题目内容
【题目】![]()
Today more and more cars go into families. Which car is the best for people? Different people have different ideas.
Some people like the bright colour car made in China. It's really a good choice(选择). The bright colour car made in China is cheap, nice and safe. This kind of cars is suit for(适合于) the general income (收入一般的) family.
Some people love famous foreign cars like Japanese cars, American cars and German cars. They're good but too expensive. But most people think famous foreign cars of better quality are better in safety. These are suit for the high income family or for business.
Some people like sports cars, because they're fast and exciting. Some sports cars are very nice but very expensive. Only rich people can afford them.
Some people like travelling, so they need a travel car. Travel cars are comfortable. But they use much oil(油).
What's the best car for us? Maybe it's a new and popular topic in life.
【1】What does the writer think of the bright colour car made in China?
A. It's nice but expensive. B. It's good but too expensive.
C. It's cheap, nice and safe. D. It's comfortable.
【2】To the writer, the famous foreign car is suit for _________.
A. the high income family B. the general income family
C. people like traveling D. people like sports
【3】Some people like sports cars because they're _________.
A. cheap and nice B. comfortable and save oil
C. good but too expensive D. fast and exciting
【4】Which is NOT true about cars?
A. Cars made in China are cheap.
B. famous foreign cars are too expensive.
C. Sports cars are also cheap.
D. Travel cars are comfortable.
【5】The passage tells us _________.
A. some expensive cars B. famous foreign cars
C. some cars made in China D. different cars
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】C
【5】D
【解析】试题分析:这篇文章主要讲了当今越来越多的车走进了人类的生活,那么哪种车是最好的不同的人们有不同的想法,不同收入层次的人群有不同的看法。
【1】细节理解题。根据第二段, The bright colour car made in China is cheap, nice and safe. 中国制造的这种汽车便宜,漂亮,和安全,可知选C。
【2】细节理解题。根据第三段最后一句,These are suit for the high income family or for business.可知应选A。
【3】细节理解题。根据第四段第一句Some people like sports cars, because they're fast and exciting可知一些人们喜欢运动汽车因为它们快和令人兴奋。故选D。
【4】细节理解题。关于汽车的说法哪一个是不正确。C. Sports cars are also cheap.是不正确的因为运动汽车都很昂贵,故选C。
【5】主旨大意题。通过文章主要讲述的是汽车的类型,故选D。
【题目】书面表达
请根据表格中的信息,以“My Good Friend”为题,介绍一下你的好朋友Lucy。词数:60词左右。
| 信息 | |
名字 | Lucy | |
年龄 | 12 | |
喜欢的颜色 | 红色 | |
常做的运动 | 打网球 | |
喜欢的蔬菜 | 西红柿 | |
喜欢的水果 | 草莓 | |
三餐 | 早餐:牛奶,鸡蛋 午餐:米饭,西红柿,鸡肉 晚餐:沙拉,面包 | |
My Good Friend
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________
_________________________________________________________________