题目内容

【题目】 Mr. Gong was angry when he found out that his 12-year-old child had spent 13, 272 yuan from March 17 to 21 when playing video games on his mobile phone. Gong made a complaint and required the video game company to return all the money. But “it’s up in the air so far.” Gong told Workers’ Daily.

This is not a single case in which children have paid a great deal of money to play online games. The Guangdong Consumer Council ( 消费者委员会) has received more than 10,000 similar complaints from local parents in the first three months of this year.

Because of the increasing number of similar cases, the council talked with many online game companies in the province, strongly suggesting that they should introduce useful methods to protect the consumer rights of children.

In fact, many online companies and mobile apps have provided a youth mode ( ), announcing that parents can control the content and limit the time their children spend in using the apps.

However, according to a consumer survey report by the Jiangsu Consumer Council, some of the protection modes of companies such as Huya, Douyu, Bilibili and Team Talk are far from useful.

For example, users of all of the above companies can extend watching time by entering a password (密码). Team Talk’s youth mode is no different from the usual mode, which means that children can watch all content. Wang Yihan, 16, from Fuzhou No. 1 High School, shared her experience. She said, “Some apps would only send a notice to check whether the user is 18 years old. The user can simply choose ‘Yes’ and start playing the game. It’s no good.”

According to Guangdong Consumer Council, game companies are being advised to introduce different methods to check who the players are, including fingerprint, password or facial recognition ( 人脸识别) when children pay to play online games.

1From the underlined sentence “it’s up in the air so far”, we can guess________.

A.the company ran out of money thenB.Mr. Gong hasn’t got the money back

C.the company threw the money into the airD.Mr. Gong thanked Workers’ Daily for helping him

2The council talked to many companies because________.

A.they provided a youth mode for childrenB.they refused to do what they were told to

C.the number of complaint cases was risingD.Mr. Gong wanted to get all the money back

3What’s the meaning of the word “extend” in Paragraph 6?

A.Change the way.B.Improve the quality.

C.Make something longer.D.Cut something shorter.

4What is the purpose of giving the example of Wang Yihan in Paragraph 6?

A.To explain how youth mode works.B.To warn people not to use youth mode.

C.To teach people how to play games better.D.To show that youth mode needs improving.

5What’s the best title of the passage?

A.A Father Angry with Video GamesB.Famous Video Game Companies

C.Disadvantages of Online Video GamesD.Stricter Rules Needed for Online Games

【答案】

1B

2C

3C

4D

5D

【解析】

短文大意:本文关注的是网络游戏问题,通过对龚先生孩子网游消费的报道和江苏省消费者委员会的消费者调查报告,结合对高中生王仪涵的采访,指出网游公司的青少年模式尚需改进,建议采用不同的方法来检测玩家身份,包括在儿童付费玩网络游戏时使用指纹、密码或面部识别。

1

题意:从划线句子“it 's up in the air so far”中,我们可以猜测龚老师还没有把钱拿回来。

考查句子猜测。A. 当时公司用光了钱;B. .龚先生还没拿回钱;C. 公司把钱扔到空中;D. 龚先生感谢工人日报的帮助。in the air在空中;but表转折,根据上文“Gong made a complaint and required the video game company to return all the money龚投诉并要求游戏公司退还所有款项”,可推知龚先生的诉求悬而未决,Mr. Gong hasn’t got the money back符合题意,故选B

2

题意:该委员会与许多公司进行了谈话,因为投诉案件的数量正在上升。

考查细节理解。根据“Because of the increasing number of similar cases, the council talked with many online game companies in the province由于类似案件越来越多,该委员会与该省的许多网络游戏公司进行了谈话”,可知是因为投诉案件的数量越来越多,the number of complaint cases was rising(投诉案件的数量在上升)符合题意,故选C

3

题意:第6段中的“extend”一词是什么意思?

