题目内容

【题目】阅读下列材料,从A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。
C
A wild baby bison (野牛) at Yellowstone National Park had to be killed because of tourists.
The tourists thought that the baby bison looked cold. They put it in their car and drove to a park ranger (管理员) station.
A ranger described the action of the tourists as a “dangerous move” because adult bisons can look after their babies very well and they will attack (攻击) to protect their young.
Park rangers took the animal from the car and set it free. But, sadly, the baby was refused by its family because it had the smell from humans.
Yellow stone National Park explained on Facebook that the smell from people can cause parent animals to refuse to accept their young. The par k tried again and again to make the baby bison lives with its parents. After several times they had to give up.
Many people expressed anger at both the tourists and the park.
The park said that they did not have the ability to care for a young bison. They also said that it is “not the task of the park to save animals”.
The tourists were fined (罚款) $110 for touching park wildlife. Park rules say that visitors to Yellowstone should stay at least 22 meters away from all wildlife, and at least 90 meters away from bears and wolves.
One ranger said that Yellowstone recently added many safety signs that say staying near the wildlife there is dangerous to humans and animals as well. Those signs are written in English and other languages.
(1)The tourists took the baby bison to a park ranger station because they thought it looked .
A.sad
B.hungry
C.happy
D.cold
(2)The park ranger described the action of the tourists as a “dangerous move” because .
A.the tourists drove in a wrong way
B.adult bisons would attack the tourists
C.adult bisons couldn’t look after their baby well
D.the tourists would make the baby bison sick
(3)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The park refused to send the baby bison back.
B.The visitors saved the baby bison.
C.Many people are angry at the bison family.
D.The smell from humans may bring trouble to bisons.
(4)From the passage, we can learn that .
A.we must keep away from any wild animal
B.we should care about wild animals in a right way
C.we’ll be fined if we save a bison in the park
D.we’d better write safety signs in many languages

【答案】
(1)D
(2)B
(3)B
(4)C
【解析】本文叙述了在黄石国家动物园,如果游客动了小野牛,老野牛就会因为小野牛身上的人的味道而拒绝接受和保护它,因此管理人员规定不要游客接近动物,否则会罚款。
(1)D 细节理解题 根据The tourists thought that the baby bison looked cold.They put it in their car and drove to a park ranger (管理员) station可知,游客因为看到小野牛冷,才开车带它去管理处的.故选D.
(2)B 细节理解题 根据because adult bisons can look after their babies very well and they will attack (攻击) to protect their young可知,成年野牛会因为保护幼崽来袭击人类.故选B。
(3)B 推测判断题 根据They put it in their car and drove to a park ranger (管理员) station.可知,游客并不是开车走错路,而是将小野牛带到了管理处,所以选项A错误.根据The tourists thought that the baby bison looked cold可推测,游客看到小野牛很冷,把它带到管理员处是为了救它,所以选项B是正确的.根据Many people expressed anger at both the tourists and the park.可知,人们是对游客和公园表示愤懑,所以选项C错误.根据baby was refused by its family because it had the smell from humans.可知,人类的气味让小野牛的家人拒绝接受它.所以选项D错误.故选B.
(4)C 细节理解题 根据Park rules say that visitors to Yellowstone should stay at least 22 meters away from all wildlife,and at least 90 meters away from bears and wolves.可知,要与动物保持一定距离,并不是完全地远离动物(keep away from any wild animals),所以选项A错误.B项错误,全篇并没有说人们关心动物(care about wild animals),而是讨论因为游客与动物过近的距离而导致的伤害,所以选项B错误.根据The tourists were fined (罚款) $110 for touching park wildlife.Park rules say that visitors to Yellowstone should stay at least 22 meters away from all wildlife,and at least 90 meters away from bears and wolves.可知,这些游客被罚款110美元,且公园规定远离所有野生动物.所以选项C正确.根据Those signs are written in English and other languages.可知,此处单纯说明了黄石公园对所出示的标志用英语与其它语言表示.所以选项D错误.故选C.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,下列问题
A
Do you still get free plastic bags from the supermarkets? Things have changed.
China has banned(禁止)free plastic bags at shops and supermarkets, and people have to pay for plastic bags. The rule started on June 1, 2008. It came because our country tried to make litter less. Making super-thin(超薄)plastic bags has also been banned.
The Chinese once used about 3,000,000,000 plastic shopping bags a day,and they have caused pollution of the environment (环境污染). The bags have become a main cause of plastic pollution because they are easy to break and people throw them away here and there. So the Chinese people are encouraged to bring their own bags for shopping.
What kind of shopping bag is the best to bring? Some students in Chongqing have a good idea. They make their own shopping bags. They use old clothes to make cloth bags(布袋),and send them to their parents as presents. They also ask their parents and friends to use cloth bags instead of plastic ones. They think it is their duty to protect(保护)the environment.
(1)People in China have to _______ now.
A.throw plastic bags here and there
B.collect plastic bags in the streets
C.pay for plastic bags at shops and supermarkets
D.use free plastic bags at shops and supermarkets
(2)China made this rule because plastic bags were bad for the _______.
A.environment
B.litter
C.shops
D.supermarkets
(3)The Chinese people are encouraged to bring _______for shopping.
A.no bags
B.free plastic bags
C.their own bags
D.super-thin plastic bags
(4)Some students in Chongqing _______.
A.ask their parents to make cloth bags
B.make cloth bags themselves
C.pick up plastic bags everywhere
D.buy cloth bags for their parents
(5)What's the main idea of this article(文章)?
A.Making super-thin plastic bags has been banned in China.
B.The bags have become a main cause of plastic pollution.
C.Some students in Chongqing begin to make their own shopping bags.
D.To protect the environment, free plastic bags have been banned in China.

