题目内容

【题目】 The year was 1859. America and England had already fought two wars. Now, they were at peace. But one day a pig got hungry. And it nearly caused another war between the two countries.

The pig was owned by a British man who lived on a small island. The island was just of the western part of North America. Both England and the US said the island was theirs. Across the island from the British man lived some American farmers. Everyone on the island got along peacefully. But the peace ended the day the British man's pig decided to eat some of an American farmer's potatoes.

One of the American farmers shot and killed the pig. Then the pigs owner wanted $100 from the man who shot the animal. That was a lot of money, so the farmer refused to pay it. The British and Americans began to argue, and the situation got worse. The farmers asked the governor over the island at that time for help. He sent a group of soldiers to protect the farmers. The British answered by sending 2,000 soldiers. The British were on one side of the island, and the Americans were on the other. The problem that began with the pig was about to become a shooting war.

When news of the problem reached Washington and London, both leaders were surprised. Neither country wanted another war. They sent some men to try to fix the problem. After a discussion, it was decided that each country would keep a small group of soldier on the island. They would stay there until the two countries could decide who owned the island. Then the others would have to leave.

Twelve years went by. Neither side wanted to give up the island, but they knew they had to do something. They asked the leader of Germany to help decide. After nearly a year of discussion, a decision was made. America would get the island.

Finally, the Pig War was over and only one shot was fired. That was the shot that killed the pig!

1What caused the problem on the island according to the passage?

A. An American shot a British man.

B. A group of soldiers came to the island.

C. British men destroyed an American's farmland.

D. A British man's pig ate some potatoes of an American farmer's.

2The underlined word "they" in Paragraph 4 refers to _______________.

A. the farmersB. the leadersC. the soldiersD. the Germans

3According to the passage, the real purpose of the two countries was _________________.

A. to own an islandB. to kill a pigC. to get more moneyD. to start a war

4Which of the following might he the best title for the passage?

A. The Pig IslandB. The Pig War

C. The Pig on the IslandD. The Island War

【答案】

1D

2C

3A

4B

【解析】

你知道吗,因为一头猪,两个国家差点开始一场战争?这说的是1859年的英国和美国,那时他们共同占有一个岛。其中有一个英国人饲养了一头猪,这头猪太饿了,吃了美国农民种植的土豆,于是美国农民就把猪杀死了,英国人索要赔款,于是双方开始了争论,最后竟然动用了士兵,双方战事即将展开。但两国政府都不愿意打仗,派人去解决这个问题。直到12年之后,他们请了一个德国的领袖来裁决这个岛的归属,经过一年的讨论,美国人得到了这个岛。这场由猪引发的冲突也结束了。

1细节理解题。根据短文第二段The pig was owned by a British man who lived on a small island. Across the island from the British man lived some American farmers. Everyone on the island got along peacefully. But the peace ended the day the British man's pig decided to eat some of an American farmer's potatoes.可知,由于英国人饲养的猪吃了美国农民种植的土豆,岛上的和平被打破了。由此可知应选D

2细节理解题。They是一个代词,代指上文提到的人或物,因此根据上句话After discussion, it was decided that each country would keep a small group of soldier on the island.“讨论之后决定每个国家都会在岛上保留一小部分士兵”,以及这句话They would stay there until the two countries could decide who owned the island.“他们会一直待在那儿,直到两个国家决定谁拥有这座岛”可知,“他们”指的是留在岛上的士兵,故应选C

3推理判断题。根据短文第四段They sent some men to try to fix the problem. After . discussion, it was decided that each country would keep a small group of soldier on the island. They would stay there until the two countries could decide who owned the island. Then the others would have to leave.可知,猪引发了两国之间的冲突这只是直接原因,而他们问题的根本是谁拥有这座岛。因此两个国家对峙的目的是想拥有这座岛。故应选A

4主旨大意题。根据短文第一段But one day a pig got hungry. And it nearly caused another war between the two countries和最后一段Finally, the Pig War was over可知,这篇短文给我们讲述了一场由猪引发的冲突。故B选项The Pig War最能概括文章大意,选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】第三节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。

There are some tips that could help people who are trying to build self-confidence. First, try not to be so hard on yourself or others.

Choose to deal with those who can lift you up. Talk to and hang out with friends and family.

Make new friends with who love you and really care about you. 1 Choose your friends carefully. Be careful of people who make you feel bad or unhappy about yourself.

Get to know yourself. What are your values, your beliefs, your morals(道德观), your wants, your needs and your tastes? 2

3You can not be perfect, you can only be the best you can be. No one in this world is perfect, so don't blame(指责)yourself for making a mistake or not being perfect. Also, stop comparing yourself to others. 4

Be kind to others and do nice things for them. This will help to build your self-confidence.

5You will realize that by making other people happy, you will also become happy with your life and yourself.

A. Tell others "I love you".

B. Stop trying to be perfect.

C. The better you know yourself, the easier it will be to love yourself.

D. You will never be them and they will never be you.

E. This is what you can truly do to make people happy.

F. They can accept you for what you are and not only want the best of you.

G. Accept yourself and love yourself for who you are.

【题目】 October 16 is World Food Day. The UN started the day in 1979. It is used to remind people not to waste food and fight hunger (饥饿).