考查词义猜测。A. 改变方式。B. 提高质量。C. 使某物变长。D. 剪短一些。根据前文“limit the time their children spend in using the apps限制孩子使用这些应用程序的时间”,可知这里是“用户可以通过输入密码来延长观看时间”,extend表示“延长”;Make something longer符合句意,故选C

4

题意:在第6段中给出王仪涵的例子的目的是什么?

考查推理判断。A. 解释青年模式是如何运作的。B. 警告人们不要使用青年模式。C. 教人们如何更好地玩游戏。D. 表明青年模式需要改进。根据王仪涵的话“Some apps would only send a notice to check whether the user is 18 years old. The user can simply choose ‘Yes’ and start playing the game. It’s no good一些应用程序只会发送通知来检查用户是否年满18岁。用户只需选择“是”即可开始玩游戏。这没有好处”,结合上文“Huya, Douyu, Bilibili and Team Talk are far from useful虎牙、斗鱼、哔哔哔和团队谈话等企业的一些保护模式远远没用”,可知Team Talk的青少年模式需要改进,ABC三项不合文意,故选D

5

题意:这篇文章最好的标题是什么?

考查标题归纳。根据短文内容,结合广东省消费者委员会的建议“game companies are being advised to introduce different methods to check who the players are, including fingerprint, password or facial recognition when children pay to play online games建议游戏公司采用不同的方法来检测玩家身份,包括在儿童付费玩网络游戏时使用指纹、密码或面部识别”,可知游戏公司需要对网络游戏制订更严格的规则,Stricter Rules Needed for Online Games(对网络游戏需要更严格的规则)符合文意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 微笑是人类最美的语言。某英文报以“Smiles"为题,举办中学生征文活动。请根据下面的信息写一篇英语短文,内容包括:微笑的力量、你的微笑故事以及故事给予你的启示。

1. Power of smiles.

2.Your own story about smiles.

3.What you have learned from the story.

注意:1.词数90左右,开头已经写好,不计入总词数

2.短文必须包括所有要点,行文连贯通顺;

3.短文中不得提及真实的人名、校名等相关信息。

A smile is the most beautiful language of human beings._________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly.

“I’m sick,” she said, “I must go home.” And she left Green Gables and ran all the way home.

On Monday, Anne went to see if Diana was better. She soon ran back home with tears rolling down cheeks.

“What has happened, Anne?” asked Matila.

“Mrs. Barry says that I sent Diana home drunk on Saturday. She says she’s never going to let Diana play with me again!”

Marilla went to the cupboard and then came back to the kitchen with a bottle of wine, trying not to smile.

“Anne, you gave Diana wine instead of raspberry cordial. Didn’t you know the difference?”

“I never tasted it,” said Anne. “But Mrs. Barry will never believe me. And now I’ll never be able to play with Diana again!”

The following Monday, Anne surprised Marilla by coming down from her room with her books. “I’m going back to school,” she said. “That is all there is left in life for me, now that my friend is gone.”

Marilla tried not to show how happy she was to hear this. “You’d better work hard,” she said.

Anne did work hard, and soon she was top of the class with Gilbert Blythe, whom she still found very annoying.

One evening, Anne was at home doing her homework. Matthew was home, but Marilla had gone to town with the Barrys and Mrs. Lynde. Suddenly, Anne looked up and saw Diana standing at the door. She looked very worried.

“What is the matter, Diana?” cried Anne.

Oh, Anne, do come quick,” said Diana nervously. “Minnie May is very sick. Father and Mother are away in town and there’s nobody to go for the doctor.”

Matthew quietly got his cap and coat and went for the doctor.

1How many glasses of drinks did Diana have on that day?

A.Two glasses.B.Only one glass.

C.More than two glasses.D.Less than two glasses.

2Why didn’t Anne know the difference between the cordial and wine?

A.She had never tasted them.B.They were both red.

C.She thought they tasted the same.D.They smelled the same.

3What did Marilla tell Anne about going back to school?

