题目内容

【题目】 A girl was walking in the woods when she found two weak birds. She took them home and put them in a small cage. She took good care of them. The birds grew strong. Every morning, they greeted her with a beautiful song. The girl felt great love for the birds. She wanted them to sing for her forever.

One day, the girl left their cage door open. The bigger of the two birds flew out. The girl watched as he rose high into the sky. She was afraid that he would fly away and she would never see him again. As he flew close, she caught him in her hand and held him tightly. She was happy.

When she opened her hand, she found the bird didn't move and was dead! Her love had stolen life from the beautiful songbird.

The other bird was pushing into the cage. She could see how much he wanted to be free. She took him out of the cage and gently threw him into the air. Would the bird fly away? She could hardly bear to watch. But the bird just wanted to stretch its wings. He flew around the girl twice and then came to rest on her shoulder.

The girl watched the bird with joy in her heart. She wasn't worried anymore. She wanted the bird to be happy. The bird sat by the girl's ear and sang the sweetest song she had ever heard.

The best way to keep love is to give it wings.

1What was the girl afraid of when the bigger bird flew out of the cage?

A.She would never see him againB.The bird would grow strong

C.The bird would grow weak.D.The bird would die

2The girl stopped worrying because__________.

A.the bird could bring happiness to herB.she wanted the bird to live a happy life

C.the bird lost the ability to fly highD.the bird enjoyed his life in the cap

3What does the story mainly tell us?

A.How to take care of birdsB.Never put birds in small cages.

C.We should love birdsD.The best way to keep someone's love is to let them be free.

【答案】

1A

2B

3D

【解析】

文章大意:一个女孩把两只鸟放在笼子里养,每天早晨它们都用美妙的歌声欢迎她,有一天,她忘了关笼子,一只鸟飞了出来,她就用手抓住了它,后来不小心把这只鸟弄死了,通过这件事告诉人们抓紧爱会很快失去爱,放飞爱会保持爱的道理。

1细节理解题,根据第二段的“The bigger of the two birds flew out. The girl watched as he rose high into the sky. She was afraid that he would fly away and she would never see him again(两只鸟中较大的一只飞了出来。女孩看着他升上天空。她害怕他会飞走,她再也见不到他了)”,因此女孩害怕再也见不到它了。故选A

2细节理解题,根据倒数第二段的“She wasnt worried anymore. She wanted the bird to be happy(她不再担心了。她希望小鸟快乐)”,可知,她想让这只鸟过上幸福的生活。故选B

3细节理解题,根据最后一段“The best way to keep love is to give it wings.(保持爱的最好方法是给它插上翅膀)”,可知留住一个人的爱,最好的方法就是放手。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面一篇矩文,理解大意,然后从各小中选出一个量佳答案,使短文连贯完整.

You want to run across the street to catch the bus? But _________! You'd better not if a policeman sees you. you'll have to pay a fine(罚款)

New traffic laws say that___________people cross the street when the light is red. They can be fined as much as 50 yuan,

Traffic accidents killed more than 10, 00 people in China last year. Chinese cities have________cars than ever. Drivers and pedestrians(行人)must work together to make the streets safer.

The law has new rules for drivers and pedestrians. Drivers have to________ down when they close to crosswalks. If people are in a crosswalk, cars must stop to let them pass.

There are rules for bus drivers, too, if bus drivers smoke, drink or make________ while driving they can be fined. Buses___________ carry too many people are also against the law.

Pedestrians will have to walk more safely under the new law. They must cross streets at crosswalks. Also, they shouldn't climb over the fences (栅栏 )__________streets.

Do you ride a bike to school? It's not a good idea to_________classmates on the back. You could be fined 50 yuan. And stay in the bike lane when you're riding. The big roads are for cars and buses.

If you see a hit-and-run(肇事逃逸),tell __________.They may give you a reward. And don’t be afraid to help people to the hospital if they are hurt in an accident. Don't worry about _______.The new law says that doctors must take care of them even if they can't pay right away.

1A.waitB.listenC.lookD.hear

2A.whenB.soC.ifD.though

3A.fewerB.moreC.smallerD.larger

4A.slowB.playC.runD.pass

5A.plansB.phone callsC.dinnerD.the bed

6A.whatB.whenC.whoD.that

7A.overB.acrossC.betweenD.along

8A.carryB.takeC.bringD.move

9A.your teacherB.your parentsC.the policeD.reporters

10A.moneyB.patientsC.healthD.medicine

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网