题目内容

【题目】People read books less often in these days. With the invention of radio, television and most recently, the Internet and computer games, it seems that reading books is no longer a popular activity. However, I believe that books are an important part of our lives.

Books offer an outstanding wealth of learning and at a cheaper price than taking a course. Books can make people cleverer, because heavy readers have greater knowledge of how things work and who or what people were.

Everything in today’s society requires reading. Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills. Someone could not understand them and become very sick or even die.

Even something as simple as walking or driving through the city could become very dangerous without enough reading. Sometimes, you must be able to understand what is written and explain the meaning of them.

Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time. Even if we don't read books, we still read every day, and reading books can strengthen (加强) our abilities. Reading is one of the greatest things we can do in our spare time.

With a book, you can travel anywhere you want, do anything you want, and talk to anyone you want. Reading is very important in our lives, no matter your age. So I think people should read books.

1What activity is less popular these days than before?

A. Reading a book.

B. Listening to the radio.

C. Watching TV.

D. Surfing the Internet.

2We can learn from the second paragraph that _______.

A. reading can improve your memory

B. reading can make you interesting and attractive

C. reading can make you smarter

D. reading can reduce stress

3The underlined word "them" in the third paragraph refers to ________.

A. the books they are reading

B. the directions on a medicine bottle

C. the good reading skills

D. the words a doctor tells a sick person

4Some people disagree to read books because they think _________.

A. walking in the city also needs reading skills

B. driving along the road is dangerous

C. reading books is very helpful for our abilities

D. reading books just wastes their time

5The best title of the passage can be _________.

A. People Should Enjoy Themselves

B. How We Improve Reading Skills

C. Why People Should Read Books

D. What We Love Doing in Spare Time

【答案】

1A

2C

3B

4D

5C

【解析】

本文就“为什么人们应该读书”提出了自己的理由,陈述了许多阅读的好处、阅读的作用。

1句意:什么活动在现在这些日子里比以前更不受欢迎?A.读一本书。B.听收音机。C.看电视。D.上网冲浪。原文“People read books less often in these days.”(在这些日子里,人们不经常阅读书籍。),说明阅读在这些日子里不那么受欢迎了,故选A。

2句意我们可以从第二段中知道阅读可以让你更聪明。A.阅读可以提高你的记忆力B.阅读可以让你有趣和有吸引力C.阅读可以让你更聪明D.阅读可以减轻压力,原文“Books can make people cleverer”(书籍可以让人更聪明),故选C。

3句意第三段中带下划线的“它们”一词是指药瓶上的说明。A.他们正在阅读的书籍B.药瓶上的说明C.良好的阅读能力D.医生告诉病人的话,原文“Imagine trying to do something as simple as reading the directions on a medicine bottle without good reading skills.”(想象一下,尝试做一些简单的事情,比如在没有良好阅读技巧的情况下阅读药瓶上的指示。),后面说到“一些人无法理解它们,并且变得生病甚至死亡。”,说明一些人不理解的就是“药瓶上的说明”,这导致了生病或死亡,故选B。

4句意有些人不同意阅读书籍,因为他们认为阅读书籍只会浪费他们的时间。A.走在城市也需要阅读技巧B.沿着这条路行驶是危险的C.阅读书籍对我们的能力非常有帮助D.阅读书籍只会浪费他们的时间,原文“Some people say that reading is a waste of time and we can do better things with our time.”(有人说,阅读是浪费时间,我们可以用我们的时间做更好的事情。),这是一些人不同意阅读的理由,故选D。

5句意这篇文章的最佳标题可以是为什么人们应该读书。A.人们应该玩的开心B.我们如何提高阅读技巧C.为什么人们应该读书D.我们喜欢在闲暇时间做什么。这篇文章一直在围绕为什么要阅读展开了讨论,讲到了阅读的好处、阅读的作用,到最后得出自己的观点“So I think people should read books”(所以我认为人们应该读书),所以本文的标题可以是“为什么人们应该读书”,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】请认真阅读下列短文,并根据所读内容在文章后表格中第56-65小题的空格里填入一个最恰当的单词。

注意:每个空格只填1个单词。请将答案填写在答题卡标号为56-65的相应横线上。

Wind is a powerful force(力量) in nature. Wind energy is one of the causes of great waves in the world’s oceans. Winds can help create powerful storms, but wind is a force you can’t see but can surely feel. Its power can be used to create electricity for cities and the countryside.

