题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
The sun, the moon and the stars are all in the sky. The earth moves round the sun. And the moon moves around the earth.
The sun is much bigger than the moon. It gives us light and heat. When our part of the earth turns to the sun, it is day. When our part of the earth turns away from the sun, it is night.
The moon is our nearest neighbor in space. Sometimes it looks quite bright, but it doesn't give any light at all. The light on the moon comes from the sun, and it only reflects (反射) the light of the sun.
(1)The moon is ______ the sun.
A.a little smaller than
B.much smaller than
C.as big as
D.twice the size of
(2)When our part of the earth Rims to the sun, it is ______.
A.day
B.night
C.midnight
D.morning
(3)______ is nearest to the earth.
A.The sun
B.The moon
C.The stars
D.The Mars
(4)Which of the following is TRUE?
A.The moon moves around the sun.
B.Our part of the earth turns to the sun at night.
C.The moon gives us light and heat.
D.The moon reflects the light of the sun.

【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)D
【解析】短文大意:这是一篇科普类短文阅读,主要介绍了太阳、地球和月亮三者之间的关系。
(1)细节理解题,根据文章内容 The sun is much bigger than the moon. 可知太阳比月亮大得多,即月亮比太阳小得多,故选B。
(2)细节推理他,根据文章内容When our part of the earth turns away from the sun, it is night.可知当我们地球的这一边远离太阳时就说夜晚,反过来就说白天,故选A。
(3)细节理解题,根据文章第三段内容 The moon is our nearest neighbor in space. 可知月球离地球最近,故选B。
(4)细节理解题,通读全文可知选项D(月亮反射太阳的光)表达正确,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Some people think only school children do not agree with their parents, however, it is not true.

Communication is a problem for parents and children of all ages. If it’s hard for you to communicate with your parents, don’t worry about it. Here are some advice for you to bridge the generation gap (代沟).

Don’t argue (争辩) with your parents. Don’t get to your parents when you are angry. Your parents probably won’t consider your ideas if you are shouting at them. And you can’t express yourself well if you are angry. Go someplace to cool off. Make sure you understand why you are unhappy. Then think about what you want to say to your parents. If you don’t think you can speak to them at the moment, try writing a letter.

Try to reach a compromise (和解). Perhaps you and your parents disagree on something. You can keep your disagreement and try your best to accept each other. Of course, your parents might refuse to compromise on something. In these situations, it is especially important to show love and respect to them. Showing respect will keep your relationship strong.

Talk about your values. The values of your parents are probably different from those of your own. Tell your parents what you care about, and why. Understanding your values might help them see your purposes in life.

A good relationship with your parents can make you a better and happier person. It is worth having a try!

【1】Your parents probably won’t consider your ideas if you _______.

A. don’t get to them often

B. write a letter to them

C. don’t speak to them politely

D. express yourself well

【2】 If there’s really a generation gap between you and your parents, you’d better_______.

A. have a talk with them often

B. keep away from them

C. agree with them all the time

D. know about their values

【3】 From the passage we learn that _______.

A. parents and children should not have a generation gap

B. parents should show love and respect to their children

C. there are some good ways to bridge the generation gap

D. there are so many serious problems in families today

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网