题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C

Kyle walked up and down as he waited for his turn at the back stage. This would be his most important piano performance yet. At ten years old, he was the youngest performer in the Christmas concert. Although his teacher Ms. Neal said he was good enough at the song he would play, he still practiced it more than 30 times that week. When he closed his eyes at night, the music played over and over again in his mind
Now, the day finally arrived, but Kyle was not sure he was ready. He kicked a small ball which was picked up from a Christmas tree, and then looked himself in a mirror—trying to make his bow tie more smooth and beautiful. He thought of his mom who bought him the new suit with this bow tie. He would make her feel proud of him. He noticed that his hands were shaking. How could he play the notes of the song if his hands were shaking? He took a deep breath and tried to calm down, but his hands shook more.
At this time, Ms. Neal walked up to speak to him. “I have something for you,” she said, putting a smooth black stone into Kyle's hand. “It's a special stone. There's no other one like it in the world. You've practiced so much, so you don't need anything else.”
The stage lights reflected on it. “Thank you.” Kyle said.
When Kyle's name was called, he rubbed the stone, stepped onto the stage, and played better than ever. After his performance, he noticed that Ms. Neal had a whole bag of black stones. “Why did you say this one was so special?” he asked.
His teacher smiled, “Like your talent, it is special because it belongs only to you.’’
(1)Kyle heard the piano music in his mind at night, because .
A.this was his favourite song
B.his teacher asked him to do so
C.he made a dream about the concert
D.he had practiced the song many times
(2)Before the performance, Kyle .
A.was too nervous to keep calm
B.was unhappy with his new suit
C.kicked the ball with his teacher
D.waited for his mom at the back stage
(3)According to the text, Ms. Neal thought that
A.Kyle was talented and well-prepared
B.it was difficult for Kyle to play the song
C.the black stone was special and beautiful
D.Kyle should be afraid of the performance
(4)What does the passage want to tell us?

【答案】
(1)D
(2)A
(3)A
(4)

Few people can keep calm before some very important events. It’s different to calm down. However, some small tricks to make them be confident usually work successfully.


【解析】
⑴细节理解。根据第一段 he still practiced it more than 30 times that week说明他对这首曲子很熟悉,故选D。
⑵推理判断。根据第二段描写He took a deep breath and tried to calm down, but his hands shook more. 可知,Kyle很紧张。故选A。
⑶根据第一段his teacher Ms. Neal said he was good enough at the song he would play可知他的老师相信他准备好了,另外结尾Like your talent, it is special because it belongs only to you.说明老师相信他的天赋,故选A。
⑷推理判断。根据本文对Kyle在上场前的紧张的心情的描写和后来老师设法使他镇定下来的小技巧说明小的谎言有时候可以让人充满自信。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Mr. Green is a good bus driver in a big city. All day he drives a bus through busy streets. He is always happy. And the people on his bus seem to be happy, too.

One morning, Mr. Green starts his big yellow and blue bus. At the first bus stop many people get on the bus. When he drives on, he begins talking, “It is seven now. The sky is blue. It will not rain today. We all like sunshine, don’t we?”

At NO. 5 Stop a very old man gets on. “This boy will be good to give you his seat,” Mr. Green says. The boy’s face turns red. He stands up at once.

“Most people want to be nice,” Mr. Green tells the old man. “They want to do the right things. But sometimes they need a push(推力). So I just give them one.” Mr. Green always sings his own song. “I love you. Mr. Sunshine. I love you, Mr. Sun. In the world, I love you best. You are the only one.”

1People on Mr. Green’s bus seem very happy because ______.

A.Mr. Green is very good to people

B.Mr. Green’s bus is early and they talk on the bus

C.Mr. Green can tell them something about the weather

D.Mr. Green always gives boys pushes when they get on the bus

2What can we infer(推断) from the 3rd paragraph?

A.The boy’s face turns red easily.B.The boy gets off the bus at once.

C.The boy doesn’t give the seat at first.D.The boy doesn’t want to give the seat at all.

3What is the main idea of the passage? It tells us______.

A.about helping old peopleB.about a good driver

C.a song about Mr. SunD.something about weather

【题目】阅读下面短文内容,然后根据短文内容完成表格,每空一词。
Mayme Clayton collected books, magazines and letters written by African Americans. Her son, Avery Clayton, thought her collection was important. Unlike most books, these were rare and hard to find. They were written by writers who helped shape African American culture.
One book in the collection was written by Phillis Wheatley. Wheatley was a slave who wrote poetry. She was the first African American to publish a book. Wheatley herself signed (签名) the book in the Claytons' collection. No one else owns a copy signed by Phillis Wheatley.
By the time she passed away at age 83, Mrs. Clayton had more than 30,000 books by or about black people. Her collection also includes papers about slaves, photographs, movies, sheet music, and personal letters by black leaders and artists. It is one of the biggest personal collections of African American history and culture in the United States.
Avery Clayton's dream was to create a museum for his mother's treasures. Scholars say that Mrs. Clayton's collection is very important. Without her work, part of African American heritage (遗产) would have been lost. "We didn't know these things existed," says Sara Hadron of California's Huntington Library.
The collections new home is likely to be in Culver City, California. Part of Avery Clayton's dream is to share the cultural riches his mother collected with others. He especially wants children to have a chance to see the collection. " At present African American culture is being explained by pop culture," he says, " It's important to offer a more complete picture."

Mayme Clayton and Her Collection

Personal information

● She liked books, magazines and letters written by African Americans.
●She when she was 83years old.

Her collection

● Compared with other books, the books she collected couldn't be found .
● The only copy and signed by Phillis Wheatley was in her collection.
● She had a large collection, books, paper, photographs and other things by black leaders and artists.
● Her collections is to African American history and culture.

Her dream

● A for the treasure would be created.
● He hopes to the culture riches collected by his mother with more people, especially .

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网