题目内容
【题目】 After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly.
“I’m sick,” she said, “I must go home.” And she left Green Gables and ran all the way home.
On Monday, Anne went to see if Diana was better. She soon ran back home with tears rolling down cheeks.
“What has happened, Anne?” asked Matila.
“Mrs. Barry says that I sent Diana home drunk on Saturday. She says she’s never going to let Diana play with me again!”
Marilla went to the cupboard and then came back to the kitchen with a bottle of wine, trying not to smile.
“Anne, you gave Diana wine instead of raspberry cordial. Didn’t you know the difference?”
“I never tasted it,” said Anne. “But Mrs. Barry will never believe me. And now I’ll never be able to play with Diana again!”
The following Monday, Anne surprised Marilla by coming down from her room with her books. “I’m going back to school,” she said. “That is all there is left in life for me, now that my friend is gone.”
Marilla tried not to show how happy she was to hear this. “You’d better work hard,” she said.
Anne did work hard, and soon she was top of the class with Gilbert Blythe, whom she still found very annoying.
One evening, Anne was at home doing her homework. Matthew was home, but Marilla had gone to town with the Barrys and Mrs. Lynde. Suddenly, Anne looked up and saw Diana standing at the door. She looked very worried.
“What is the matter, Diana?” cried Anne.
Oh, Anne, do come quick,” said Diana nervously. “Minnie May is very sick. Father and Mother are away in town and there’s nobody to go for the doctor.”
Matthew quietly got his cap and coat and went for the doctor.
【1】How many glasses of drinks did Diana have on that day?
A.Two glasses.B.Only one glass.
C.More than two glasses.D.Less than two glasses.
【2】Why didn’t Anne know the difference between the cordial and wine?
A.She had never tasted them.B.They were both red.
C.She thought they tasted the same.D.They smelled the same.
【3】What did Marilla tell Anne about going back to school?
A.That she’d better not get into trouble.B.That she’d better work hard.
C.That she should be friends with Gilbert.D.That she should not speak to Diana.
【4】Which is TRUE according to the passage?
A.Anne was drunk after drinking the wine.B.Minnie is very sick after drinking the cordial.
C.Marilla was happy with Anne’s study plan.D.Diana was the only top student in her class.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】C
【解析】
本文是一篇记叙文,主要讲述了Anne和Diana喝了酒,Diana感觉不舒服,从此Diana的妈妈不让女儿和Anne玩,Anne没有了朋友就只剩下努力学习,后来妈妈不在家时,Diana的家人生病,Anne和她的爸爸带他们去了医院。
【1】
细节理解题。根据“After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly.”本句中two more又两杯,可知喝得酒比两杯多,故选C。
【2】
细节理解题。根据“Didn’t you know the difference?”和“I never tasted it”可知,安妮不知道甜酒和酒的区别是因为她没有尝过。故选A。
【3】
细节理解题。根据“Marilla tried not to show how happy she was to hear this. “You’ d better work hard,” she said.”可知,对于安妮说关于重返学校的事后,玛丽拉对她说“你最努力学习”。故选B。
【4】
推理判断题。根据第一段“After having two more glasses of cordial, Diana turned pale suddenly.”可知,喝多了的是Diana,而不是Anne,故A和B错误;根据文章倒数第六段“Marilla tried not to show how happy she was to hear this. ‘You' d better work hard,’ she said.”可知,在她听到Anne的计划后,努力不表现出来多高兴,故Marilla是很高兴的。故C正确。根据文章倒数第五段“Anne did work hard, and soon she was top of the class with Gilbert Blythe,”可知,不光是Anne,还有Gilbert Blythe也是尖子生,D错误。故选C。
【题目】 养成良好的生活习惯和学习习惯,对于我们每一位学生成长很有帮助。请根据表格提示用英语写一篇短文。
习惯 | 生活方面 | (1) 健康饮食 (2) 经常锻炼 (3) …… |
学习方面 | (1) 课前预习 (2) 认真听讲 (3) …… | |
益处 | (1) 帮助我们更好的学习知识; (2) 使我们提高技能,学会自我控制。 | |
感受 | ……(自由发挥1至2点) | |
要求:
1. 必须包含所给提示要点,可以适当发挥,不要简单翻译。
2. 词数90~120词左右,开头已经写好,不计入总词数。
3. 表达中请勿提及真实校名及姓名。
A Good Habit, a Successful School Life
A habit is something that you do often or regularly almost without thinking, especially something that is hard to stop doing.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________