题目内容

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

Food waste is a world's problem. Every year, about 1.3 billion tons, or one-third of all the food produced is thrown away, according to a survey. Using just 25percent of that wasted food could feed 870million hungry people, which would end world hunger. The people of France wasted 234pounds of food per person, which is much better than some other countries. In the past, France wasn't good at controlling food waste, but now the country takes the lead

A law was made by French government. It made France the first country in the world to prevent supermarkets from throwing away unused food. Now supermarkets of a certain size must donate unused food, or they will face a fine. There are other rules requiring schools to teach students about food sustainability (可持续性). They also ask companies to report the food waste numbers in their environmental reports. And restaurants should provide takeout bags

“These laws make it a standard to reduce waste.” says Marie Mourad, a student in Paris who has written several reports on French food waste. "France is not the country that wastes the least food, but Frenchmen have become the most active because they want to be the example in Europe"

"Preventing supermarkets from throwing away food means a lot," says Jonathan Bloom, a famous writer. "This step has influenced parts of French food industry"

It is everyone's duty to fight against food waste. Everyone should pay attention and take action

Food waste is a problem around the world. Every year, if people used just a 1 of that wasted food, the world hunger would end. In the past, France didn’t do 2 in controlling food waste, but now the country has taken the lead.

French 3 actions

A law was made to reduce food waste.

Supermarket of a certain size must donate unused food, or they will be 4.

Schools are5to teach students about food sustainability.

Companies should report the food waste numbers.

Restaurants should 6take-out bags to customers.

People’s voices

Marie, a student

The law against food waste works. Other European countries can7 from France.

Jonathan, a writer

It’s 8to prevent supermarkets from throwing away food. French food industry has been 9 as well.

The writer’s opinions

Everyone’s effort 10 -- Everyone should take an active part in fighting against food waste.

【答案】

1quarter

2well

3government’s

4fined

5required

6offer

7learn

8meaningful/important

9influenced

10matters

【解析】

短文大意:短文关注的是世界性的食物浪费问题,介绍了法国政府为遏制食物浪费所制定的法律,指出与食物浪费作斗争是每个人的责任,每个人都应该积极参与到与食物浪费的斗争中来。

1句意:每年,如果人们只是使用四分之一的被浪费的食物,世界饥饿就会结束。考查词义理解。根据Using just 25 percent of that wasted food could feed 870 million hungry people, which would end world hunger.可知,25 percent相当于a quarter,故填quarter

2句意:过去,法国在控制食物浪费方面做得不好,但现在这个国家已经走在了前面。考查词义理解。本句动词do是实意动词,需用副词修饰;根据In the past, France wasn't good at controlling food waste, but now the country takes the lead.可知,be good at(擅长)相当于do well,故填well

3句意:法国政府的行动。考查综合归纳。名词actions需用形容词或所有格修饰;根据A law was made by French government.可知短文中的举例都是法国政府的法律规定,故填government’s

4句意:一定规模的超市必须捐赠未使用的食品,否则将被罚款。考查句意理解。“be +过去分词”表示被动语态结构;根据Now supermarkets of a certain size must donate unused food, or they will face a fine.可知填fined

5句意:学校被要求教授学生关于食物可持续性的知识。考查句意理解。“be +过去分词”表示被动语态结构;根据There are other rules requiring schools to teach students about food sustainability.可知,故填required

6句意:餐馆应该为顾客提供外卖袋。考查词义理解。should应该,表建议,后接原形动词;根据And restaurants should provide take-out bags.可知,provide(提供)义同offer,故填offer

7句意:其他欧洲国家可以向法国学习。考查句意理解。情态动词can后接原形动词;根据but Frenchmen have become the most active because they want to be the example in Europe可知法国想成为欧洲的榜样,也就是其他欧洲国家可以向法国学习,故填learn

8句意:防止超市扔掉食物是有意义的。考查词性转换。本句缺表语形容词,根据Preventing supermarkets from throwing away food means a lot可知填meaningful/important

9句意:法国的食品工业也受到了影响。考查句意理解。“be +过去分词”表示被动语态结构;根据This step has influenced parts of French food industry可知填influenced

10句意:每个人的努力都很重要——每个人都应该积极参与到与食物浪费的斗争中来。考查句意理解。本句缺谓语动词,Everyone’s effort是单数第三人称,动词需用三单形式;根据It is everyone's duty to fight against food waste可知与食物浪费作斗争是每个人的责任,to be everyone's duty相当于matter(要紧),故填matters

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Are you afraid of moving up to senior high school (高中)? Don’t worry. We’ve put together a guide to help you in the first week.

You’re not alone

Remember everybody else in your year is in the same boat. They may not realize it, but they’re just as nervous as you are. Moving to senior high school is a chance, not a problem. Things are different and all you need to do is to be polite and learn the new rules.

Teachers are ready to help

Teachers are probably the best people to turn to as they’re experienced in helping new students. Some senior high schools also have a “friends system”. If your school has this, then you will be paired with older students. They will help you if you have any problems.

Other points

If you’ve got an older brother or sister at the school, ask them for advice. Be yourself? It sounds simple, but people will know you much better if you just act naturally. Besides, having early nights makes a difference and you’ll find it easier to get up in the morning!

1The text is a guide for students who ________.

A.will enter the senior high schoolB.have finished senior high school

C.have been in senior high school for a yearD.will leave senior high school in a week

2You will ________ when you move up to senior high school.

A.learn to make a boatB.learn the new rules

C.become more nervousD.know more polite students

3A “friends system” will help you ________.

A.know who your true friend isB.find your best friend at school

C.meet the good teachers at schoolD.solve many problems at school

4How many suggestions are mentioned in the last paragraph?

A.OneB.TwoC.ThreeD.Four.

【题目】 We are all encouraged to work hard and succeed in life. But failure is still a common part of everyone’s lives. 1If you visit the Museum of Failure in Shanghai, you might change your mind.

Samuel West, a Swedish psychologist, founded the museum. The museum displays more than 100 failed products2For example, in 1993, Apple released the Newton MessagePad which could be used to take electronic notes by hand. But its price was so high that few people wanted to buy it. Apple stopped making it in 1997. Coca-cola once developed a coffee-flavored soda in 2006. 3

West said the failed products were not displayed to make fun of these companies. He thinks success stories are all similar. He is tired of reading and hearing the same boring stories. As Albert Einstein once said, A person who never made a mistake never tried anything new.”

4There are reasons for this. "The best companies are those that encourage failure, embrace out-of-the-box thinking, and allow employees to make mistakes and see what happens,” Simon Casuto wrote for Forbes.

5The key is whether or not you can learn from your mistakes.

A.It seems that failure isn't always a bad thing.

B.This idea has been welcomed by many big companies.

C.Perhaps you are afraid of failure, or even think it's shameful to fail.

D.Some of them were made by the most famous and successful companies in the world.

E.The company wanted to catch up with people's growing love for coffee, but the product was taken off the market in 2008.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网