题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
B
Nick is my pen pal. He is 12 years old. He is from Canada. He lives in Ottawa. He speaks English and French. His favorite subject is science. He likes Chinese, too. And he says he can speak a little Chinese, but he can't write in Chinese.
Nick likes sports, too. He likes swimming best. He goes swimming on weekends with his father. He says he can swim very well. He doesn't like physics. He thinks it's too difficult.
Nick has a big family. There are nine people in his family, his grandpa, grandma, father, mother and his brothers and sisters. He has two brothers and two sisters. They are Bob, Tim, Jane and Susan. They are happy!
(1)Where is Nick from?
A.France.
B.Canada.
C.Chinese.
D.America.
(2)What subject does he like best?
A.Chinese. .
B.Art.
C.Maths.
D.Science.
(3)What sport does he like best?
A.Physics.
B.Swimming.
C.Football.
D.Tennis.
(4)What does the underlined word “difficult” mean?
A.Hard.
B.Easy.
C.Simple.
D.Light

【答案】
(1)B
(2)D
(3)B
(4)A
【解析】短文大意:本文介绍了我的笔友尼克,尼克12岁,来自加拿大,住在渥太华,他说英语和法语,最喜欢的科目是科学。
(1)细节理解题,根据第一段的介绍 Nick is my pen pal. He is 12 years old. He is from Canada. He lives in Ottawa. 可知尼克来自加拿大,故选B。
(2)细节理解题,根据文章内容 His favorite subject is science. 可知尼克最喜欢的科目是科学,故选D。
(3)细节理解题,根据文章第二段的介绍 Nick likes sports, too. He likes swimming best.可知尼克最喜欢的运动是游泳,故选B。
(4)词义猜测题,hard 困难的,easy 容易的,simple 简单的,容易的,light 轻的,根据第二段内容 He doesn't like physics. He thinks it's too difficult.他不喜欢物理,可以推测“他认为物理太难了”,故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】James is a good student and he has lots of friends,but he also has a problem.Some older boys are bullying(欺负)him at school.James is very unhappy and he doesn’t know what to do about it.Here are some suggestions to him and other teenagers in this situation.

Don’t feel worried.It’s not your fault(过错)! Being bullied can make you feel very lonely and angry,but you are not alone.Don’t feel that you have to hide the problem.You should find a person you can trust,and tell them.It might be your teacher,your parents,or even your friend’s parents.After you tell someone,you will get some support and feel some relief (解脱).

Speaking to an adult might make you nervous,but here are other things you can do.Some people express their feelings more easily on paper.Write a letter to someone or keep a diary.Include all the details(细节)about what the bullies (欺人者) do, as well as when and where the bullying happens.You can use it as proof to show what is going on.And it is a wonderful idea to show your letter or diary to a teacher or another responsible adult.Then the bullies will feel very afraid if their names appear in a letter!

Also,don’t show you are sad and don’t try to fight with the bullies. You could get in trouble yourself. Ignore them and just walk away. The bullies will soon stop.

【1】Why does the text advise you not to feel worried if bullied?

A. Because you are not alone

B. Because it is not your fault.

C. Because someone has known about it.

D. Because you’re doing something wrong.

【2】 You’d better go and find a person you can trust and ____.

A. know what happens B. learn from them

C. ask for help D. make them lonely

【3】If you remember and follow the suggestions above, ____.

A. nobody will speak to the bullies

B. everybody will feel some relief

C. someone will express their feelings

D. the bullies will soon stop

【4】What does the underlined word ""Ignore mean in the text?

A. take no notice of B. take care of

C. make full use of D. get more help from

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网