题目内容

11.-Mary likes playing baseball very much.
-        .(  )
A.So does AmyB.So Amy isC.So Amy does

分析 --Mary非常喜欢打棒球.
--Amy也是.

解答 答案:A.
上句的句意是"Mary非常喜欢打棒球.",可知句子是一个肯定句,所以后面的省略句要用so引导,结构是:so+be 动词/助动词/情态动词+主语,结合上句中的行为动词likes,判断此处so后面用助动词does,故选A

点评 倒装句(省略句)可以使用so或neither/nor引导,它们的结构分别是:so+be 动词/助动词/情态动词+主语,注意此句型只限于肯定句中,表示"某人或某物情况也是如此".否定句要用 Neither/Nor+be动词/助动词/情态动词+主语,表示"某人或物情况也不这样"

练习册系列答案
相关题目
19.D.Answer the questions
The baby is taking photos with his parents,the Duke and Duchess (公爵和公爵夫人) of Cambridge.The pictures were taken by the duchess'father,Michael Middleton,in the garden of their family home in Bucklebury,Berkshire.Taken earlier this month,they show the royal couple,Prince George and their black cocker spaniel (西班牙猎犬),Lupo.Tilly,a golden dog,belonging to the Middleton family,can be    seen lying down behind them.]'he photographs of Prince George,who was born on 22July,were  published by Kensington Palace.
On Monday Prince William,giving his first interview since becoming a father,told CNN:"He either reminds me of'my brother or me when l was younger,I'm not sure,but he's doing very well at the moment."
BBC reporter Nicholas Witchell said the new family looks"unselfconscious 自然的),relaxed and happy-much like most couples might look with their first-born baby".He added:"Of course they're aware of what's expected of them.There will be staff-a nanny  (保姆) to help in due course (适时地),but for the moment it's all rather informal and many might think,refreshing."
Famous photographer Terry O'Neill said he thought the pictures were"absolutely charming".
"It reminded me when I first started photography for myself-I just went for the light,and it was really interesting lighting (打灯光).As a matter of fact when 1heard about these pictures,I thought'Who have they got to do these pictures'-and the thought crossed my mind they might have asked the Queen because she's quite a good photographer."
The cultural and education manager of Magnum Photos,Fiona Rogers,told Radio 4's Today program the photograph of the couple and Prince George with the family's dogs was"technically not the most accomplished (技艺高超的)  photograph".
"It's a photograph that any one of us could have in our family albums,"she said.

88.Who is Tilly?A golden dog
89.Where were the pictures taken?In the garden.
90.When was Prince George born?On 22 July
91.What did Terry O'Neill think of the pictures?Absolutely charming
92.What did Fiona Rogers think of the picture?It was just like an ordinary photo.
93.What is this report mainly about?It is about the ordinary picture of the Duke's family and opinions from thereporters.
20.When your dream is to become a footballer,nothing should get in your way-even if you have no feet.
Gabriel Muniz,an 11-year-old Brazil kid,was born without feet.Although his family thought he would have serious difficulties living a normal life,he started walking before he was one year old.His mother would go after him,expecting him to keep falling,but he never fell.It took him a while to make the jump from walking to playing football,but he did make it.And,in fact,there's nothing he loves more than playing football.In his school,the skillful youngster is not only the best player in his school team but also the captain of his gym team.
  He knows that his disability means he'll never be able to play for a professional football team.So Gabriel is hoping that football will one day become a Paralympics sport.He proved(证明) to everyone there he could go head to head with any other boy.Watching him play is unbelievable.He's fast and he's got a big bag of tricks-He's very skilled and he does everything he can to copy his idol(偶像)-Messi so much that he is invited to go to Spain to meet his hero Messi and show his talent in the Barcelona Football Club.
  His coach says he is proving the disability only exists(存在) inside our heads and he is challenging the social norms.
46.What's wrong with Gabriel Muniz?C
A.He can't see and hear anything.
B.He always gives trouble to his family.
C.He was born without feet.
D.He often argues with his partners.
47.According to the passage we can know that Gabriel MunizD.
A.thinks others laugh at him
B.is a professional football player
C.prefers playing for a club
D.is a skillful football player
48.In the passage the underlined word"norms"meansB.
A.弊端
B.准则
C.信仰
D.诺言
49.Which of the following is NOT true according to the text?C
A.The boy's family was surprised he could walk well.
B.The boy wants to play football in the Paralympics.
C.The boy has too much difficulty living a normal life.
D.His coach has noticed the boy's hard job and talent.
50.What is the best title of the passage?A
A.the Power of the Dream B.The Most Popular Sports
C.A Disability Boy and His Hero D.Practice Makes Perfect.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网