题目内容

【题目】假设你是莉拉(Leila), 请根据图画及莉拉(Leila)与罗伯特(Robert)的对话, 以“My Best Friend, Jane”为题, 写一篇50词左右的英语短文, 可适当发挥。

Robert:Who is your best friend?

Leila:Jane is my best friend.

Robert:How old is she?

Leila:She's fifteen years old.

Robert:When is her birthday?

Leila:Her birthday is on July second.

Robert:Does she like baseball?

Leila:Yes, she does.She is a good baseball player.

Robert:Does she like basketball?

Leila:Yes.She's good at it.And she sings well.

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

【答案】HiI'm Leila.I have a friend.Her name is Jane.She is my best friend.She is fifteen years old.Her birthday is on July 2nd.She likes playing baseball and she is a good baseball player.She likes basketball, too.And she is good at it.Jane likes to sing and she sings well, too.

【解析】试题分析:这是一篇材料作文,本题给出的材料较为详细。根据莉拉(Leila)与罗伯特(Robert)的对话内容改写成一篇短文本对话内容是关于莉拉最好的朋友Jane的,介绍了年龄,生日,爱好,职业等。写作时,对话提到的内容要点要包括,可以根据要点适当发挥。本文时态是一般现在时,人称是第三人称单数,要注意主谓一致。注意叙述的条理性,适当使用连词。

【亮点说明】这篇短文语句通顺,表达准确。时态和人称运用正确,注意了主谓一致文章的表达富有逻辑性,条理性,字数符合题目要求,要点完整。

练习册系列答案
相关题目

【题目】In a small village in England about 150 years ago, a mail coach ( 邮车 ) was standing on the street . It didn’t come to that village often . People had to pay a lot to get a letter . The person who sent the letter didn’t have to pay the postage (邮资) , while the receiver had to .

“Here’s a letter for Miss Alice Brown , said the mailman .

I’m Alice Brown , a girl of about 18 said in a low voice .

Alice looked at the envelope(信封) for a minute , and then handed it back to the mailman .

I'm sorry I can’t take it , I don’t have enough money to pay it", she said .

A gentleman standing around were very sorry for her . Then he came up and paid the postage for her .

When the gentleman gave the letter to her , she said with a smile , Thank you very much ,This letter is from Tom . I’m going to marry him . He went to London to look for work . I’ve waited a long time for this letter , but now I don’t need it , there is nothing in it .”

Really ? How do you know that ? the gentleman said in surprise .

He told me that he would put some signs on the envelope . Look ,sir ,this cross in the corner means that he is well and this circle means he has found work . That’s good news .”

The gentleman was Sir Rowland Hill . He didn’t forgot Alice and her letter .

The postage to be paid by the receiver has to be changed ,” he said to himself and had a good plan .

The postage has to be much lower , what about a penny (便士) ? And the person who sends the letter pays the postage . He has to buy a stamp and put it on the envelope .” he said .

The government accepted his plan . Then the first stamp was put out in 1840 . It was called the Penny Black . It had a picture of the Queen on it .

【1】 The first postage stamp was made ________ .

A.in England B.in America

C.by Alice D.in 1910

2The girl handed the letter back to the mailman because _________ .

A.she didn’t know whose letter it was

B.she had no money to pay the postage

C.she received the letter but she didn’t want to open it

D.she had already known what was written in the letter

3We can know from Alice’s words that _________ .

A. Tom had told her what the signs meant before leaving

B. Alice was clever and could guess the meaning of the signs

C. Alice had put the signs on the envelope herself

D. Tom had put the signs as Alice had told him to

4The idea of using stamps was thought of by _________ .

A.the government B. Sir Rowland Hill

C. Alice Brown D. Tom

5From the passage we know the high postage made _________ .

A.People never send each other letters

B.lovers almost lose every touch with each other

C.people try their best to avoid(避免) paying it

D.receivers refuse to pay the coming letters

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网