题目内容

【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题。

This Thursday, across the US, kids are going to work with their parents instead of going to school. They can help their parents do some cleaning, send e-mails and deal with other daily things. Because April 28 is Take Our Sons and Daughters to Work Day all over the US. This holiday shows kids what it means to be a grown-up in the working world.

I still remember when this day started, I was very happy. Not only did I have the chance to leave the school, but I also could sit in my dad’s taxi all day long and we would go to a restaurant for lunch.

I couldn’t read my book in the car as I would get carsick(晕车) and my dad didn’t like to turn on the radio. I got hot and uncomfortable. People wouldn’t get into his taxi because they thought he already had a passenger: me—so nothing happened. It seemed years before we went out for lunch. In fact, I started to miss the school.

Although the purpose of the day is to give kids a chance to experience possible jobs in their futures, I got something completely different from the day. I learned to value school life. Where else can you play with your friends, do science experiments, read great books and write stories all in one day?

Just like you’ll have to learn to love your job later, learn to love school now. If you don’t, try spending the day at work with your dad.

1What can the kids help their parents do this Thursday?

__________________________________________________________________

2请选出能填入文中处的最佳选项。(填写字母代号)

A. Of course, I enjoyed myself and felt free like a bird.

B. But after only 40 minutes of driving around the city, I was very bored.

C. But soon I got used to this taxi ride around the city with my father.

3What did the writer learn in the Take Our Sons and Daughters to Work Day ?

_____________________________________________________________

4将划线句子翻译成中文。___________________________________

5What does the passage mainly talk about?_______________________

【答案】

1They can help their parents do some cleaning, send e-mails and deal with other daily things.

2B

3The writer learned to value school life.

4正如在以后你必须热爱工作一样,现在学会热爱学校生活吧

5My experience of working with my dad./ Spending the day at work with my dad./ I worked with my dad.

【解析】

文章主要介绍的是我与父亲一起工作的一天,在周四,美国的学生们不用去学校,可以帮助父母做一些事情,我在这一天是和父亲一起开出租车,结果并不是很令人满意,因为坐在车里很无聊,而且因为我在车里,所以人们都不会打父亲的车。

1文中提到"They can help their parents do some cleaning,send e-mails and deal with other daily things"在周四,孩子们不去学校,可以在这一天帮助父母做家务、发邮件或者处理其他事情,故填They can help their parents do some cleaning, send e-mails and deal with other daily things.

2文中提到"I couldn't read my book in the car as I would get carsick(晕车) and my dad didn't like to turn on the radio"因为晕车,所以我不能看书,同时父亲也不肯开收音机,还介绍了其他几件事情,都是不开心的事情,由此可以确定时很无聊,故选B。

3根据文中I got something completely different from the day. I learned to value school life.可知,作者学到了珍惜学校生活。故填The writer learned to value school life.

4分析句子结构,just like表示就像…have to do意为不得不做某事,later in life表示时间,意为以后的日子里,learn to do sth意为学习做某事,故填正如在以后你必须热爱工作一样,现在学会热爱学校生活吧。

5文中提到"Not only did I have the chance to leave the school,but I also could sit in my dad's taxi all day long and we would go to a restaurant for lunch."我一开始很开心,因为会离开学校,同时和父亲一起工作一天,下文也在介绍和父亲开出租车的一天,故填My experience of working with my dad./ Spending the day at work with my dad./ I worked with my dad.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网