Food shortage (匮乏) is a big problem around the world. Right now, there are more than 1 billion (10亿) hungry people in the world. Many children go to sleep with hunger, and 15 million of them die because of hunger each year.

There are several reasons why there are food shortages. First, there have been more droughts (干旱) and floods (洪涝) recently. This is bad for farmers and hurts their ability to grow food. Also, a growing population makes it more difficult to feed everyone. Another big reason is food waste. Most people don’t realize how much food they throw away every day. Sometimes we cook too much, or we don’t use it before it goes bad. The average (平均的) person throws away 50 kg of food every year, More than one third of all food produced goes to waste around the world each year according to the UN. That is1.3 billion tons of food being wasted.

If the wasted food was saved, it could feed lots of people. The amount of food wasted in Europe could feed 200 million people, and the food wasted in Latin America (拉丁美洲) could feed 300 million people.

As teenagers, we should think twice next time we want to throw away extra (额外的) food on our own plate. By cutting down on food waste, we could also help put food on the empty plates of some hungry children.

1The main purpose (目标) of World Food Day is to remind people ________.

A. not to waste food and fight hungerB. to produce more food

C. to control the growing populationD. not to eat much

2________ children die because of hunger each year.

A. Over 1 billionB. 200 millionC. 300millionD. 15 million

3Which of the following is NOT the reason for food shortages? ________

A. More droughts and floods in recent days.

B. A growing population.

C. That farmers don’t have the ability to grow food.

D. That most people waste.

4We can help hungry people by ________.

A. sleeping with hunger

B. changing the weather

C. cutting down on food waste

D. only eating food you like

5From the passage, we know that ________.

A. the food wasted in Latin America is more than that in Europe

B. the World Food Day has a history of over 40years by 2017

C. the wasted food can feed all the hungry people around the world

D. it’s right to throw away the extra food on our own plate directly

【题目】 Almost every day, we discuss the topic of health, especially for kids. But what is health?

"Health" means eating well, getting enough exercise, and having a healthy weight. Let's read the following rules. They can help you stay healthy.

▲Eat a variety of food, especially fruits and vegetables. We all know that eating fruits and vegetables can help us stay healthy, but many of us only eat our favorite food. Remember that we can only get the nutrition(营养)we need by eating different kinds of food, especially fruits and vegetables.

▲ Drink water and milk most often. Everyone knows that water is important. Besides that, kids need plenty of calcium(钙)to grow strong bones, and milk is rich in it. Every day, you should drink at least three cups of milk, when you are 9 years old or older. You should also try to have less sugary drinks, like soda and coca. They include a lot of sugar. Sugar only includes calories(热量), not important nutrition.

▲ Listen to your body. When you are eating, notice how your body feels. When your stomach feels comfortably full, stop eating. Eating too much makes you feel uncomfortable. If you do it too often, it can make unhealthy and fat.

▲ Limit screen time. What's screen time? It's the amount of time you spend watching TV, movies and playing computer games. The more time you spend on these sitting-down activities, the less time you spend playing sports, like basketball, and doing other activities like riding and swimming. Try to spend no more than 2 hours a day on screen time.

1How many rules of keeping healthy are listed in the passage?

A. twoB. threeC. fourD. untold

2The underlined phrase "a variety of' means _______________.

A. all kinds ofB. plenty ofC. the rest ofD. a lot of

3In this passage, "health" includes all of the following EXCEPT _____________.

A. eating wellB. doing more exercise

C. having a healthy weightD. wearing comfortable clothes

4Screen time is the time that you spend _____________________.

A. playing computer gamesB. watching movies

C. watching TVD. All of the above

5What's the main idea of the passage?

A. How to eat healthy food.B. Suggestions for staying healthy

C. Eating and playing are both important.D. Health is very important.

【题目】根据短文内容填空,每空词数不限

Many people always say that listening to spoken English is too hard for them. But if you don't understand what people are saying, how can you talk with them? It may be difficult, but learning by listening is necessary.

As we all know, different people have different pronunciations of the same word. Standard(标准的) pronunciation is important for English speaking as well as for listening. In China, People from one area may not understand what people from another area are saying because of the different Chinese dialects(方言). Standard Chinese pronunciation can help people from different places understand each other easily.

It is the same with English. If your pronunciation is not standard, it is hard for other people to understand you.

If you want to learn how to listen to English. The following ways are helpful.

Get some good books with tapes. Do the exercises, from the simple to the difficult, step by step.

You can also watch English-language films and TV programs, listen to English-language radio.

Try to listen every day, even if only for a few minutes. At first you may understand few words. Don't give up. Just listen.

Remember to read and speak English every day. It will help you a lot. Spend an hour reading English every day. Finally you will notice that you are making progress.

Talk to English-speaking foreigners as often as possible. Foreigners will speak slowly with you, use simple words, and body languages to help you understand them. Don't be afraid to talk to them. They won't mind if you have trouble because they may have more trouble making themselves understood in Chinese.

1From the passage, we know many people say that _______ is too difficult for them.

2Standard English pronunciation can help people _______ understand each other easily.

3Just listen, never _______ even though you listen for only a few minutes every day.

4How many ways does the writer show us to learn to listen to English?

_______________________________________________

5English-speaking foreigners will speak slowly with you, use easy words and _______ to help you understand them when you talk to each other.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网