题目内容
【题目】
![]()
![]()
【1】Who lost the backpack?
A. Kevin B. Jenny
C. Peter D. We don’t know.
【2】Whom(who的宾格) can you call to get the pencil case back(要回)?
A. Kevin B. Jenny
C. Peter D. We don’t know.
【3】What’s Peter’s telephone number?
A. 8901782 B. 8457298 C. 8547298 D. 8901728
【4】Is the pencil case Jenny’s?
A. Yes, it is. B. No, it isn’t.
C. It’s Kevin’s. D. It’s Peter’s.
【5】Whose dictionary is it?
A. Peter’s B. Kevin’s
C. We don’t know. D. Jenny’s
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
试题分析:短文大意:该文给出的是一个寻物启事和一个失物招领。寻物启事中介绍彼得找不到背包,并介绍了背包中的物品,以及自己的联系方式,以便知情者联系。失物招领中,詹妮发现一个铅笔盒并且介绍了其特征和联系方式,以方便失主联系。
【1】细节理解题。根据第一框中My name is Peter.可知彼得丢了双肩背包,所以选C。
【2】细节理解题。根据第二框中Please call Jenny at 8901782可知可以给詹妮打电话要回铅笔盒,所以选B。
【3】细节理解题。根据第一框中My name is Peter. Phone me at 8547298.可知彼得的电话号码是8547298,所以选C。
【4】细节理解题。根据第二框中There is a name “Kevin” on the eraser. 可知在橡皮上写着名字Kevin。因此该做否定回答。所以选B。
【5】细节理解题。根据第一个图表中I can’t find my backpack(双肩背包) with three yellow pencils, three blue pens, an eraser, a ruler, five notebooks, and an English–Chinese dictionary.可知是彼得r的字典。所以选A。
【题目】书面表达
请根据表格中的信息,以“My Good Friend”为题,介绍一下你的好朋友Lucy。词数:60词左右。
| 信息 | |
名字 | Lucy | |
年龄 | 12 | |
喜欢的颜色 | 红色 | |
常做的运动 | 打网球 | |
喜欢的蔬菜 | 西红柿 | |
喜欢的水果 | 草莓 | |
三餐 | 早餐:牛奶,鸡蛋 午餐:米饭,西红柿,鸡肉 晚餐:沙拉,面包 | |
My Good Friend
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
【题目】Lin has a few e-friends from different countries. He is telling something about them.
| Tony is from the USA. He is thirteen years old. He is tall and good-looking. And he likes playing basketball. His dream is to be a great basketball player. |
| Lisa is 12 years old. She’s a German(德国的) girl. She has brown and long hair. She likes listening to music. But she likes drawing best. Her dream is to be an Art teacher. |
| Judy is a 12-year-old Australian girl. Her hobby is reading books. She has many friends because she is friendly to everyone. She’d like to be a reporter. |
| Eric is from Japan. He is fourteen years old. He’s strong because he often does sports. His favourite subject is Maths. And he wants to be a scientist. |
【1】These e-friends come from ________ different countries.
A. two B. three C. four D. five
【2】The underlined word “scientist” means ________ in Chinese.
A.作家 B. 科学家 C. 艺术家 D. 运动员
【3】From the passage, we know Judy ________.
A. comes from Germany
B. wants to be a player
C. is good at making friends
D. likes to do sports best