题目内容
【题目】阅读下面短文内容,然后根据短文内容完成表格,每空一词。
Mayme Clayton collected books, magazines and letters written by African Americans. Her son, Avery Clayton, thought her collection was important. Unlike most books, these were rare and hard to find. They were written by writers who helped shape African American culture.
One book in the collection was written by Phillis Wheatley. Wheatley was a slave who wrote poetry. She was the first African American to publish a book. Wheatley herself signed (签名) the book in the Claytons' collection. No one else owns a copy signed by Phillis Wheatley.
By the time she passed away at age 83, Mrs. Clayton had more than 30,000 books by or about black people. Her collection also includes papers about slaves, photographs, movies, sheet music, and personal letters by black leaders and artists. It is one of the biggest personal collections of African American history and culture in the United States.
Avery Clayton's dream was to create a museum for his mother's treasures. Scholars say that Mrs. Clayton's collection is very important. Without her work, part of African American heritage (遗产) would have been lost. "We didn't know these things existed," says Sara Hadron of California's Huntington Library.
The collections new home is likely to be in Culver City, California. Part of Avery Clayton's dream is to share the cultural riches his mother collected with others. He especially wants children to have a chance to see the collection. " At present African American culture is being explained by pop culture," he says, " It's important to offer a more complete picture."![]()
Mayme Clayton and Her Collection | |
Personal information | ● She liked books, magazines and letters written by African Americans. |
Her collection | ● Compared with other books, the books she collected couldn't be found . |
Her dream | ● A for the treasure would be created. |
【答案】collecting;died;easily;written;including;important;son's;museum;share;children
【解析】文章大意:本文讲述了Mayme Clayton的一生收集了许多非裔美国人写的书,杂志,信等,她的儿子认为这是很有意义的,打算建立一个博物馆来分享这些文化作品。
(1)根据开头第一段可知,Mayme Clayton喜欢收集非裔美国人写的书,杂志,信,注意like doing sth ,故填collecting。
(2)根据第三段:By the time she passed away at age 83, 可知她在83岁时去世了,故填died。
(3)根据第一段中Unlike most books, these were rare and hard to find,可知这些书是不容易被找到的,故填easily。
(4)根据第二段,可知Phillis Wheatley写并且签名的唯一的副本被Mayme Clayton收集了,故填written。
(5)including 为介词后加名词,意为包括……,故填including。
(6)根据原文中”Scholars say that Mrs. Clayton's collection is very important“可知 Clayton女士的收集是非常重要的,故填important。
(7)根据开头第一段,主要介绍了Mayme Clayton和她的儿子,son‘s为名词所有格,意为儿子的,故填son's。
(8)根据原文第四段中Avery Clayton's dream was to create a museum for his mother's treasures. 可知Avery Clayton的梦想是为母亲的珍品创立一个博物馆,故填museum。
(9)根据最后一段:" Part of Avery Clayton's dream is to share the cultural riches his mother collected with others."可知Avery Clayton想去把他妈妈收集的珍品和其他人分享,故填share。
(10)根据最后一段:”He especially wants children to have a chance to see the collection.“他特别希望孩子有机会看到这些珍藏品,故填children 。