题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
The sun, the moon and the stars are all in the sky. The earth moves round the sun. And the moon moves around the earth.
The sun is much bigger than the moon. It gives us light and heat. When our part of the earth turns to the sun, it is day. When our part of the earth turns away from the sun, it is night.
The moon is our nearest neighbor in space. Sometimes it looks quite bright, but it doesn't give any light at all. The light on the moon comes from the sun, and it only reflects (反射) the light of the sun.
(1)The moon is ______ the sun.
A.a little smaller than
B.much smaller than
C.as big as
D.twice the size of
(2)When our part of the earth Rims to the sun, it is ______.
A.day
B.night
C.midnight
D.morning
(3)______ is nearest to the earth.
A.The sun
B.The moon
C.The stars
D.The Mars
(4)Which of the following is TRUE?
A.The moon moves around the sun.
B.Our part of the earth turns to the sun at night.
C.The moon gives us light and heat.
D.The moon reflects the light of the sun.
【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)D
【解析】短文大意:这是一篇科普类短文阅读,主要介绍了太阳、地球和月亮三者之间的关系。
(1)细节理解题,根据文章内容 The sun is much bigger than the moon. 可知太阳比月亮大得多,即月亮比太阳小得多,故选B。
(2)细节推理他,根据文章内容When our part of the earth turns away from the sun, it is night.可知当我们地球的这一边远离太阳时就说夜晚,反过来就说白天,故选A。
(3)细节理解题,根据文章第三段内容 The moon is our nearest neighbor in space. 可知月球离地球最近,故选B。
(4)细节理解题,通读全文可知选项D(月亮反射太阳的光)表达正确,故选D。
【题目】选词填空
exercise, use the Internet, play computer games, go camping in the country, |
(1)—Do you often go out of the city?
—We often .
(2)Drinking milk and eating vegetables our health.
(3)Many students like on the weekends.
(4)—How do you get the news?
—I get the news by .
(5)I am not saying it .
(6)It will cost five pounds.
(7)I know four languages, English and French.
(8)She two or three times a week.