题目内容
【题目】 Enjoy for life or the twitter?
Recently, twittering has been a so popular tool for us to share everything we experienced online.
Whatever you do, wherever you go or whoever you are, twittering is always the first space you seem to go into and share you joy. 【1】 Or do we just do them for twittering to get others’ attention?
As far as I am concerned, most of people just twitter everything to get other’s attention. 【2】 Several days ago, one of my friends invited me to have dinner with her in a newly opened restaurant. It’s so hard to get a reservation so the minute we sat at the table, we couldn’t wait to order all the specials here. Soon our dinner was ready. 【3】 The reason is that she needed to take a photo of each dish and post it. After about five minutes, I was finally allowed to eat. But some of the dishes had become cold and lost its original flavors. That’s just one of my embarrassing experiences caused by twittering. 【4】
Besides, twitter is a just way to help us enjoy the life better but not a way to make up our life. 【5】 They try to post all the good sides of a matter, leading others to ignore the hidden things. As a result, people need to know how to tell the differences between the truth and lies.
In a word, with the development of high technology, more and more social networks will come out and influence our lives. The most important thing is to learn to use them to better our life.
A.Therefore, we should enjoy for life but not the twitter.
B.Some doubt if twitter is a good way to enjoy life.
C.So, do we have various activities for the fun of life?
D.In this way they will lose the chance to enjoy the beauty that awaits them.
E.Lots of people right now are making use of the twitter to post something unreal.
F.As soon as I took the first bite of all the delicious food, my friend stopped me.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】F
【4】A
【5】E
【解析】
本文通过自身经历讲述了人们应该享受生活,而不是推特。此外,推特是一种帮助人们更好地享受生活的方式,但不能占据生活的全部。他们试图贴出事情好的一面,导致其他人忽略隐藏的东西。因此,人们需要知道如何区分真相和谎言。总之,随着高科技的发展,越来越多的社交网络将会出现并影响人们的生活。最重要的是学会利用它们来改善人们的生活。
【1】句意:那么,我们有各种各样的活动来享受生活吗?
根据“Or do we just do them for twittering to get others’ attention?”可知或者我们只是通过发推特来吸引别人的注意力,可知是一种猜测,可推测出此处也是一种猜测,所以用问句,结合选项,可知是“那么,我们有各种各样的活动来享受生活吗”,故选C。
【2】句意:这样他们就失去了享受等待他们的美丽的机会。
根据“It’s so hard to get a reservation so the minute we sat at the table, we couldn’t wait to order all the specials here. ”可知很难订到位子,所以我们一坐下,就迫不及待地要订所有的特色菜,可推测出此处是“这样他们就失去了享受等待他们的美丽的机会”,故选D。
【3】句意:我一吃到第一口美味的食物,我的朋友就把我拦住了。
根据“The reason is that she needed to take a photo of each dish and post it. ”可知原因是她需要拍下每道菜的照片并将其上传,可推测出此处是“我一吃到第一口美味的食物,我的朋友就把我拦住了”,故选F。
【4】句意:因此,我们应该享受生活,而不是推特。
根据“Besides, twitter is a just way to help us enjoy the life better but not a way to make up our life”可知此外,推特是一种帮助我们更好地享受生活的方式,可推测出此处是“因此,我们应该享受生活,而不是推特”,故选A。
【5】句意:现在很多人都在利用推特发布一些不真实的东西。
根据“They try to post all the good sides of a matter, leading others to ignore the hidden things.”可知他们试图贴出事情好的一面,导致其他人忽略隐藏的东西,可推测出此处是“现在很多人都在利用推特发布一些不真实的东西”,故选E。
【题目】
Deadly guardian of venom comes to People's Theater on Saturday afternoon. There is the film Deadly guardian of venom. Price: Free Dates: April 11-25 Time: 2:30 pm Tel: 4686788 |
Live Music---Late Night Jazz Enjoy real American Jazz by Herbie Davis, the famous trumpet player. He'll play into late night, so don't want to get much sleep. Place: The jazz club, near the National Gallery Price: 100 yuan Dates: June 15-23 Time: 10 pm Tel: 4668736 |
Shows in Anhui Museum There are 12,000 pieces on show here. You can see the whole(全部的)Chinese history. These are just a few things which make a visit to Anhui Museum a great day. Place: Anhui Museum Dates: May 1-May 31 Price: 60 yuan(30 yuan for students) Time:(Monday-Friday)9 am-5pm(Weekends)9 am---9pm Tel: 4886888 |
【1】How much should three students pay for a visit to Anhui Museum?
A.FreeB.90 yuanC.150 yuanD.180 yuan
【2】Where can we see the film Deadly guardian of venom?
A.At People's Theater.B.At the jazz club.
C.At Anhui Museum.D.At the National Gallery.
【3】How long will the live music last?
A.9 days.B.10 days.C.15 days.D.31 days.
【题目】 某英文杂志中学生专栏正在征集“二孩政策”放开后孩子们的意见。你们班就“Do you agree that your parents have a second child?”这一话题,展开了一次讨论。请你根据下表提示写一篇短文,向该杂志社投稿,介绍讨论的情况。
观点 理由 | 赞成 | 反对 |
1. 不会感到孤独; 2. 可轮流照顾父母。 | 1. 担心父母更爱弟弟或妹妹; 2. 害怕与弟弟或妹妹相处不好。 | |
你的看法…… | ||
注意:
1. 词数:80词左右;
2. 应覆盖所有要点;开头已给出,不计入总词数;
3. 可适当增加细节,使行文连贯。
How would you feel if your parents had a second child? Different students have different opinions about this _____
【题目】 目前,共享单车已经成为了广州市民出行必不可少的交通工具,它给人们带来便利的同时也导致了不少问题。学校英语俱乐部邀请你面向国际交流生做一个演讲,题目为“Shared Bikes in Guangzhou”。请注意演讲稿的用词得体性,且要具有说服力。
在广州很受欢迎 | 1.扫二维码即可使用,很方便; 2. 锻炼了身体,也更加环保; |
导致的问题 | 1. 用自行车时,不注意爱惜,如……(请列举 1~2 点); 2.乱停放,如……(请列举 1~2 点); |
请你给共享单车公司提 1~2 点建议或你的希望? | |
要求:
1. 参考词汇:扫描 scan;二维码the QR code;
2. 文章必须包含所有提示内容,并可作适当发挥;
3. 词数 80 词以上(文章的开头已给出,不计入总词数);
4. 不得透露学校、姓名等任何个人信息,否则不予评分。
Shared Bikes in Guangzhou
Hello, everyone, I'm glad to tell you something about using shared bikes in Guangzhou._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________