Wind can also power many expressions in American English. Let’s start with a simple one. If you run like the wind, you are a very fast runner. After running, sometimes you can feel full of energy. The runner gets what we call a second wind. We use this expression when we are tired, but then get more energy to finish something. For example, sometimes I feel tired after work. But after a short rest and a cup of tea, I get my second wind. I’m ready to do something fun with my friends and family.

If you are doing something difficult, it is good to have the wind at your back. In this way, it is easier to go forward. It’s always more difficult to do something in a strong wind–unless you are sailing.

Knowing the direction of the wind is the most important part of sailing. When wind fills a sail, it makes the boat go faster. If you take the wind out of someone’s sails, you prevent them from reaching their goals. You create a barrier(障碍) or stop them in some way. In life, it’s lucky to have friends who want to fill your sails with wind and not take it out.

Let’s turn from sailing to music. Many songwriters use the image(形象) of wind in their songs. If something such as an idea is blowing in the wind, it is being discussed but has yet to be decided. When a singer sings “you don’t need a weatherman to know which way the wind blows,” he means that you don’t need someone in power to confirm something for you. Just trust yourself. You can find it out on your own. So, when you know which way the wind blows, you know what is going on.

Now you know which way the wind blows. Then how can you use these expressions properly? First, read them aloud and keep them in mind. Then, practice using them and test yourself. You know, practice makes perfect.

Do you know which way the wind blows?

A powerful force in nature

Wind may 1 great waves in the world’s oceans, can help create storm and be used to create electricity.

Wind and its

2

About running

A person who runs like the wind is a very 3 runner.

When the runner gets a 4 wind after running, he feels full of energy again.

About

sailing

If you are sailing, it’s much 5 to go forward with the

wind at your back.

When a sail is 6 with wind, the boat will go faster.

You are 7 to have a friend who wants to take the wind out of your sail.

About

music

The image of wind is 8 by many songwriters.

When an idea is blowing in the wind, it hasn’t been decided and needs 9.

When you know which way the wind blows, you know what is going on.

10 on learning

Read them aloud and remember them.

Practice using them and test yourself.

【题目】In the 1950s, a female swimming athlete set a goal for herself. She decided to swim across the English Channel before she retired. If she could make it, she would be the first person in the world who did it.

On that day, she jumped into the sea without any hesitation and swam towards the opposite bank.

In the journey, she faced heavy fog, heavy rain and heavy waves. Though she was very tired, she carried on swimming.

But in the end, she gave up. And what she didn't know at the moment she gave up was that the opposite bank was only I mile away.

Later people asked her about the reason. And she said:"The reason why I gave up is that I could not see the destination which I was so close to."

Too many success stories have been lecturing us about courage and persistence(坚持). But they never told us where to find courage and persistence.

You can have courage only when you know where your goal is. You can manage to persist only when you know where your goal is, and prepare yourself well mentally(心理上).

Courage and persistence never fall from the sky. They come from weighing between input and output.

A life without goals is like a ship without a compass. It goes nowhere. There is no courage or persistence in a life without goals.

1In paragraph 1, the underlined word "it" refers to _______.

A. being retired

B. swimming across the English Channel

C. swimming towards the bank

D. setting a goal

2________ is not mentioned in the passage.

A. Fog

B. Waves

C. Rain

D. Wind

3The underlined word "weighing" in paragraph 8 probably mean _______.

A. 权衡

B. ……

C. 称重量

D. 有分量

4Why did the athlete give up? Because ________.

A. the bank was one mile away

B. she was too tired

C. she didn’t have courage at first

D. she thought her destination was far away

5What can be inferred (推论) from the last sentence of the passage?

A. If you have courage and persistence, you have goals.

B. Even if you have no goals, you have courage to persist.

C. There is no courage or persistence unless you know your goals.

D. Between input and output, you must find courage and persistence.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网