A.That she’d better not get into trouble.B.That she’d better work hard.

C.That she should be friends with Gilbert.D.That she should not speak to Diana.

4Which is TRUE according to the passage?

A.Anne was drunk after drinking the wine.B.Minnie is very sick after drinking the cordial.

C.Marilla was happy with Anne’s study plan.D.Diana was the only top student in her class.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词。

After a new-type coronavirus was detected in viral pneumonia cases in Central China's Wuhan city two months ago, more cases have been cured in recent days. To prevent infection(感染), here’s what you can do:

Wear masks outdoors

Wearing a mask is one of the most effective ways to protect you from getting infected.

Make sure you wear it properly by tightening up the nose clip and pulling the bottom of it over your chin.

If you’re not feeling well or have symptoms(症状) of fever, a mask is also needed to prevent you from spreading germs to others.

Cover your coughs and sneeze with tissue

Cover your mouth and nose with a tissue or your sleeve when coughing or sneezing, but don’t cover with your hands directly.

Wash your hands frequently and properly. Wash your hands with soap and running water thoroughly for at least 15 seconds.

Before eating and after using the toilet

After coming back home

After touching trash or garbage

After contacting with animals or handling animal wastes

Strengthen your immune system

Regular exercise is one of the most important ways to keep infection at bay.

Don’t go to places full of people, such as hospitals, railway stations and airports. Wear a mask if transport or movement is necessary.

Seek prompt medical advice if you have symptoms of fever and respiratory infection.

Had better not close contact with people who have flu or cold-like symptoms.

Eat thoroughly cooked meat and eggs. Never contact with wild animals or farmed livestock without any protection.

1to keep yourself safe from new virus

2on preventing infection

More details

Wear masks outdoors

It’s3effective than any other way to protect you from getting infected.

Make sure to wear masks4 by tightening up the nose clip and pulling the bottom of it over your chin.

Germs can be5spreading to others by using a mask.

Cover your coughs and sneeze with tissue

When coughing or sneezing, 6covering your mouth and nose with hands directly.

Wash your hands for7fifteen seconds

Before eating and after using the toilet

After8home or touching something dirty.

Strengthen your immune system

Exercise9.

Had better not go to10places or contact people who have flu or cold-like symptoms.

Seek prompt medical advice if you have a high fever.

Never eat wild animals or farmed livestock.

【题目】请根据短文内容,完成信息记录表,每空一词。

Flying is a fast way to travel. But it is a big headache for some people. They can’t help worrying about things like “Is it dangerous if we don’t change our mobile phones to airplane mode (飞行模式)?” Here are some interesting facts about flying.

Why are plane windows round?

It’s for safety. As the airplane flies higher and higher, the atmospheric pressure (气压) outside gets lower and lower. During the flight, the pressure inside the plane becomes greater than the pressure outside. When this happens, square windows can break. That’s because having different pressures inside and outside putsstress on the corners of square windows. But rounded corners can spread the pressure more evenly (均匀地) across the window’s surface, making it less likely to break.

What happens when a phone isn’t in airplane mode?

Some passengers believe mobile phones and tablets(平板电脑) need to be turned off because they can bring the plane down. However, this is not true. If you don’t change your phone to airplane mode, pilots and air traffic controllers may hear unpleasant sounds in their headphones. This makes it harder for them to communicate. So it’s still best to put your devices (设备) in airplane mode.

Facts about1

Round windows

It’s for 2.

As the airplane flies higher, the pressure 3 the plane is greater thanthe pressure 4. When this happens, square windows experiencemore stress on their corners which can cause them to5 more easily. Rounded corners can spread the pressure more evenly across the window’s surface.

Phones in airplane mode

Some people believe that their plane will 6 if they don’t turn off their devices like phones. It’s not 7.

Keeping your phone on while flying will make unpleasant

8 in pilots’ and air traffic controllers’9. This makes it harder for their10.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网