题目内容

【题目】 Ferry has been modeling for most of her life. She has shot nearly 400 shoots for over 50 different boutique(时装店)designers. She is well known and admired in the boutique community and she enjoys every minute of what she does.

Ferry is a five-year-old girl with excellent behaviors. Ferry looks like a lovely doll. She is extremely smart for her age. She has blond hair and blue eyes. She loves cameras and knows how to work with photographers.She deeply loves modeling and with her natural talent, much experience, common sense as well as good nature she makes everyone that is involved in a shoot love what they are doing as well.

Ferry is saving to buy a horse ,and she loves all animals and enjoys playing with her collection of toy horses and building blocks with her vivid(丰富)imagination. Ferry also has a deep love for books and art. In her spare time ,it’s not unusual to find her lying on the floor surrounded(包围)by books ,paper and her art pens, writing her name and drawing pictures,

Ferry enjoys meeting new people of all ages. Whether she is in the park or just out shopping she captures the hearts of everyone around her.

1Ferry is a/an ______.

A. modelB. artistC. dollD. photographer

2Ferry is saving money because she wants to buy_____.

A. books and paperB. art pensC. picturesD. a horse

3The underlined word “captures” means “________’’in Chinese.

A. 矗立B. 俘获C. 打败D. 失去

4We can infer that ______ according to the text.

A. Ferry can get along with other peopleB. it’s very easy for us to become a model

C. a model must have a vivid imaginationD. an excellent person should have different hobbies

5Which of the following is WRONG about Ferry?

A. She is very bright for her age.B. She enjoys herself as a model .

C. She has blue hair and blond eyesD. She likes reading and drawing very much.

【答案】

1A

2D

3B

4A

5C

【解析】

本文介绍了费里的故事。费里是一个五岁的女孩,她有许多优点,她像个可爱的洋娃娃,非常聪明,她热爱模特。她大部分时间都在做模特。她为50多个时装店设计师拍摄了近400张照片。她喜欢所有的动物,爱玩具马和积木。费里热爱书籍和艺术。她喜欢结识不同年龄段的新朋友。她招人喜欢。

1题意:费里是一名_______________。考查细节理解。A. model模特;B. artist艺术家,画家;C. doll布娃娃;D. photographer摄影师。根据第一段第一句Ferry has been modeling for most of her life.(费里大部分时间都在做模特。)可知费里是一名模特;可知选A

2题意:费里正在省钱,因为她想买______________。考查细节理解。A. books and paper书和纸;B. art pens艺术笔;C. pictures图片;D. a horse马。根据第3段第一句Ferry is saving to buy a horse ,(费里存钱买一匹马,)可知费里正在省钱,因为她想买马。可知选D

3题意:下画线单词“captures”中文意思是“_____________”。考查词义猜测题。A. 矗立;B. 俘获;C. 打败;D. 失去。第4段第二句句意是Whether she is in the park or just out shopping she captures the hearts of everyone around her.(无论她是在公园里还是在外面购物,她都能抓住周围所有人的心。)根据句意可知“captures”中文意思是“抓住,俘获”的意思;故选B

4题意:根据这篇文章我们可以推断费里____________。考查细节理解推断。A. Ferry can get along with other people费里可以和别人和睦相处;B. its very easy for us to become a model对于我们来说,成为一个模特很容易;C. a model must have a vivid imagination一个模特必须有生动的想象力;D. an excellent person should have different hobbies一个优秀的人应该有不同的爱好。根据第2段第6She deeply loves modeling and with her natural talent, much experience, common sense as well as good nature she makes everyone that is involved in a shoot love what they are doing as well.(她深爱模特,凭借自己的天赋、丰富的经验、常识和良好的天赋,她让每个参与拍摄的人都热爱自己的工作。)和第4段第一句Ferry enjoys meeting new people of all ages.(费里喜欢结识不同年龄段的新朋友。)我们可以推断费里可以和别人和睦相处;故选A

5题意:关于费里,以下哪项是错误的?考查细节理解判断。A. She is very bright for her age. 就她的年龄而言,她很聪明;B. She enjoys herself as a model她喜欢当模特;C. She has blue hair and blond eyes她有一头蓝色的头发和一双金色的眼睛;D. She likes reading and drawing very much. 她非常喜欢看书和画画。根据第2段第4She has blond hair and blue eyes.(她有金色的头发和蓝色的眼睛。)可知“C错误”;故选C

阅读理解是最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过掌握解题方法来提升自己解答阅读理解题的速度和准确率是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,学生要根据上下文意思准确猜出词义。3)考查推理判断能力,此类题型较难,学生要准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。

练习册系列答案
相关题目

【题目】One evening I was resting in a cafe. I_______ a pair of newly-bought white leather shoes, which were rather expensive. Then a boy came to me.

