题目内容

【题目】任务型阅读。

(1)We are living in a world full of competition. Our parents compete with others in their offices, our brothers and sisters compete with others in their colleges, and we compete with our classmates in schools. Most of us give up in face of competition and will never be successful. Why can’t we do better than others? One important reason is that we have no self-confidence.

(2)事实上,人人生而平等。 You can do what others do. Your classmates may be better than you in some ways, (3) you may be better than them in other subjects. So everyone has his or her advantages. Don’t look at things from a single point of view. Try to discover your own advantages, and believe that you can do better than others in those ways.

Competition is not so terrible. Don’t be afraid of it. And don’t be afraid of those classmates who are better than you.(4) Remember that self-confidence is the first step to success. Believe in yourselves, and you will be successful in any competition.

根据短文内容完成下列任务。

1请写出(1)句中下划线部分意思相近的短语。

2请将(2)句译成英文。

3请在(3) 处填入一个合适且符合句意和逻辑的单词。

4请将(4)句翻译成中文。

5What’s the main idea of this passage?

【答案】

1filled with

2In fact

3but

4记住:自信是通往成功的第一步。

5Believe in yourselves, and you will be successful in any competition.

【解析】短文大意:我们生活在一个充满竞争的世界。我们不能比别人做得更好,一个重要的原因是我们没有自信。每个人都有自己的优点不要从单一的角度看待事物。要善于发现自己的优点。记住自信是迈向成功的第一步。相信自己,在竞争中你都会成功。

1句意:我们生活在一个充满竞争的世界。full of= filled with充满,故答案为filled with。

2in fact事实上,实际上;be born出生;equal平等的,everyone作主语,视作单数,答案为In fact, everyone is/was born equal./ everyone is equal./all men are created equal.

3Your classmates may be better than you in some ways你的同学在某些方面可能比你好;you may be better than them in other subjects.你可能在其他学科方面比他们更优秀结合句意可知,前后句表示转折关系,故答案为but。

4此句是that引导的宾语从句,self-confidence自信,the first step to success通往成功的第一步。故答案为:记住:自信是通往成功的第一步。

5主旨大意题。问题:这篇文章的主要思想是什么?短文的最后一句“Believe in yourselves, and you will be successful in any competition.”是本文的主旨句,意思是“相信自己,在竞争中你就会成功。”答案为Believe in yourselves, and you will be successful in any competition.

练习册系列答案
相关题目

【题目】The Venice Historical Regatta

Every year, on the first Sunday of September, the Historical Regatta takes place in Venice. It has been one of the most important festivals in Venice since 1315. In the beginning, the event was organized to celebrate the return of Catherine Carnaro, the queen of Cyprus. Today, it is a celebration of joy and friendship.

The Historical Regatta · is made up of two parts : a parade and a rowing boat competition. The celebration starts with a parade of boats on water. The boats in the parade are colourful, and many of them have golden painting on both sides. People on these ancient-style boats wear clothes from the sixteenth century.

After the parade, there is a competition on the Grand Canal. It is watched by thousands of people. The Regatta is the most important event for every rower. For them, winning on that day means to become part of the history of this sport and of Venice. So rowers all over Venice look forward to joining in and winning this competition.

Traditionally, the 1st place winner was awarded a red flag, while the 2nd, 3rd and 4th place winners received white, green and blue flags. Some other awards were given along with the flags. One of them was a little living pig. But since some animal protection organizations object to this, the pig award has been cancelled.

When the Regatta is finished, the city is full of people celebrating among all the noise.

There are exciting performances in the important squares of Venice.

1When does the Historical Regatta take place every year?

____________________________________________________________________________

2What is the Historical Regatta made up of? (In no more than seven words)

____________________________________________________________________________

3How many people is the competition on the Grand Canal watched by? (In no more than three words)

____________________________________________________________________________

4What was the 1st place winner awarded? (In no more than three words)

____________________________________________________________________________

5Why has the pig award been cancelled?

____________________________________________________________________________

【题目】Bblythe was doing a school project on children’s rights. She decided to surf the Internet for some information. Here is what she has found.

The United Nations lists the rights of children. Most countries agree with all of them, but some countries don’t. The following are some of the most important rights of children:

Children have the right to be properly fed, clothed and looked after by their family. If their family cannot do so, the government should take responsibility.

Children have the right to get education, development and medical care, which should be provided by the government.

Children mustn’t be tortured by their parents or others. They have had self-respect(自尊心).

Children have the right to expect the government to protect them from all kinds of hurt and neglect(疏忽).

No child under fifteen should be made to fight as a solider.

Children have the right to be protected from being made to work too hard to make money for other people.

In some countries children don’t have these rights. Many young children are made to work long hours in factories and on farms. In some countries there are so few schools that only rich children can get education. There aren’t enough doctors or nurses to help children when they’re sick, either.

The rights of children are the rights people think children should have. They’re not always the rights children really have.

根据材料内容选择最佳答案。

1Bblythe found the information about children’s right from______.

A. library books B. magazines C. newspapers D. the Internet

2According to the passage, which shouldn’t be provided by the government completely?

A. Clothes. B. Development. C. Education. D. Medical care.

3What does the underlined word “tortured” mean?

A. 尊重 B. 虐待 C. 支持 D. 残害

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. All countries agree with the rights of the children listed by the UN.

B. The government should feed a child if his family can’t do so.

C. Children can be tortured by their parents, but not any others.

D. Children can be made to work hard to make money for others.

5What does the passage mainly talk about?

A. Bblythe’s idea on children’s rights.

B. The rights which children really have.

C. Some children’s rights listed by the UN.

D. The rights which children in most countries have.

【题目】Once a gentleman was traveling in a train. He felt ______ and got down at a station to look for some water. But when he got to the water tap, the train had started. He ran back but ______ the train.

It was getting late and he decided to spend the night at the station. The next morning he asked about the next ______ . He came to know that the next train was on the other day. So he decided to find a place for a day's stay It was getting ______ and he could not find a place near the station.

At last he reached a small village Ile asked a villager ______ he could stay in his house for a night. The villager agreed. The villager cooked him food and ______ him a room to stay. But he did not ask for anything in return.

At seven in the evening, the gentleman heard a knock at the door, The villager opened the door. It was a ______ man in black. He asked the man to pay his debts (债务).

The next morning, the gentleman ______ some money on the bed. When the villager found the money, he also found a note. It said: "You ______ me but didn't want any pay from me.

Yesterday I heard the conversation between you and the rich man. I knew that you were in need of ____ . This is what you need."

1A. hungry B. thirsty C. tired D. busy

2A. caught B. missed C. got D. saw

3A. bus B. ship C. plane D. train

4A. dark B. clean C. dirty D. quiet

5A. and B. or C. if D. but

6A. gave B. built C. had D. bought

7A. poor B. rich C. ugly D. nice

8A. forgot B. remembered C. left D. borrowed

9A. cooked B. taught C. talked D. helped

10A. food B. money C. time D. house

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网