题目内容

20.When your dream is to become a footballer,nothing should get in your way-even if you have no feet.
Gabriel Muniz,an 11-year-old Brazil kid,was born without feet.Although his family thought he would have serious difficulties living a normal life,he started walking before he was one year old.His mother would go after him,expecting him to keep falling,but he never fell.It took him a while to make the jump from walking to playing football,but he did make it.And,in fact,there's nothing he loves more than playing football.In his school,the skillful youngster is not only the best player in his school team but also the captain of his gym team.
  He knows that his disability means he'll never be able to play for a professional football team.So Gabriel is hoping that football will one day become a Paralympics sport.He proved(证明) to everyone there he could go head to head with any other boy.Watching him play is unbelievable.He's fast and he's got a big bag of tricks-He's very skilled and he does everything he can to copy his idol(偶像)-Messi so much that he is invited to go to Spain to meet his hero Messi and show his talent in the Barcelona Football Club.
  His coach says he is proving the disability only exists(存在) inside our heads and he is challenging the social norms.
46.What's wrong with Gabriel Muniz?C
A.He can't see and hear anything.
B.He always gives trouble to his family.
C.He was born without feet.
D.He often argues with his partners.
47.According to the passage we can know that Gabriel MunizD.
A.thinks others laugh at him
B.is a professional football player
C.prefers playing for a club
D.is a skillful football player
48.In the passage the underlined word"norms"meansB.
A.弊端
B.准则
C.信仰
D.诺言
49.Which of the following is NOT true according to the text?C
A.The boy's family was surprised he could walk well.
B.The boy wants to play football in the Paralympics.
C.The boy has too much difficulty living a normal life.
D.His coach has noticed the boy's hard job and talent.
50.What is the best title of the passage?A
A.the Power of the Dream B.The Most Popular Sports
C.A Disability Boy and His Hero D.Practice Makes Perfect.

分析 这篇短文中作者主要讲述当你的梦想是成为一名足球运动员,什么也阻挡不了你,即使如果你没有脚.加布里埃尔•穆尼斯,生来就没有脚.但他踢球是令人难以置信的.他证明了残疾只存在在我们的头脑,他正在挑战社会规则.

解答 46.C.细节理解题.根据短文第二段Gabriel Muniz,an 11-year-old Brazil kid,was born without feet描述,可知他出生时就没腿.故选C.
47.D.细节理解题.根据第三段中的the skillful youngster is not only the best player in his school team but also the captain of his gym team.he's very skilled and he does everything he can to copy his hero,Messi描述,可知加布里埃尔•穆尼斯是一位高超的足球运动员故选D.
48.B.词义猜测题.联系前文His coach says he is proving the disability only exists(存在) inside our heads:他的教练说他正在证明残疾只存在于我们的大脑中,他成为一位高超的足球运动员,他的能力是告诉我们他在挑战社会准则(残疾人就不能正常生活)可知此处指的是准则.故选B.
49.C.推理判断题.通读全文although his family thought he would have serious difficulties living a normal life,he started walking before he was one year old.可知他虽然残疾,但是学会了走路,还成为了一个高超的足球运动员,可知正常生活没有困难,故C项不正确.故选C,
50.A.标题归纳题.根据短文第一段描述When your dream is to become a footballer,nothing should get in your way-even if you have no feet,且下文都是围绕梦想这一点来描述的,由此可知答案应选A.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网