题目内容

【题目】 For Pineda, it was a long way to succeed.

His story began in El Salvador; where he was born with something wrong with his mouth. He had great_______in speaking. At age 2, his family’s house burned down. Pineda was hurt ___,and his legs needed to be cut. His mother died when he was 8, and he______years on the streets before he was taken in by an orphanage(孤儿院).

Finally, at the orphanage, Pineda began to receive support and encouragement. He taught himself to play the guitar. He began his_____with other musicians. Then the group went to Chicago, where Pineda, then 18,________the attention of many people, who wondered what they could do to help him.

A hospital offered him free medical care. A rich man agreed to____for Pineda’s tickets to and from El Salvador.

When he was in the hospital, Pineda began____music, and wondered if he might be able to record his own album(音乐专辑)Soon with the help of a musician, “The Sound of Gratitude(感激)” was born. On October 15th, Pineda went to a Chicago club to____his new songs to strangers, and to the friends who had helped him come so far.

It was ___that Pineda had come into such a good luck, after having so many years of hardship(艰难). “We have a_____in El Salvador, ‘Suffer(受难)first, then enjoy. ’ I guess that’s what’s happening. ” he said.

1A. preparationB. difficultyC. developmentD. conversation

2A. politelyB. wiselyC. simplyD. seriously

3A. spentB. usedC. costD. took

4A. speechB. educationC. performanceD. suggestion

5A. influencedB. caughtC. refused.D. separated

6A. askB. lookC. payD. wait

7A. writingB. lendingC. sellingD. praising

8A. learnB. leadC. findD. play

9A. freezingB. amazingC. outgoingD. embarrassing

10A. meetingB. crossingC. sayingD. meaning

【答案】

1B

2D

3A

4C

5B

6C

7A

8D

9B

10C

【解析】

文章大意:作者通过这篇文章主要向我们描述了皮内达自幼多灾多难,不仅有语言障碍还失去了双腿以及父母,然而他凭借自己在音乐界闯出了一片天,告诉我们人生应该是先苦后甜的。

1句意:他说话有很大困难。考查名词辨析及语境理解。A. preparation预备、准备;B. difficulty困难;C. development发展;D. conversation交谈。根据上文he was born with something wrong with his mouth.他出生的时候嘴有毛病,可推知他说话有很大困难,故答案选B

2句意:皮内达受了重伤。考查副词辨析及语境理解。A. politely有礼貌地;B. wisely聪明地;C. simply简单地;D. seriously严重地。根据下文his legs needed to be cut.他的腿需要截肢,可推知皮内达受伤应是很严重地,故答案选D

3句意:在被孤儿院收养之前,他在街上流浪了多年。考查动词辨析及语境理解。A. spent 意为花费,主语通常为人,常用结构为spend some time/money (in) doing sth.花费时间(金钱)做某事,或 spend some time/money on sth.上花费时间(金钱)。 B. used使用。C. cost意为“花费”,主语通常为物,常用结构为 sth. cost (sb.)some money D. took意为占用、花费,主语通常为形式主语it或物,常用结构为It takes/took sb some time to do sth.“花费某人多长时间去做某事”。本题根据题干可知应用spend some time on sth.结构,故答案选A

4句意:他开始和其他音乐家一起演出。考查名词辨析及语境理解。A. speech演讲;B. education教育;C. performance演出、表演;D. suggestion建议。根据上文He taught himself to play the guitar. 他自学了弹吉他,结合He began his___4___with other musicians. 可推知是他开始和其他音乐家一起演出,故答案选C

5句意:在那里,18岁的皮内达引起了很多人的注意。考查动词辨析及语境理解。A. influenced影响;B. caught引起、抓住;C. refused.拒绝;D. separated分开。根据下文who wondered what they could do to help him.人们想知道自己能做些什么来帮助他,可推知是在那里,18岁的皮内达引起了很多人的注意,catch the attention of“引起注意”;故答案选B

6句意:一个富人同意支付皮皮内达往返萨尔瓦多的机票。考查动词辨析及语境理解。A. ask问;B. look看;C. pay 付款、支付;D. wait等待。根据后面的Pineda’s tickets to and from El Salvador.可知此处表达的是“支付、为付款”,pay for固定词组,意为“付款”,故答案选C

7句意:在住院期间,皮内达开始写歌。考查动词辨析及语境理解。A. writing写;B. lending借;C. selling卖;D. praising赞扬。根据下文and wondered if he might be able to record his own album(音乐专辑).他想录制他自己的音乐专辑,可推知他在住院期间,开始写歌,writing music“写歌、创作音乐”,故答案选A

