题目内容
【题目】阅读理解。
You may have heard of the famous saying, “East or west, home is the best.”
What does the word “home” mean to you? How do you say the word in French? In Chinese? In your language? Although people usually know what the word means, it sometimes has no exact translation. It's not surprising, because the idea of home is “ different from country to country and from person to person”. A home is more than a roof and four walls. It's the cooking ,eating, talking, playing and sleeping that go on inside. And at home you usually feel safe and relaxed.
Homes look different in different countries. They also have different things inside. For example, in cold northern Europe, there's a fire in the living room or kitchen and all the chairs face it, In the south, where the sun shines a lot and it's more important to keep the heat out, there are small windows and cool stone floors.
We asked some people about their homes.
How often do people move house in your country?
“ In my country many people don't stay in one place for a very long time. They often move every ten years or so.”
—Cheryl, Boston, USA
What are the features of homes in your country?
“ In Britain, even in town, there's always a garden. We have separate bedrooms and living rooms. But we don't often have balconies. The weather isn't warm enough!”
—Pat, Exeter, England
(1)The word “home” sometimes has no exact translation because .
A.people can't find this word in the dictionary
B.no one knows what it is
C.it may have different meaning in different people's eyes
D.people can't understand each other very well
(2)According to the passage, at home, you can do everything except .
A.making friends
B.cooking and eating
C.playing and talking
D.sleeping and relaxing
(3)Why is it important to keep the heat out of houses in the southern Europe?
A.Because they want to breathe fresh air outside.
B.Because there is a fire in the living room.
C.Because they wear heavy clothes all day long.
D.Because the sun there shines a lot.
(4)From the third paragraph, what kind of homes have depends on .
A.whether they are rich or not
B.the climate they have
C.how old they are
D.whether they live in the city or countryside
(5)Which one of the following sentences is TRUE?
A.People in Britain seldom have balconies because it's so hot outside.
B.Some Americans move house several times during their lifetime.
C.Homes look the same in different countries.
D.Houses in northern Europe have big windows and cool stone floors.
【答案】
(1)C
(2)A
(3)D
(4)B
(5)B
【解析】本篇短文是以一名言“金窝银窝,不如自己的狗窝”引出,世界各地对“家”理解,并介绍了世界许多地方房子的风格和特点。
(1)细节理解题。根据短文第二段可知,家在不同的国家有不同的含义。所以答案是C。
(2)细节理解题。根据第二段倒数第二句“It's cooking, eating, talking, playing, and sleeping that go on inside。And at home you usually feel safe and relaxed.根据句意,所以答案是A。
(3)细节理解题。根据第三段中“In the south, where the sun shines a lot and it's more important to keep the heat out, there are small windows and cool stone floors.”所以答案是D。
(4)主旨理解题。第三段大意为“什么样式的房子由当地气候决定的”所以答案是B。
(5)细节理解题。根据句子…They often move every ten years or so”可知美国人大约十年左右搬一次家。所以答案是B。
【题目】词语运用。用方框中所给的单词的适当形式填空,使短文正确,通顺。每词限用一次。
relax, watch, between, Can, Oneself, |
My hobby is watching TV. It becomes an important part of my life. I two hours a day watching TV. When lying on the sofa and clicking the remote control(遥控器). I feel quite .Sometimes , I even wish I be a couch potato(电视迷) all my life.
I began to watch TV in my childhood, and soon I lost in it . Because I could keep balance my hobby and my schoolwork, my parents didn't insist that I turn off the TV. My favorite is Discovery and my favorite show is about history . I have many things from it, and it even becomes and affair (事情). That I can share with my When I feel upset, watching a variety of shows ca make my disappear.
I will keep .TV and learning things from it. TV is not only a tool to make my life colorful, but also a friend to accompany(陪伴) me by my side.
【题目】任务型阅读。
I once believed that a friend is a friend all the way. Now I have changed my ideas about friendships.
1. Friends of convenience(便利). They can be the people who live next door or the mothers of our children’s closest friends. Friends of convenience are good indeed. They’ll help us when we need it. They’ll look after our cats when we go on holidays. But we don’t ever get too close or tell too much. Between us, we’ll talk about being overweight but not about being sad or disappointed(失望). However, people still find it necessary to make friends like this.
2. Special-interest friends. These friendships aren’t deeply personal or emotional(感情上的). They lie in some shared interests, so we may have an office friend, a tennis friend, or even a shopping friend.
3. Historical friends. We all have a friend who knew us when…maybe we were back in the second grade of primary school, when our family lived in that two-room flat downtown. He or she was the first, the only friend we told our secrets to.
The years have gone by, and we have gone different ways. But we’re still a personal part of each other’s past. We know how we looked before our teeth were straightened(矫正), and our getting together makes us think of an earlier part of ourselves, which is important and never lost.
4. Cross-generational friends. These are friendships that from across generations(代). I have in my own life a precious(珍贵的) friend, a woman of 65, who is clever, who listens well, and who means not only an ideal mother to me but also the person I’d like to be when I grow up.
Best friends, I believe, totally love and help each other.
【1】of friends | Description of friends |
Friends of convenience. | They can be the【2】or the mothers of our children’s closest friends. They can help us when we are in need. Though we don’t talk about all the topics, this doesn’t mean it is 【3】for us to have friends like this. |
【4】friends. | We usually【5】 some interests with our special-interest friends, so we may have different friends like an office friend, a tennis friend, etc. |
Historical friends | We got to these friends when we were very【6】, so we know how we【7】 before our teeth were straightened. Over these years we have【8】greatly, but our getting together can help us remember each other’s happy old days. |
Cross-generational friends | Cross-generational friends usually aren’t from 【9】own generation. Maybe a friend like this is the one I want to be like in the【10】 . |
>
【题目】听第2段材料,完成小题。
The First Family
Obama | President of the United States | Moved to the White House with his family |
Michelle | Obama's ⑴ | Has had success in her life. |
Marian | Michelle's mother | Help to take care of the ⑵ . |
Malia | Obama's daughter | A thirteen-year-old girl in Grade 8. |
Sasha | Obama's daughter | The younger daughter in Grade ⑶ . |
Bo | A pet dog | A new family member. |
⑴A. wife B. mother C. daughter
⑵A. pet dog B. girls C. house
⑶A. 3 B. 4 C. 5