题目内容

【题目】请根据短文内容,完成信息记录表,每空一词。

Flying is a fast way to travel. But it is a big headache for some people. They can’t help worrying about things like “Is it dangerous if we don’t change our mobile phones to airplane mode (飞行模式)?” Here are some interesting facts about flying.

Why are plane windows round?

It’s for safety. As the airplane flies higher and higher, the atmospheric pressure (气压) outside gets lower and lower. During the flight, the pressure inside the plane becomes greater than the pressure outside. When this happens, square windows can break. That’s because having different pressures inside and outside putsstress on the corners of square windows. But rounded corners can spread the pressure more evenly (均匀地) across the window’s surface, making it less likely to break.

What happens when a phone isn’t in airplane mode?

Some passengers believe mobile phones and tablets(平板电脑) need to be turned off because they can bring the plane down. However, this is not true. If you don’t change your phone to airplane mode, pilots and air traffic controllers may hear unpleasant sounds in their headphones. This makes it harder for them to communicate. So it’s still best to put your devices (设备) in airplane mode.

Facts about1

Round windows

It’s for 2.

As the airplane flies higher, the pressure 3 the plane is greater thanthe pressure 4. When this happens, square windows experiencemore stress on their corners which can cause them to5 more easily. Rounded corners can spread the pressure more evenly across the window’s surface.

Phones in airplane mode

Some people believe that their plane will 6 if they don’t turn off their devices like phones. It’s not 7.

Keeping your phone on while flying will make unpleasant

8 in pilots’ and air traffic controllers’9. This makes it harder for their10.

【答案】

1flying

2safety

3inside

4outside

5break

6crash

7true

8sounds

9headphones

10communication

【解析】

文章大意:本文介绍了关于乘飞机的有趣的事实。飞机的窗户是圆的,它能使飞机内部的压力更均匀地穿过窗户的表面,从而减少破裂的可能性。当手机不在飞行模式时,就会干扰飞行员和空中交通管制员们之间的沟通交流。

1

考查动词。根据第一段最后1句“Here are some interesting facts about flying”,可知本文主要谈论一些关于飞行的有趣的事实。由空前的介词about考虑此处填动词-ing形式,故答案为flying

2

考查名词。根据第三段第1句“It's for safety”,可知飞机的圆窗是为了安全。故答案为safety

3

考查介词。根据第三段第3句“During the flight, the pressure inside the plane becomes greater than the pressure outside”,可知在飞行过程中,飞机内部的压力比外部的压力大。此处介词inside表示“在……内部”,故答案为inside

4

考查介词。根据第三段第3句“During the flight, the pressure inside the plane becomes greater than the pressure outside”,可知在飞行过程中,飞机内部的压力比外部的压力大。此处介词outside表示“在……外部”,故答案为outside

5

考查动词。根据第三段第4句“When this happens,square windows can break”,可知当这种情况发生时,方窗可能会破裂。由动词不定式作宾语补足语,考虑此处填动词原形形式,故答案为break

6

考查动词。根据第五段第1”Some passengers believe mobile phones and tablets need to be turned off because they can bring the plane down”,可知一些乘客认为,手机和平板电脑需要关闭,因为它们可以使飞机坠毁。原文用短语bring down 表示坠毁之意,此处可以同义转换为动词crash,故答案为crash

7

考查形容词。根据第五段第2句“However, this is not true”,可知这种情况不是真实的。故答案为true

8

考查名词。根据第五段第3句“If you don't change your phone to airplane mode, pilots and air traffic controllers may hear unpleasant sounds in their headphones”,可知如果你不把手机换成飞行模式,飞行员和空中交通管制员可能会在耳机里听到不愉快的声音。此处sounds表示“响声”,为可数名词,考虑填复数形式,故答案为sounds

9

考查名词。根据第五段第3句“If you don't change your phone to airplane mode, pilots and air traffic controllers may hear unpleasant sounds in their headphones”,可知如果你不把手机换成飞行模式,飞行员和空中交通管制员可能会在耳机里听到不愉快的声音。此处headphones表示“耳机”,为可数名词,故答案为headphones

10

考查名词。根据第五段第4句“This makes it harder for them to communicate”,可知这使得他们更难交流。原文用动词不定式to communicate表示“交流”之意,此处由空前的物主代词their可知要转换为名词communication,故答案为communication

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Mr. Gong was angry when he found out that his 12-year-old child had spent 13, 272 yuan from March 17 to 21 when playing video games on his mobile phone. Gong made a complaint and required the video game company to return all the money. But “it’s up in the air so far.” Gong told Workers’ Daily.

This is not a single case in which children have paid a great deal of money to play online games. The Guangdong Consumer Council ( 消费者委员会) has received more than 10,000 similar complaints from local parents in the first three months of this year.

Because of the increasing number of similar cases, the council talked with many online game companies in the province, strongly suggesting that they should introduce useful methods to protect the consumer rights of children.

In fact, many online companies and mobile apps have provided a youth mode ( ), announcing that parents can control the content and limit the time their children spend in using the apps.

However, according to a consumer survey report by the Jiangsu Consumer Council, some of the protection modes of companies such as Huya, Douyu, Bilibili and Team Talk are far from useful.

For example, users of all of the above companies can extend watching time by entering a password (密码). Team Talk’s youth mode is no different from the usual mode, which means that children can watch all content. Wang Yihan, 16, from Fuzhou No. 1 High School, shared her experience. She said, “Some apps would only send a notice to check whether the user is 18 years old. The user can simply choose ‘Yes’ and start playing the game. It’s no good.”

According to Guangdong Consumer Council, game companies are being advised to introduce different methods to check who the players are, including fingerprint, password or facial recognition ( 人脸识别) when children pay to play online games.

1From the underlined sentence “it’s up in the air so far”, we can guess________.

A.the company ran out of money thenB.Mr. Gong hasn’t got the money back

C.the company threw the money into the airD.Mr. Gong thanked Workers’ Daily for helping him

2The council talked to many companies because________.

A.they provided a youth mode for childrenB.they refused to do what they were told to

C.the number of complaint cases was risingD.Mr. Gong wanted to get all the money back

3What’s the meaning of the word “extend” in Paragraph 6?

A.Change the way.B.Improve the quality.

C.Make something longer.D.Cut something shorter.

4What is the purpose of giving the example of Wang Yihan in Paragraph 6?

A.To explain how youth mode works.B.To warn people not to use youth mode.

C.To teach people how to play games better.D.To show that youth mode needs improving.

5What’s the best title of the passage?

A.A Father Angry with Video GamesB.Famous Video Game Companies

C.Disadvantages of Online Video GamesD.Stricter Rules Needed for Online Games

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网