题目内容
【题目】 Do you know who is the president of the United States? On November 8, 2016, Donald Trump beat Hillary Clinton in the presidential election(总统竞选) and became the 45th president of the US on January 20, 2017.
Donald Trump was born in a very rich family, who is the fourth of five children. His father is Fred Trump. Donald was born on June 14, 1946. He was strongly influenced by his father when he was young. After his graduation from Wharton School at the University of Pennsylvania in 1968, Donald Trump joined his father’s company, The Trump Organization.
Donald Trump is nothing like any other US president. Unlike Hillary Clinton, his opponent(对手), and most US presidents, Trump had no experience in government(政府). This led many to believe he couldn’t win. But to his supporters, the fact that he is not a typical politician is actually one of his good points. He said he would bring changes to the US. He kept saying he would “ Make America great again” during the whole election.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
【1】Donald Trump is the 44th president of the US.
【2】His family was very poor when he was young.
【3】Donald Trump joined his father’s company when he was 22.
【4】Donald was greatly influenced by his mother when he was young.
【5】Donald had no experience in government.
【答案】
【1】F
【2】F
【3】T
【4】F
【5】T
【解析】
文章大意:短文主要叙述了新当选的美国第45位总统唐纳德特朗普的家庭,成长经历和当选的过程。
【1】细节理解题。根据文中On November 8, 2016, Donald Trump beat Hillary Clinton in the presidential election(总统竞选) and became the 45th president of the US on January 20, 2017.在2016年11月8日,Donald Trump在总统竞选中打败Hillary Clinton,在2017年1月20日,成为美国的第45届总统,现在已经不是总统了。可知,故答案为F。
【2】细节理解题。根据文中Donald Trump was born in a very rich family, who is the fourth of five children. Donald Trump出生于一个很富裕的家庭。他是五个孩子中的第四个可知,故答案为F。
【3】细节理解题。根据文中Donald was born on June 14, 1946. He was strongly influenced by his father when he was young. After his graduation from Wharton School at the University of Pennsylvania in 1968, Donald Trump joined his father’s company, The Trump Organization. Donald Trump出生于1946年,在1968年大学毕业加入他父亲的公司,也就是22岁的时候加入,故答案为T。
【4】细节理解题。根据文中He was strongly influenced by his father when he was young.当他年轻时,他受父亲影响很大。可知,故答案为F。
【5】细节理解题。根据文中Trump had no experience in government(政府). Trump没有在政府的经历。可知,故答案为T。