life is so tiring? Does the sky sometimes seem dark to you? Are your studies sometimes not successful? Well, friends, cheer up and smile all the time. If you see the world with your warm heart, you will find the whole world smiles to you.
While in school, sometimes you are tired of your lessons, but have you ever noticed the happy smile on your teacher's face when you did a good job?
One day it is fine. Just before you want to go out, it suddenly starts to rain. Maybe you would feel very sad and start complaining about the weather. But dear friends, why don't you sit down and listen to the concert that the nature offers you? And with the timely rain, crops in the fields will grow better and better and farmers will have a good harvest.
Although everyone wants to succeed in what he tries to do, sometimes failure can't be avoided. I think failure is not terrible, and the terrible thing is what we are afraid of it and give up hope. When we face failure, we must be confident in ourselves, draw a useful lesson from it and try our best to finish what we have decided to do. As a popular saying goes, "Failure is the mother of success."
Attitude decided everything. With an optimistic(乐观) attitude life is easy and pleasant. Let's smile whatever we meet and the whole world will smile to us.
(1)People sometimes complain ___________.
A.the sky is always dark
B.their studies are successful
C.they see the world with their heart
D.life is tiring
(2)If there is a timely rain, __________.
A.you want to go out
B.you can listen to the concert
C.crops in the fields will grow better
D.farmers can't have a good harvest
(3)When we face failure, we _________.
A.must be confident in ourselves
B.shouldn't be afraid of it
C.shouldn't give up hope
D.All of the above

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
Open today's newspaper. What do you see? Ads! Look through a magazine. More Ads! Turn on TV, still more ads! Everywhere you look, someone has something to tell. Here are some ways ads get us to buy.
Some ads use famous people. Stars are paid to sell a product. Think about it. Do they really know about medicine? Do they know about soft drink? These people may be famous. But they may not know about what they are selling.
Some ads make you think you're getting the word of an expert. They say, "Doctor said." A man in a white coat comes on TV. He looks nice. "I use bright and white," He says. This man looks like a doctor. But he is an actor. He has been paid to sell this product.
Does soap have anything to do with a pretty child? Not much. But ads may show their product with something nice such as the sun, the flowers and so on. Such an ad is about feelings rather than facts.
Ads are full of strong words, and words like "new" and "improved" have power. They can help a produce sell. The soap may be called "Spring Rain". A car may be called "Tiger". Strong words work on our feelings.
Some ads make promise. But can they keep them? No.
Some ads use our fear of being too late. "Buy now!" They say, "Selling ends soon." Check to see if this is true. Don't hurry. Take time to think.
All ads hope we will buy something, do something, or think in a certain way. Know what ads are doing. Ask questions to yourself. Don't let their words and pictures fool you.
(1)Some stars appear in the ads because _____________.
A.they know every product well
B.they are famous
C.they are all experts
D.they all like white coats
(2)According to the passage, we know that "Spring Rain" is the name of __________.
A.a kind of soap
B.a kind of car
C.a kind of medicine
D.a kind flower
(3)The writer thinks the words and the pictures in the ads ____________.
A.tell us a story
B.always make us strong
C.sometimes fool us
D.keep promises

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网