题目内容

【题目】根据语境和句意,从方框中选出意思正确的短语并用其适当形式填空,使句子意思通顺完整,并将答案填入答题卡上指定的位置。

be famous for , take place, fall in love with, sound like , in agreement

1The 2020 Winter Olympics___in Beijing,China.

2To his surprise, Alex’s teammates all nodded___.

3Listen! It___a girl singing next door.

4As soon as she reached Guizhou, Sara___it.

5Anshun___Huang Guoshu Waterfall and its fresh air.

【答案】

1will take place

2in agreement

3sounds like

4fell in love with

5is famous for

【解析】

1句意:2020年冬季奥运会将在中国北京举行。take place举行、举办,无被动语态,举办时间是2020年,时态为一般将来时,故答案为will take place。

2句意:令他吃惊的是,亚历克斯的队友们都点头表示同意。in agreement同意一致。根据句意可知,答案为in agreement。

3句意:听!听起来像个女孩在隔壁唱歌根据句意可知,选择词组sound like,意思是“听起来像”。sound like没有进行时态,句子的时态为一般现在时,主语为It,注意动词用三单形式,故答案为sounds like。

4句意:萨拉一到贵州,就爱上了它。根据句意可知,选择动词词组fall in love with,意思是“爱上”。因为前一个句子的时态为一般过去时,故此句也用一般过去时来表达,答案为fell in love with。

5句意:安顺以黄果树瀑布和新鲜空气而闻名。根据句意可知,选择词组be famous for,意思是“以……而出名”,描述客观事实用一般现在时,be动词用is,故答案为is famous for。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Ever feel like no one really understands you well? “ Pepper” could be about to change all that. Pepper is the first robot to read human feelings. Using its emotion recognition functions(情感识别功能), Pepper can react to people when it is near them-making jokes, dancing and even singing in Japanese.

The man-like robot looks like a small girl. It is four-feet tall with a tablet computer(平板电脑) set to its chest. It has human-like hands, a girl-like body and baby-like voice. It was shown to curious people in Tokyo stores on Friday by Softbank, a Japanese robotics company.

Pepper can examine facial expressions(面部表情),human voice and signs, then make an answer. Pepper is designed to be a family robot, but it isn’t like Rosie who can do housework on the cartoon. Pepper is used at the home or the store, where we provide fun and entertainment.

Pepper gets power from love inside a family. Not only is he making jokes, makingthem laugh, it can also help people when they are in trouble. In a natural accident, it can help make those people who are sad or lonely feel relaxed, encourage them or make them laugh.

Pepper goes on sale in Japan for around $2,000 in February 2015. For now, several Peppers are at Softbank stores in Tokyo for people to visit. The creators say before selling Peppers, they want the robots to store more knowledge, to do better in gettingalong with human.

1What kind of robot is Pepper?

_______________________________________________________________________________

2How can Pepper help humans in a natural accident?

______________________________________________________________________________

3Which robot do you want to have, Pepper or Rosie? Why?

_______________________________________________________________________________

【题目】People read books less often in these days. With the invention of radio, television and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity. However, I believe that books are an important part of our lives.

Books offer an outstanding wealth of learning and at a cheaper price than taking a course. Books can make people cleverer, because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.

Everything in today’s society requires reading. Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills. Someone could not understand them and become very sick or even die.

Even something as simple as walking or driving through the city could become very dangerous without enough reading. Sometimes, you must be able to understand what is written and explain the meaning of them.

Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time. Even if we don't read books, we still read every day, and reading books can strengthen (加强) our abilities. Reading is one of the greatest things we can do in our spare time.

With a book, you can travel anywhere you want, do anything you want, and talk to anyone you want. Reading is very important in our lives, no matter your age. So I think people should read books.

1What activity is less popular these days than before?

A. Reading a book.

B. Listening to the radio.

C. Watching TV.

D. Surfing the Internet.

2We can learn from the second paragraph that _______.

A. reading can improve your memory

B. reading can make you interesting and attractive

C. reading can make you smarter

D. reading can reduce stress

3The underlined word "them" in the third paragraph refers to ________.

