题目内容

【题目】 A young man went to see a wise man, saying that after graduation, he set goals for himself, but years later he still achieved nothing. The wise man was reading in the small house by the river, when the young man found him. With a smile, the wise man heard the young man 's words, and said to him, "Come to help me boil a pot of water first!" The young man saw a big pitcher 水罐) standing in the corner, next to a small fire stove(炉子),but he found no firewood in the stove, so he went out for it.

He came back with some dead wood, filled up the pot with water and put on the stove. He put some firewood in the stove and burned up, but because the pot was too large, when the wood burned out, the water did not boil. Then he ran off to get firewood. When he went back, the water had nearly turned cold. This time he became smart, so he was not eager (急切的)to light the fire, but went out to look for some firewood again. Because the firewood was well prepared, the water boiled pretty soon.

The wise man suddenly asked him, "If there is not enough firewood, how should you boil the water?" The young man thought for a moment and shook his head. The wise man said, "If so, pour out some water of the pot!" The young man nodded thoughtfully. The wise man continued, "You had so many things you want at first and set too many goals, just as the large pot was filled with too much water but you didn't have enough firewood, so you couldn't boil water, and if you wanted to make the water boil ,you’d better empty some of the water. The young man saw his light suddenly. When he went hack he removed many listed goals from his plan, leaving only a few recent ones, while with the snare time he studied all kinds of hobbies. A few years later, his goals came true.

1The young went to see the wise man because he_______

A.graduatedB.set goalsC.achieved nothingD.heard about him

2The wise man asked the young man to________

A.find firewoodB.boil waterC.light the fire stoveD.fill the pot

3The water didn't boil because________

A.the young man was not wiseB.there was not enough firewood

C.it turned cold soonD.the stove didn't work well

4The wise man advised the young man to boil the water by_______

A.going to find more firewoodB.asking for another person's help

C.filling the pot with more waterD.emptying some of the water

5What did the young man finally realize?

A.He should take up some hobbies.B.He shouldn't set many goals.

C.The wise man was a good teacher.D.No one can succeed easily.

【答案】

1C

2B

3B

4D

5B

【解析】

本文讲述了一个年轻人的故事。毕业后,他给自己定了目标,但多年后他还是一无所获,他找智者答疑。智者让他用小火灶炉煮开一壶水(壶很大),刚开始他试了一点点柴火,发现根本水煮不开;后面他准备了很多柴火,终于烧滚了。智者建议他应该倒掉一部分水,年轻人突然醒悟过来。当他回去的时候,他从他的计划中删除了许多列出来的目标,只剩下最近几个。

1细节理解题。根据“A young man went to see a wise man, saying that after graduation, he set goals for himself, but years later he still achieved nothing.”一个年轻人去见一位智者,他说,毕业后,他给自己定了目标,但多年后他还是一无所获。故选C

2细节理解题。根据“Come to help me boil a pot of water first”先来帮我煮一壶水吧!故选B

3细节理解题。根据“ …This time he became smart, so he was not eager (急切的)to light the fire, but went out to look for some firewood again. Because the firewood was well prepared, the water boiled pretty soon.”这一次他变得聪明,所以他并不渴望(急切的)来生火,但是出去寻找一些柴火。因为木柴准备好了,水很快就开了,所以之前是没有足够的柴火。故选B

4推理判断题。根据“ if you wanted to make the water boil ,you’d better empty some of the water.”如果是这样的话,把锅里的水倒出来一些!故选D

5推理判断题。根据“When he went hack he removed many listed goals from his plan, leaving only a few recent ones”当他回去的时候,他从他的计划中删除了许多列出来的目标,只留下最近的几个,所以他明白不应该设立太多目标,故选B

做细节理解题时要先划关键词,再根据关键词定位到文中的某一段即可做出题目。

本文第四题。根据关键词“The wise man advised the young man to boil the water ”定位到“…and if you wanted to make the water boil ,you’d better empty some of the water”如果是这样的话,把锅里的水倒出来一些!故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Does Fame Drive You Crazy?

