题目内容
【题目】Life without chocolate is like a beach without water.You might be a chocolate lover but considering your health,you might be avoiding it now and then.But now you don't need to fear it anymore because we have found some ways to solve the problem.
Chocolates are popular sweets all over the world but you might have seen mummies scolding kids for eating them and people giving long lectures on the disadvantages of chocolates.Chocolates with loads of milk and butter are quite unhealthy for us.They taste really good but the results are really bad.
But remember where there is a will,there is a way.If you are a chocolate lover, do try dark chocolate which contains(含有)little sugar in it and is bitter in taste.
There're also many other ways to make your favourite chocolate healthy and tasty.In fact,the bad thing about chocolate is that our body doesn't recognize(识别)it as a food but only a source of sweet in the body.
But to make your body recognize chocolate as a food,you have to take chocolate by combining(结合)it with fruits and vegetables that are rich in vitamin C,such as blue—berries and strawberries,then it will give you full nutrients(营养)package to use all tile iron free from chocolate.
This combination will also satisfy your need.At the same time,you will be having a treat,a full healthy treat that you can have without any worry.
So,remember if you're the one who can't stop yourself from having chocolate in sight,you must go for these,which not only bring you more taste but more healthiness.
【1】The bad thing about chocolate is that .
A. it contains much sugarB. it makes kids' skin dark
C. it contains vitaminD. it reduces nutrients package
【2】According to the passage,it's a healthy way to eat chocolate with .
A. butter and sweetsB. milk and blue—berries
C. fruits and vegetablesD. sugar and strawberries
【3】This passage is most probably taken from part of a magazine.
A. art&NatureB. Life&Travel
C. Sport&HobbyD. Food&Health
【答案】
【1】A
【2】C
【3】D
【解析】
短文大意:这篇短文讲的是巧克力很好吃但是吃多了对身体健康不好,短文讲了怎样制作和吃巧克力才健康。
【1】细节理解题。根据In fact,the bad thing about chocolate is that our body doesn't recognize(识别)it as a food but only a source of sweet in the body.事实上,关于巧克力的坏处是我们的身体没有把巧克力作为一种食物而是我们身体中糖的一种来源。可知巧克力含糖量极高。故选A。
【2】细节理解题。根据 But to make your body recognize chocolate as a food,you have to take chocolate by combining(结合)it with fruits and vegetables that are rich in vitamin C,such as blue—berries and strawberries,then it will give you full nutrients(营养)package to use all tile iron free from chocolate.但是为了使你的身体把巧克力当做食物,你必须作巧克力时结合富含维生素C的水果和蔬菜,例如蓝莓和草莓,那么它将给你所有营养包来使用从巧克力来的瓦铁。故选C。
【3】推理判断题。短文的内容讲的是巧克力的使用对人体健康的影响和怎样制作对人体健康的巧克力。可知这篇文章是关于食物和健康的。故选D。