8句意:皮内达去芝加哥的一个俱乐部给陌生人和帮助他走到现在的朋友们演奏他的新歌。考查动词辨析及语境理解。A. learn学会;B. lead领导;C. find找到、发现;D. play演奏。根据后面的关键词new songs,可知皮内达是去俱乐部给人们演奏他的新歌,故答案选D

9句意:令人惊奇的是,经过这么多年的艰苦奋斗,皮涅达终于有了这么好的运气。考查形容词辨析及语境理解。A. freezing结冰的;B. amazing令人惊奇的;C. outgoing开朗的;D. embarrassing使人尴尬的。根据下文Pineda had come into such a good luck, after having so many years of hardship(艰难). 皮内达经过这么多年的艰苦奋斗有了这么好的运气,可推知应是令人感动惊奇的,故答案选B

10句意:萨尔瓦多有句谚语说:“先苦后乐”。考查名词辨析及语境理解。A. meeting会议;B. crossing十字路口;C. saying谚语、格言;D. meaning意义。根据下文Suffer(受难)first, then enjoy.可知中是一句谚语,故答案选C

解答完形填空首先要通读全文,掌握大意。结合选项初步弄清短文写了些什么内容。在理解全文意思的基础上,结合文章内容对空缺句子作合乎逻辑的推理。必须弄清空缺词句的确切含义,空缺词句与其前后句的意义衔接必须自然、合理,最后根据语境,结合选项,选出正确答案。如,第1小题,根据上文he was born with something wrong with his mouth.他出生的时候嘴有毛病,可推知他说话有很大困难,故答案选B。第10小题,根据下文Suffer(受难)first, then enjoy.可知中是一句谚语,故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】读下面关于感恩节的文章,然后判断文章后面的问题,正确的答案写T,错误的答案写F

In most countries people usually eat traditional food on special holidays A special day in the United States is Thanksgiving It is always on the fourth Thursday in November and is a time to give thanks for food in the autumn At this time people also remember the first travelers from England who came to live in America about 400 years ago These travelers had a long hard winter and many of them died In the next autumn they gave thanks for life and food in their new home These days most Americans still celebrate this idea of giving thanks by having a big meal at home with their family The main dish of this meal is almost always turkey a large bird

Making a turkey dinner

Here is one way to make turkey for a Thanksgiving dinner

First mix together some bread pieces onions salt and pepper

Next fill the turkey with this bread mix

Then put the turkey in a hot oven and cook it for a few hours

When it is ready plate the turkey on a large plate and cover it with gravy

Finally cut the turkey into thin pieces and eat the meat with vegetables like carrots and potatoes

1Thanksgiving is on the fourth Tuesday in November in the USA___

2People celebrate the festival to be thankful for food in the autumn and life in their home___

3People celebrate the festival by only eating a large bird called turkey___

4The turkey is full of bread pieces onions salt and pepper before being cooked___

5The turkey has been cooked at a high temperature for a long time before it is put on the table___

【题目】 I wrote my first note to my mother and it said, "Hi, Mom! Have a nice day! _______, Marie!" I was twelve when I wrote it, and I _______ the note into her change purse(零钱包). My mother worked _______a cleaner in a clothing factory. I knew that when she bought meals in the dining hall, she had to _______ changes in her purse. I didn't know that she always kept that note, and carried _______ with her.

After that, I _______ folded the small piece of paper into my mother's change purse, she and I left each other secret notes. My mother usually hid her notes in the fridge, under a lamp _______ beside the TV set. I even found one hidden in my shoe. Gradually, I understood _______ notes became the records of our days, ideas and wishes. But to my mother and me, they were a life-long communication with each other that _______ else shared.

On October 20, 2018, my mother __________ after an illness. I stood near her bed, holding her hand. I didn't cry on that day when my mom passed away(去世). A week __________,I even didn't cry. I was so thankful __________ she no longer had aches and pains.

Recently. I ____________a note that my mom left me.It was hidden in the pages of my favorite childhood book for years. It ____________Dear Marie, I love you always. Miss you a lot. Don’t forget me. Be____________!Love, Mom.That day, I cried.

1A. RespectB. LoveC. KindnessD. Friendship

2A. threwB. carriedC. foldedD. pushed

3A. onB. forC. outD. as

4A. look atB. look forC. look afterD. look up

5A. themB. thatC. itD. one

6A. carefullyB. carelesslyC. suddenlyD. angrily

7A. stillB. butC. orD. yet

8A. theirB. myC. herD. our

9A. anybodyB. nobodyC. somebodyD. everybody

10A. livedB. criedC. leftD. died

11A. lateB. laterC. latestD. lately

12A. whenB. thatC. becauseD. although

13A. foundB. lostC. wroteD. hid

14A. readsB. readC. readingD. has read

15A. excitedB. perfectC. happyD. sad

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网