题目内容

【题目】Imagine the situation.You are driving along a desert or on a mountain.You have no idea where you are.You passed the last house two hours ago.Then your car breaks down.It is night and it is cold.You have no mobile phone.What do you do? Well, next time take a GPS with you.This invention may be able to help you.It is a device which uses satellites to find the user’s position.It can find your position to within 20 metres.A GPS cannot start your car, but at least you will know where you are.

GPS, which means Global Positioning System, is a small radio receiver.It looks like a mobile phone.You can hold it in your hand, or put in your pocket.It is sometimes put into a watch or a telephone.We also find GPS devices in cars, planes, or boats.Some of these devices have electronic maps, so you know where you are.For example, in a city they can tell you the name of the street.

There are three parts to the Global Positioning System.The first part is the receiver.You can hold it in your hand, or have it fixed into your car, plane, etc.The second part is a group of satellites orbiting the Earth.The receiver contacts at least four of the satellites and calculates (计算) its position.The third part of the system is a network of ground stations.They are all over the world.They control the satellites and make sure they are working well.

Some people think that in the future the GPS will be as common as the mobile.They are becoming cheaper and more and more accurate (精确的).There are also new uses for the GPS.Perhaps they will become like watches. Everyone will have one and you will never be lost again.

【1】According to the passage, with the help of the GPS, people ______.

A.can’t be lost in a new city

B.can’t find their way in different countries

C.can learn about the culture of an unknown place

D.can spend the least time getting to another place

【2】We can learn from the passage that ______.

A.there are three parts to the GPS

B.a GPS can’t be put into a watch

C.a GPS can help you start your car

D.the GPS are becoming more and more expensive

【3】The underlined word “They” in paragraph 3 means “______”.

A.Receivers B.GPS devices

C.Satellites D.Ground stations

【4】The passage is mainly about ______.

A.the history of the GPS

B.the introduction of the GPS

C.the shape of the GPS

D.the three parts of the GPS

【5】What can we infer(推断) from the passage? ______

A.All GPS devices have electronic maps.

B.People in many countries will use the GPS for free.

C.The receiver of the GPS contacts at least five of the satellites.

D.The GPS will become more and more common in everyday life.

【答案】

【1】A

【2】A

【3】D

【4】B

【5】D

【解析】

试题分析:短文大意:这篇短文主要讲述了GPS是一个设备,能使用卫星找到用户的位置。GPS是一个小型无线电接收机,它看起来像一个手机。我们还发现在汽车、飞机或船只中有GPS设备。其中一些设备有电子地图,所以知道你在哪里。

【1】A细节理解题。根据第二段末Some of these devices have electronic maps, so you know where you are.For example, in a city they can tell you the name of the street可知在GPS的帮助下,人们不会在一个新城市迷路,所以选A。

【2】A细节理解题。根据第三段开头There are three parts to the Global Positioning System可知GPS由三部分构成,所以选A。

【3】D词义猜测题。根据划线词前一句The third part of the system is a network of ground stations.可知they指代ground stations(地面站),所以选D。

【4】B主旨大意题。根据这篇短文主要讲述了GPS是一个设备,能使用卫星找到用户的位置。GPS是一个小型无线电接收机,它看起来像一个手机。我们还发现在汽车、飞机或船只中有GPS设备。其中一些设备有电子地图,所以知道你在哪里。所以该选B。

【5】D细节理解题。根据最后一段的描述可知GPS将会在日常生活中越来越普遍,所以选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Music education hasn’t changed much since the 1970s. Students are still taught to read notation(乐谱) so they can recite compositions that they would never listen to on their MP3 players or play with friends. Playing music enriches life. The question is Why do schools teach music in a way that turns off so many young people rather than catch their imagination? Can we do a better job of using the power of music to get kids excited about school?

The experience of an organization called Little Kids Rock suggests the answer is yes if we change the way music is taught. Little Kids Rock has helped music programs in over a thousand public schools and served 150000 children. The organization has given 30000 free instruments out mainly guitars and trained 1500 teachers to run music classes in which students quickly experience the joys of playing their favorite songs performing in bands(乐队) and writing their own music.

The key to Little Kids Rock is that it teaches children to play music the way many musicians learn to play it not by notation but by listening imitation(模仿) and meaningful experimentation. “The knowledge you need to get started playing rock music is very limited explains Dave Wish the founder of Little Kids Rock. “In high school my friend Paul taught me a couple of chords(和弦) and my life was changed forever. On the first day of class Little Kids Rock teachers place guitars in the hands of their students and get them practicing chords that will enable them to play thousands of songs. The kids decide what songs they want to learn and the class is off and running. Their progress is surprising. Within a year eight and nine-year-olds are playing musical instruments and giving concerts even performing their own songs.

One of the biggest advantages that music offers is the ability to encourage students who are otherwise bored by school. “I’ve had students start coming back to school because of this program said Adkison Thomas who heads up music for the Dallas Independent School District. He added “One of the best things is that the teachers discover a new side of their students. They see kids become successful who weren’t before.”

【1】The expression turn off in Paragraph 1 means “______”.

A. make kids feel cool

B. make kids feel bored

C. make kids feel confident

D. make kids feel nervous

2How did Little Kids Rock help the school?

A. By writing music for kids.

B. By playing kids’ favorite songs.

C. By making instruments for school.

D. By training teachers for music classes.

3 Little Kids Rock is successful because ______.

A. it encourages kids to experience music

B. it helps kids learn from great musicians

C. it allows kids to decide how to learn music

D. it offers musical programs all over the country

4 What does the writer want to tell us?

A. Learning music is a good way to beome successful.

B. Teaching in a proper way benefits students’ development.

C. It’s necessary for students to practice a lot in learning music.

D. It’s important for teachers to discover the new sides of students.

【题目】

Today more and more cars go into families. Which car is the best for people? Different people have different ideas.

Some people like the bright colour car made in China. It's really a good choice(选择). The bright colour car made in China is cheap, nice and safe. This kind of cars is suit for(适合于) the general income (收入一般的) family.

Some people love famous foreign cars like Japanese cars, American cars and German cars. They're good but too expensive. But most people think famous foreign cars of better quality are better in safety. These are suit for the high income family or for business.

Some people like sports cars, because they're fast and exciting. Some sports cars are very nice but very expensive. Only rich people can afford them.

Some people like travelling, so they need a travel car. Travel cars are comfortable. But they use much oil().

What's the best car for us? Maybe it's a new and popular topic in life.

1What does the writer think of the bright colour car made in China?

A. It's nice but expensive. B. It's good but too expensive.

C. It's cheap, nice and safe. D. It's comfortable.

2To the writer, the famous foreign car is suit for _________.

A. the high income family B. the general income family

C. people like traveling D. people like sports

3Some people like sports cars because they're _________.

A. cheap and nice B. comfortable and save oil

C. good but too expensive D. fast and exciting

4Which is NOT true about cars?

A. Cars made in China are cheap.

B. famous foreign cars are too expensive.

C. Sports cars are also cheap.

D. Travel cars are comfortable.

5The passage tells us _________.

A. some expensive cars B. famous foreign cars

C. some cars made in China D. different cars

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网