Although being famous might sound like a dream come true, today's star, feeling like zoo animals, face pressures that few of us can imagine. They are at the center of much of the world's attention. Paparazzi (狗仔队) camp outside their homes, cameras ready. Tabloids (小报) publish thrilling stories about their personal lives. Just imagine not being able to do anything without being photographed or interrupted for a signature.

According to psychologist Christina Villareal, celebrities—famous people—worry constantly about their public appearance. Eventually, they start to lose track of who they really are, seeing themselves the way their fans imagine them, not as the people they were before everyone knew their names. "Over time," Villareal says, "they feel separated and alone."

The phenomenon of tracking celebrities has been around for ages. In the 4th century B.C., painters followed Alexander the Great into battle, hoping to picture his victories for his admirers. When Charles Dickens visited America in the 19th century, his sold-out readings attracted thousands of fans, leading him to complain about his lack of privacy. Tabloids of the 1920s and 1930s ran articles about film-stars in much the same way that modern tabloids and websites do.

Being a public figure today, however, is a lot more difficult than it used to be. Superstars cannot move about without worrying about photographers with modern cameras. When they say something silly or do something ridiculous, there is always the Internet to spread the news in minutes and keep their "story" alive forever.

If fame is so troublesome, why aren't all celebrities running away from it? The answer is there are still ways to deal with it. Some stars stay calm by surrounding themselves with trusted friends and family or by escaping to remote places away from big cities. They focus not on how famous they are but on what they love to do or whatever made them famous in the first place.

Sometimes a few celebrities can get a little justice. Still, even stars who enjoy full justice often complain about how hard their lives are. They are tired of being famous already.

1It can be learned from the passage that stars today ________.

A.are often misunderstood by the publicB.care little about how they have come into fame

C.spend too much on their public appearanceD.can no longer have their privacy protected

2What is the main idea of Paragraph 3?

A.Great heroes of the past were generally admired.

B.Well-known actors are usually targets of tabloids.

C.The problem faced by celebrities has a long history.

D.Works of popular writers often have a lot of readers.

3What makes it much harder to be a celebrity today?

A.Lack of favorable chances.B.Not enough social recognition.

C.Availability of modern media.D.Huge population of fans.

4What is the author's attitude toward modern celebrity?

A.Sincere.B.Sympathetic.

C.Disapproving.D.Unbelieving.

【题目】 On the first day of the school, our teacher made us know somebody. Looking out, we found an old woman_____at the door. She came in and said, “Hi, my name is Susan. I am seventy years old”. All of us were _____that she took this challenge at her age. She said with a smile. “I’m here to meet a rich husband, get ____ , have two children and travel together. ” Hearing this, all of us laughed. “ In fact, ” she went on, “I have always_____ of having a college education, and now it comes ____ ! ”

After class we had chocolate and milk together. We became good_______. I often listened to this “time machine” as she shared her stories with me. At the end of the term we invited Susan to give a speech in the class. In her speech she told us “We don’t stop playing as we are old, we grow old because we stop playing. The secret of staying ______and being happy is that we should laugh and find something interesting to do every day. I think there is a great ____ between growing old and growing up. I am seventy now. If I ____ in bed for one year and never do anything, I’ll become seventy-one. Since(既然) anybody can grow older, my choice is to grow up by always finding the chance to change. Growing older can’t be avoided, growing up can be chosen . It’s never too late to be all you can possibly be. ”

During the four years study, it was so easy for Susan to make friends ____ she went. In the end, the wonderful woman finished all her courses and got the college degree (学位).

1A.talkingB.cryingC.readingD.standing

2A.surprisedB.relaxedC.boredD.tired

3A.excitedB.worriedC.marriedD.relaxed

4A.thoughtB.madeC.knownD.dreamed

5A.overB.trueC.backD.down

6A.teachersB.studentsC.friendsD.neighbors

7A.oldB.busyC.awakeD.young

8A.differenceB.pleasureC.examinationD.influence

9A.leaveB.hideC.lieD.turn

10A.wheneverB.howeverC.whereverD.whether

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网