题目内容
【题目】①What does the city of the future look like? Flying cars? Robots? Or smog(烟雾)-eating buildings?
②Arconic, an American company, has made plans to build a 4.8-kilometer-high skyscraper(摩天大楼). It says that the super tall building can clean not only itself but also the air around it by “eating” smog and pollutants(污染物). But how is it done?
③Sherri McCleary, s scientist at Arconic, says they have introduced a new technology called EcoClean. It is a special coating that pulls pollutants out of the air. With a little help from sunlight and water vapour(水蒸气),the coating will produce atoms(原子能)called free radicals(自由基). It is these free radicals that will take in air pollutants, break them down, and then leave the air cleaner.
④But “eating” smog and pollutants is not the only thing this skyscraper is able to do. In fact, thanks to 3D printing, the materials the building used will become even better and stronger---not only making the skyscraper look more modern, but also make it possible to stand strong winds and terrible weather.
⑤However, some people don’t think it will work out well. Air pollution has its own character and it harms lots of cities. Does the smog-eating building have such a magical ability to stop the pollution? It seems impossible to bring the pollution under control in a short time. We should prepare ourselves for a hard fight against the pollution.
⑥Sounds impossible? Anyway, Arconic believes a skyscraper of this kind will be built by 2062.
【1】EcoClean works by___________.
A. standing terrible weather??? B. bowling out air pollutants
C. breaking down free radicals??? D. pulling pollutants out of the air
【2】The fourth paragraph is mainly about_________.
A. what Arconic is??? B. how EcoClean works
C. what else this skyscraper can do??? D. why scientist want to build this skyscraper
【3】Arconic’s attitude(态度)towards the skyscraper can best be described as __________.
A. hopeful??? B. regretful??? C. thankful??? D. unbelievable
【4】The writer’s purpose of writing this article is to______________.
A. bring people some pleasure
B. introduce a wonderful technology
C. show how to build the tall building
D. tell us the importance of protecting the environment
【答案】
【1】D
【2】C
【3】A
【4】B
【解析】文章讲述了美国的一个公司将要建一个自身会清洁的摩天大楼。
【1】根据hey have introduced a new technology called EcoClean. It is a special coating that pulls pollutants out of the air.故选D
【2】根据But “eating” smog and pollutants is not the only thing this skyscraper is able to do.可知它还能做其他的事;故选C
【3】根据Arconic believes a skyscraper of this kind will be built by 2062.可知有希望的;故选A
【4】根据文章内容可知作者主要想介绍一种神奇的科技;故选B
【题目】
Mr. Smith: Waiter, there’s a dead fly in my soup. Waiter: Yes, sir. I know.---Er,【1】. | Teacher: Would Shakespeare(莎士比亚)be a great man if he were still alive today? Student: Of course. He must be a great man, for so far【2】. |
“I’m sorry, Madam, but I shall have to charge(收费)you twenty dollars for pulling your boy’s tooth.” “Twenty dollars! Why, I understand you to say that charged only four dollars for such work!” “Yes, but 【3】.” | Little Robert asked his mother for two cents. “What did you do with the money I gave you yesterday?” “I gave it to a poor old woman,” he answered. “You’re good boy,” said the mother proudly. “Here are two cents more. But why are you so interested in the old woman?” “Oh, 【4】.” |
“Boy, why have you got something in your ear? Is it OK?” “Yes, sir, but you said yesterday that【5】, so I am trying to stop it.” | |
?
A.Nobody has lived over 400 years
B.She is the one who sells the candy
C.It’s the heat that kills it
D.Everything you told me went in one ear and out the other
E.This boy cried so terribly that he scared four other patients out of the office