题目内容
【题目】 Answer the questions (根据短文内容回答下列问题)
This is a story about a boy called Sparky. For Sparky, school was all but impossible. He failed every subject in the eighth grade. He got a zero in physics. It made him the worst physics student in the school’s history. He didn’t do much better in sports. Although he tried to join the school’s golf team, he quickly lost the only important match.
He didn’t have friends, either. Other kids didn’t care about him. If a classmate said “hello” to Sparky outside the school, he would feel very surprised.
Sparky was a loser and everyone knew it. So he accepted it.
But one thing was important to Sparky – drawing. He was proud of his artwork. In senior high school, he sent some cartoons to the editors of the yearbook (年鉴) but got turned down. Sparky was hurt. But he didn’t lose hope because he believed in his ability. He decided to become a professional artist.
He wrote a letter to the Walt Disney Studios (工作室) after graduating high school. The studio asked him to draw some cartoons on a certain subject. Sparky spent a lot of time on the cartoons. Finally, the reply came from Disney Studios: they didn’t like his cartoons.
Was it time to stop drawing? Sparky didn’t think so. He started to put his own life in the cartoons. He created his childhood self – a little boy loser: Charlie Brown. He wasn’t good at football. But Charlie Brown would soon become famous worldwide. Sparky, the boy who used to fail school and who was rejected again and again, was Charles Schulz. He created the Peanuts comic strip and the world-famous cartoon characters Charlie Brown and Snoopy.
![]()
【1】Sparky didn’t do well in physics, did he?
________, ________________________.
【2】Was Sparky good at making friends with others?
_____________________________________________________________.
【3】Who did he send some cartoons to in senior school?
_____________________________________________________________.
【4】What did the Walt Disney Studios ask him to do?
_____________________________________________________________.
【5】What was Sparky’s real name?
_____________________________________________________________.
【6】Why could a little loser become a world-famous cartoonist?
_____________________________________________________________.
【答案】
【1】No, he didn’t.
【2】No, he wasn’t.
【3】The editors of the yearbook.
【4】To draw some cartoons on a certain subject.
【5】Charles Schulz.
【6】Because he never gave up his dream. (Any reasonable answer will be OK. )
【解析】
试题分析:这事一个关于名叫Sparky的男孩成长历史的故事。他经历了一次又一次的挫折,但从不气馁。最后获取了成功。他创作他自己的童年故事----一个失败的小男孩:查理*布朗。这个男孩足球踢得不好,但是却很快风靡全世界。还创作了世界上著名的查理布朗和史努比这两个卡通人物。
【1】细节理解题。依据短文中的句子“He got a zero in physics. It made him the worst physics student in the school’s history.”可知,物理得了0分,这使得他成为了学校历史中物理最差的学生。故答案为No, he didn’t.
翻译成:是的,他不好。
【2】细节理解题。依据短文中的句子“He didn’t have friends, either. Other kids didn’t care about him.” 他没有朋友。其他的小孩都不关心他。故答案为No, he wasn’t.
【3】细节理解题。依据短文中的句子“In senior high school, he sent some cartoons to the editors of the yearbook (年鉴) but got turned down.” 在高中,他发了一些卡通画给了年刊的主编但是被拒绝了。故答案为The editors of the yearbook.
【4】细节理解题。依据短文中的句子“The studio asked him to draw some cartoons on a certain subject.” 这个工作室回复他让他在一些主题上画些卡通画。故答案为To draw some cartoons on a certain subject.
【5】细节理解题。依据短文中的句子“He created his childhood self – a little boy loser: Charlie Brown.” 他开始创作他自己的童年故事----一个失败的小男孩:查理.布朗。故答案为Charles Schulz.
【6】细节理解题。依据短文中的内容可知,Sparky是一个锲而不舍的人。故答案可能为:Because he never gave up his dream.
【题目】
Young Music Scene Concert
Young musicians from all over Germany perform at Young Scene Concert at Berlin’s famous Quasimodo music hall. The concert is part of the Berlin Festival.
Time: 15—20 Nov.
Place: 45, 18756 Berlin, Germany
Cost: Various
Email: info@quasimodo.de
Phone: +34 (0) 45 839 5986
Documentary Film Month
Cinemas, schools and libraries across France and the French-speaking world take part in November’s Documentary Film Month. About 120, 000 visitors take part each year.
Time: 1—20 Mar.
Place: 25 Road Pyramids, 75001 Paris
Cost: Various
Phone: +12 (0)1 43 38 19 73
Email: info@paris-touristoffice.com
Craft (工艺) Show
You can come to the show twice a year, in spring and at Christmas. There are hundreds
of artisans (手艺人) from across Canada selling jewellery, pottery, glass, ironwork and clothing.
Time: 26 Nov.—7 Dec.
Mon.—Fri. 11 am—10 pm
Sat. 10 am—8 pm
Sun. 9 am—6 pm
Place: Direct Energy Centre
Cost: $10
Phone: +7 658 198 3245
Email: askus@oneofakindshow.com
Canada Blooms |
【1】People can enjoy music at Young Scene Concert from____________.
A. 1—20 Mar B. 15—20 Nov C. 26 Nov—7 Dec D. 1 Mar—20 Nov
【2】You can e-mail ____________if you want to see Documentary Film.
A. info@mtccc.com B. askus@oneofakindshow.com
C. info@paris-touristoffice.com D. info@quasimodo.de
【3】You can buy ____________at the Craft Show.
A. glass, ironwork and clothing B. different kinds of flowers
C. classic music CDs D. some books about film
【4】If two adults and two boys of 9 want to see Flower Show and Craft Show, it will cost them____________.
A. $40 B. $56 C. $76 D. $112
【5】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Young musicians from all over Germany perform at Quasimodo music hall.
B. Cinemas, schools and libraries across France take part in Documentary Film Month.
C. People can enjoy the Craft Show from 9 am to 6 pm on Sunday.
D. Toronto Garden and Flower Show is the world’s largest garden show.
【题目】
Mark | I think south America is the most interesting place in the world.You can enjoy beautiful nature in Brazil, the beaches of Rio and the Amazon Rainforest. You can also feel people’s great love for football. |
| I would say that France is the most interesting place to visit. And it has so much to see in France. Just remembering my trip last summer there makes me want to visit the country again. |
Mason | I live in America. I think the Greece is the most interesting place. My mother was born there and she told me many great stories about it. I love to learn about the history of Greece. |
Helen | There is no place like China! It has long rivers, high mountains and beautiful lakes. It has the longest history and the most fantastic culture. And the traditional Chinese food is very delicious. I want to live there when I grow up. |
【1】 People in South America like very much according to the passage.
A. Chinese food B. basketball
C. stories D. football
【2】When did Kelvin go to France?
A. last summer B. last winter
C. this summer D. this winter
【3】Which country does Mason think is the most interesting?
A. Brazil B. America C. Greece D. China
【4】which of the following is TRUE about Helen according to the passage?
A. She comes from China.
B. She likes Chinese food.
C. Her mother was born in Greece.
D. She doesn’t like Chinese culture.
【5】The four people are mainly talking about .
A. their favorite places
B. where they want to live
C. which country they are from
D. when they are going on a vacation