He was in a(n) ______ shirt, looking pale and about eleven. As soon as I began to speak, he opened the_______ in his hand and took out the tools of shoe-polishing(擦鞋). He bent down, ____ my leather shoes, and began to shine them. He was busy doing his work ______ heavy rain began to pour down. People rushed to the cafe for protection from the rain. More and more people crowded into the cafe and gradually(逐渐地) separated the boy from me.

Hours passed, and it turned ______ I had no shoes on my feet and ______ where the boy had been. I thought he would not ______ my shoes, and that I would have to go home on my bare(光着的) feet.

When it was near midnight, the ______ ended, and there were fewer and fewer people in the cafe. The cafe was to be______ . I had to move to the door. Just as I went to the gate, I ______found that a boy of about eleven, looking very familiar, was sleeping at the ______ with his head leaning against(斜靠) a box and his upper body(上身) being _______ He held a package(包裹) made of his shirt tightly in his arms.

I shook him slightly and woke him up. He woke up and rubbed his eyes for a while before he recognized(认出) me. Then he opened the package _____ , gave me my leather shoes, and said sorry to me shyly. I_______ him and wrapped him with his unfit shirt, which had wrapped my leather shoes. On my way home, the image of the boy stayed in my mind.

1A. took B. wore C. mended D. owned

2A. old B. unfit C. small D. dirty

3A. bag B. package C. box D. suitcase

4A. put off B. show off C. put on D. took off

5A. when B. after C. because D. since

6A. dark B. light C. grey D. bright

7A. thought B. wondered C. guessed D. imagined

8A. shine B. keep C. return D. carry

9A. rain B. coffee C. time D. work

10A. opened B. locked C. stopped D. closed

11A. shortly B. surprisedly C. sadly D. immediately

12A. table B. door C. bed D. cafe

13A. wet B. bare C. pale D. cold

14A. finally B. suddenly C. unfriendly D. hurriedly

15A. recognized B. studied C. paid D. beat

【题目】 It was often the most exciting for the children when the teacher gave every child a job in the class. The children would be responsible for the rest of that school year. Rita was a kind and quiet girl. Last year she did the best. She was the favorite to be given the best job---to look after the class dog. But this year there was a big surprise. Each child received one of the normal jobs, like preparing the books for the lessons, cleaning the blackboard or looking after one of the pets. But Rita's job was very different. She was given a little box with some sand and one ant. Although the teacher said that this ant was very special, Rita still felt disappointed.

"I will turn this little task into something great," Rita said to herself. She started to study everything about the little ant, gave it the best food and made the box perfect. The ant ended up growing quite a little bigger.

One day, the teacher announced(宣布)that Rita’s class was chosen to the tropical rainforest to study all kinds of insects in summer, because the class looked after the little ant well.

The class was filled with joy. Everyone thanked Rita for having been so patient and responsible. And children learned that you have to know how to be responsible for the given tasks even the smallest ones.

1How did Rita feel when the teacher gave her the job this year?

A. Disappointed. B. Interested. C. Worried. D. Sad.

2The class was chosen to go to the tropical rainforest because______.

A. everyone did a good job B. Rita looked after the ant well

C. Rita was given the best job D. the children studied the ant

3What did the children learn from the tasks ?

A. Being a good student will get praise and prizes.

B. Every teacher thanked Rita for being kind and quiet.

C. Studying insects can help people become more successful.

D. We should be responsible for the task even if it seems small.

【题目】书面表达

假如你是张鹏,转学去了杭州。你的好友王新来信询问你的近况,并告诉你他暑假来看你。请根据以下提示,给王新写一封回信。

写作要点:

1.表达你收到他来信之后的激动心情。

2.介绍新学校。

(1)设施:一个大操场,一个图书馆。

(2)师生:友善,易于相处。

3.针对他如何与同学们融洽相处提出具体建议。

写作要求:

(1)不得使用真实的姓名和学校名

(2)课适当加入细节,使内容充实,行文连贯。

(3)字迹工整,语言精练,表达准确,条理清晰。

(4)至少80词。

Dear Wang Xin,

How are you doing? ___________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Zhang Peng

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网