A. the books they are reading

B. the directions on a medicine bottle

C. the good reading skills

D. the words a doctor tells a sick person

4Some people disagree to read books because they think _________.

A. walking in the city also needs reading skills

B. driving along the road is dangerous

C. reading books is very helpful for our abilities

D. reading books just wastes their time

5The best title of the passage can be _________.

A. People Should Enjoy Themselves

B. How We Improve Reading Skills

C. Why People Should Read Books

D. What We Love Doing in Spare Time

【题目】Helping others is a great thing to do. You can learn new things and have fun .There are many ways of helping others in your community.You can help people, animals or the environment. It can make you feel good too! How can you help?

Charities(慈善机构)are organizations that help others, for example. UNICEF or the World Wildlife Fund. You can help charities by giving your time, giving money or giving things that you own .You can also help people or places you know.

Volunteering.

Volunteering is when you give your time to help others .It’s something which you do not have to do or for which you will not be paid. Some ways of volunteering are:

visiting old people to talk to them or help them

walking dogs at an animal shelter.(避难所)

cleaning up a park.

Fundraising

Fundraising is when you collect money to help others. Some ways of fundraising are:

making cakes or biscuits to sell.

doing a sponsored (赞助)activity. For example, family and friends give you money if you finish a long walk.

Donating

Donating is when you give your things or money to help others .Some ways of donating are:

giving your old toys or clothes to a charity that helps sick children or poor people.

giving your old books to a library.

giving your money to a charity.

So, what can you do to help others?

1You’ll ___ when you help other people.

A. feel uncomfortable B. have a great job C. feel good D. have a hard time

2How many ways of volunteering are mentioned in the article?

A. Two B. Three C. Four D. Five

3The underlined word “fundraising” means “____” in Chinese.

A. 募款活动 B. 慰问活动 C. 志愿活动 D. 捐物活动

4Which of the following is a way of donating?

A. Cleaning up a park. B. Giving your old computer to a charity.

C. Taking care of sick people in hospital. D. Making pancakes or sandwiches to sell.

5What is the best title for the passage?

A. Charities B. Ways of Volunteering C. A Great Thing to Do D. Helping Others.

【题目】It seems like technology is everywhere. Computers and smart phones are at the center of almost everything we do. They constantly(持续地) require our attention. We text our friends with them during the day, sleep with them by our beds and check our messages as soon as we wake up .

In the future, technology will no longer be interrupting us all the time. Instead,we will use calm technology which was first developed by scientist Mark Weiser in the 1970s. In his opinion, calm technology works quietly but constantly, We know it is there, but we don’t pay much attention to it. According to Mark, the best technology should be invisible(隐形的) and let you live your life.

We already use many different types of calm technology in our everyday lives. Do you have a smoke alarm in your house? That smoke alarm is always there, checking the air for smoke and quietly keeping your safe. It only reminds you it's there when you’ve burnt your bread. Or there maybe lights in your home or school. When some body passes in front of their sensor( 传感器), the lights turn on. You don' t think about this type of technology until you see the light go on.

In the future, we can imagine our houses will use calm technology to open the curtains for us in the morning, to turn down the heat when we leave, or even to choose the best music for our mood.The minute we walk through the door,our house will respond by turning on the lights and music, and perhaps even staring to prepare our dinner.

1Which of the following is an example of calm technology?

A. A computer.

B. A smart phone.

C. A smoke alarm.

D. A radio.

2What does the underlined word “interrupting” mean?

A. Hurting

B. Protecting.

C. Helping

D. Troubling.

3What's the main idea of the third paragraph?

A. Calm technology keeps us safe in many ways.

B. Calm technology can help you to do housework

C. Calm technology has been used in our daily lives.

D. Calm technology plays an important part in schools.

4What can we infer from the passage?

A. The light won't go on unless we touch the sensor.

B. Calm technology will make our life more convenient.

C. People will depend more on smart phones in the future.

D. People won’t have to work because of calm technology.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网