题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
Open today's newspaper. What do you see? Ads! Look through a magazine. More Ads! Turn on TV, still more ads! Everywhere you look, someone has something to tell. Here are some ways ads get us to buy.
Some ads use famous people. Stars are paid to sell a product. Think about it. Do they really know about medicine? Do they know about soft drink? These people may be famous. But they may not know about what they are selling.
Some ads make you think you're getting the word of an expert. They say, "Doctor said." A man in a white coat comes on TV. He looks nice. "I use bright and white," He says. This man looks like a doctor. But he is an actor. He has been paid to sell this product.
Does soap have anything to do with a pretty child? Not much. But ads may show their product with something nice such as the sun, the flowers and so on. Such an ad is about feelings rather than facts.
Ads are full of strong words, and words like "new" and "improved" have power. They can help a produce sell. The soap may be called "Spring Rain". A car may be called "Tiger". Strong words work on our feelings.
Some ads make promise. But can they keep them? No.
Some ads use our fear of being too late. "Buy now!" They say, "Selling ends soon." Check to see if this is true. Don't hurry. Take time to think.
All ads hope we will buy something, do something, or think in a certain way. Know what ads are doing. Ask questions to yourself. Don't let their words and pictures fool you.
(1)Some stars appear in the ads because _____________.
A.they know every product well
B.they are famous
C.they are all experts
D.they all like white coats
(2)According to the passage, we know that "Spring Rain" is the name of __________.
A.a kind of soap
B.a kind of car
C.a kind of medicine
D.a kind flower
(3)The writer thinks the words and the pictures in the ads ____________.
A.tell us a story
B.always make us strong
C.sometimes fool us
D.keep promises
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
【解析】广告无处不在,商家为了销售自己的产品不惜重金邀请名人为他们做广告,宣传他们的产品,有时还选用华丽的言辞来描述产品的特性,我们要注意分辨他们的真伪。
(1)细节理解题,根据文中语句"Some ads use famous people. Stars are paid to sell a product. Think about it. Do they really know about medicine? Do they know about soft drink? These people may be famous. But they may not know about what they are selling."理解可知。名人做广告的主要原因就是他们非常出名,故选B。
(2)细节理解题,根据文中语句"The soap may be called "Spring Rain". A car may be called "Tiger". Strong words work on our feelings."理解可知。"Spring Rain"是一种肥皂的名字故选A。
(3)细节理解题,根据文中语句"All ads hope we will buy something, do something, or think in a certain way. Know what ads are doing. Ask questions to yourself. Don't let their words and pictures fool you."理解可知。广告的图片和言辞都是骗人的,故选C。
【题目】任务型阅读。
Li Xiaoyun's Personal Profile
English name: Michelle |
阅读以上信息,完成下面短文。
Li Xiaoyun is a 22-year-old girl. Her name is Michelle. She is Number One in the Super Girls of 2009. She is 1.68m tall. She was born in , China, but now she lives in Melbourne, Australia. She loves singing and to music very much. And also she can play and the piano. Her favourite colour is blue and .