【题目】阅读理解
In a nice house there lived an old man. Behind the house there was a big garden. He planted many plants there. He took care of his flowers all the time, watering and fertilizing (施肥) them.
One day a young man went by the garden. He looked at the beautiful flowers, imagining how happy he could be if he lived in such a beautiful place. Then, suddenly he found the old gardener was blind. He was very _________ about this and asked, “You can't see these flowers. Why are you busy taking care of them every day?”
The old man smiled and said, “I can tell you some reasons . First, I was a gardener when I was young, and I really like this job. Second, although I can't see these flowers, I can touch them. Third, I can smell the sweetness of them. As to the last one, that's you.”
“Me? But you don't know me,” said the young man.
“Yeah, it's true that I don't know you. But I know that flowers are angels that everybody knows. We enjoy the happiness these flowers have brought us.”
The blind man's work opened our eyes and pleased our heart, which also made his life happier. It was just like Beethoven, who became deaf in his later life and wrote many great musical words. Beethoven himself couldn't hear his wonderful music, but his music has encouraged millions of people to face their difficulties bravely. Isn't it one kind of happiness?
(1)Which is the best word we can put in the blanket”___________” in Paragraph 2?
A.excited.
B.surprised.
C.worried.
D.relaxed.
(2)How many reasons did the old man mentioned??
A.Three
B.Four
C.Five
D.Six
(3)What was the correct order in which these events happened?
a. The old man explained. b. The young man went by the garden.
c. The old man watered the flowers. d. The young man found the old man was blind.
A.b-c-a-d
B.c-b-a-d
C.b-c-d-a
D.c-b-d-a
(4)Who is Beethoven?
A.The young man.
B.The old man.
C.A gardener.
D.A musician.
(5)What is the best title for the text?
A.The Wise Young Man
B.The Nice Flowers
C.The Blind Gardener
D.A Kind of Happiness.

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子,(每空不超过5个词)

Hobbies can be the first teachers for many of life’s lessons. Kids(小孩)can learn skills of their future work from hobbies. So what are the best hobbies for kids?

Reading

If a kid can lose himself or herself in a good book, they can find a whole new world without leaving the house! It is reported that readers do better in school work and exams than non-readers.

Arts and Crafts

Arts and crafts(工艺)are also a great way for teaching kids the importance of using their own hands to create something from nothing.

Collections

Whether they are stamps, coins, baseball cards, model cars, ships, dolls, or what else interests the kids, a collection is a good way to learn about people and places. Anything they choose to collect can be changed into an experience, important events(事件)and even all the social skills.

Music

If a kid enjoys singing or dancing, they can become great hobbies. For kids sometimes learning a musical instrument(乐器)is a good way to obey rules.

Sports and Games

Outdoor sports and indoor games are good for the complete development of a kid’s personality(个性). Skills and teamwork are needed. This is a good hobby for any kid.

1Reading can help a kid do better in ______and find a new world.

2Arts and crafts can teach kids to make something new using_________.

3Collections can help kids learn about ________.

4Learning a musical instrument can make kids learn to _________.

5Sports and games are good for a kid to _______his or her personality.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网