题目内容

【题目】用括号内所给单词的适当形式填空

1I regretted ________ (leave)the classroom without your permission.

2The baby is sleeping. Mr Green tries ________ (walk)quietly.

3Tom and Jack got ________ (separate)after the big flood.

4The girl learns by________ (she)at home.

5This is Allen. Who is ________ (call)?

【答案】

1leaving

2to walk

3separated

4herself

5calling

【解析】

1句意:我很后悔没有你的允许就离开教室。

regret后悔,regret doing sth.后悔做过某事;根据句意可知事情已经做过了。故答案填leaving

2句意:宝宝正在睡觉,格林先生试着着轻声走路。

try尝试,try to do尝试做;根据句意可知宝宝在睡觉,格林先生尝试去小声的走路。故答案填to walk

3句意:TomJack在大洪水后就分开了。

get变得,是连系动词后跟动词过去分词构成被动结构。根据句意可知是表示被分开。故答案填separated

4句意:这个女孩在家自学。

根据句意可知是表示自学,learn by oneself自学。指代这个女孩The girl用反身代词herself。故答案填herself

5句意:我是Allen,谁在打电话?

根据句意可知是电话用语,说明正在通话,现在进行时态,结构是be+doing。故答案填calling

用动词的正确形式填空的做题方法:1.理解句子的意思 2.分析句子所缺成分3.注意时态,主语等细节。如第1题在知道句子表示后悔做过某事后,想到句型regret doing sth.后悔做过某事;再注意时态,表示已经发生在过去用一般过去时,故动词要用一般过去形式。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Each year, we celebrate many holidays here in America.
On January 1, we welcome the coming of a new year like many people in other countries. And we have another, four holidays on the first day of a month: April Fool's Day, May Day, Friendship Day ( Aug.1 ) and Grandparents Day ( Sept.1).
The most important holiday for the young people comes in February. It is Valentine's Day. Lots of boys give red roses to girls as a present.
People celebrate some holidays for their family members. We say thanks to our mothers in May and celebrate Father's Day in the following month. In November many people return home for Thanksgiving Day, so the whole family can stay together.
There are also some interesting holidays for children. For example, Halloween comes at the end of October. Children often play with pumpkin lanterns (南瓜灯) and put on all kinds of masks (面具).
Of course, the most important festival is Christmas. After a year of work and study, people can enjoy a long holiday, eat big meals, and visit family and friends.
(1)How many holidays are there on the first day of a month in America?
A.Four.
B.Five.
C.Seven.
D.Ten.
(2)What is the most important holiday for the young people in America?
A.Thanksgiving Day.
B.Christmas Day.
C.Valentine' s Day.
D.New Year's Day.
(3)From the reading, we know that Father's Day comes ______.
A.in May
B.in April
C.in June
D.in July
(4)Halloween is one of the interesting holidays for ______.
A.children
B.mothers
C.girls
D.students
(5)Many people return home in November because they want to ______.
A.enjoy a long holiday
B.visit their friends
C.eat big meals
D.spend Thanksgiving Day

【题目】Answer the questions.

Big floods in Beijing and Tianjin last summer took the lives if nearly one hundred people.Most of them drowned,but a few people were electrocuted by power lines falling into the water. Cites like Beijing do not often experience big floods -it was called a once-in-a-hundred-year event-and the people in the cities were unprepared when the disaster came.

Climate change seems to be making “unlikely”weather events such as floods more common and it only makes sense to prepare ourselves for when disaster strikes. In the case of floods, just learning to swim won’t help you much. The water flows so fast and is so filled with floating debris(碎片)that even Olympic gold medal winner Ye Shiwen would have troubles keeping her head above water.

The first thing you should do is to take the warnings of heavy rains or typhoons seriously. You should stay home, listen to the news reports and wait for the waters to subside(回落). If you live at ground level, move to a higher level. You should also call people to tell them you are safe so that they don’t risk their lives searching for you. It’s also a good idea to have a “grab”bag (an emergency bag)”ready at home filled with power bars(能量棒),a flashlight and bottles of water. In a flood , the electricity is often knocked out and drinking water-becomes contaminated(被污染的).

The most important thing is to stay calm and be patient. It’s the best way of keeping your head above water.

1The people in Beijing and Tianjin got prepared when big floods came, didn’t they?

_______________________________________________________________.

2Why would Ye Shiwen even have trouble saving herself if a flood comes?

______________________________________________________________.

3Is it important to take the warnings of heavy rains or typhoons seriously or not?

_____________________________________________________________.

4How can we stop people risking their lives searching for us in a flood?

We can stop people by ____________________________________________.

5What should we put into our “grab bag”?

______________________________________________________________.

6What will you do if a flood comes? Tell me your reason(s), please.

____________________________________________________________.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Anny was a five-year-old girl. One day when she and her mother were in a department store(百货商店), Anny saw a plastic pearl necklace (珍珠项链). What a beautiful necklace! She wanted it very much, so she begged(乞求)her mother to buy it for her. The mother said, “Well, I can buy you the necklace, but when we get home, we should discuss what you can do to pay for it. Can we do that?” Anny agreed with much happiness, and she got the necklace.
How much Anny loved the necklace! She wore it everywhere and every minute. Anny also did part - time jobs to make pocket money. She worked very hard. Soon she succeeded in paying off the price for the necklace.
Anny's daddy knew how she tried her best to get the necklace. He also knew how much Anny cared about it. One night, he asked Anny if she loved him. “Sure, Daddy.” the little girl said. “Then how about giving me your necklace?” “Oh, no, Daddy! Not my necklace!” Anny cried. “Oh, dear, it's fine.” her father gave her a kiss.
Several days later, Anny went to her daddy, with her lips(嘴唇) trembling(颤抖). “Here, Daddy. I love you.” She held out her hand. Inside it was the plastic pearl necklace that she loved so much.
When he saw this, Anny's father smiled with surprise. He then pulled a cute box out of his pocket. Inside the box was a real and colourful pearl necklace, which was waiting for Anny for so long.
(1)One day, Anny___________ in a department store.
A.went to buy a necklace
B.got a plastic pearl necklace
C.bought her mother a pearl necklace
D.asked her mother to buy something tasty
(2)Why did Anny's mother ask Anny to pay for the necklace herself? Because _______.
A.she didn't have enough money
B.she wanted to buy her a real pearl necklace
C.she thought it was not right for little kids to wear a necklace
D.she wanted Anny to know that one should buy and pay for oneself
(3)According to the passage, which of the following statements is true? _______ .
A.Anny worked hard to pay for the plastic necklace
B.Anny's father wanted the plastic necklace
C.Anny knew her father had bought her a real necklace
D.Anny gave the plastic necklace to her father because she didn't like it any more
(4)From the passage, we can learn __________.
A.parents should buy their kids everything
B.kids should love their parents
C.parents shouldn't ask for anything from their kids
D.how to educate kids in a right way

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网