题目内容

【题目】Liu Xiang is the first player in Asia _________ won the gold prize in the 110-hurdle race in the 28th Olympic Games.

A.whichB.whoC.whomD.that

【答案】D

【解析】

句意:刘翔是亚洲第一位在第28届奥运会110栏比赛中获得金奖的运动员。

考查定语从句关系词。Which定语从句关系词,先行词指物;who定语从句关系词,先行词是人;whom定语从句关系词,先行词是人,在定语从句中做宾语;D. that定语从句关系词,先行词指人或物;先行词是the first player是人,先行词前有序数词,关系词指用that。根据题意,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We usually hear people say "thank you" for getting help. Some people also keep a diary to write down what they're thankful for each day. Others show kindness to people every day. In the workplace, some people take the time to tell others how helpful they are. People practice gratitude in different ways every day. Why should we thank the people and the things around us?

Gratitude is selfless act. It helps you to learn to be empathetic. If you always know the goodness in life and give thanks to others it will be easier for you to find out the needs of others and to offer help whenever you can. Being empathetic to others' opinions and experiences will make you a better parent and friend.

Your health condition will be improved if you are always thankful for the people and things around you. According to Robert Emmons, a leading researcher, thankful people always feel healthier, both mentally and physically. Those who are thankful are 25% happier than those who aren't.

Gratitude is also a useful tool to form better relationships with friends, family members and so on. People who express their gratitude always prefer to forgive others and therefore are able to create long-lasting relationships.

The old saying goes "It's never too late to say you're sorry," but the same is true of gratitude. Take the time to thank people for their work or kindness-whether it was today, last month or many years ago. Practicing gratitude doesn't take much time, and it will make you happier and healthier. And that's a gift worth celebrating 365 days a year.

1How many ways of practicing gratitude are mentioned in the passage?

A.ThreeB.FourC.FiveD.Six

2According to the writer, if people always give thanks to others, they will .

A.get help whenever they need itB.have the same experiences with others

C.think for others and help them in timeD.talk about the kindness they give others

3From the passage, we know that .

A.thankful people will be happy every day in life

B.the best way to give thanks is saying"thank you

C.friendship will last longer if people often give thanks

D.people should spend a long time giving thanks every day

4The main purpose of the passage is to .

A.encourage us to practice gratitudeB.help us receive more gratitude

C.show us how to practice gratitudeD.tell us when to practice gratitude

【题目】阅读短文,从所给的ABC三个选项中选出最佳选项。

There are many kinds of food in the world. Scientists learn a lot about them. They say that there are some kinds of food people must eat every day. For example, people must eat some green and yellow vegetables. We shouldn't eat too much meat.

People also need to eat some fruits, bread and rice. Of course our bodies need some water and milk. Scientists say people in different countries and different places eat different kinds of food. They cook food in different ways. Different people eat at different times. In one place, people eat once or twice a day. But in another place, people eat three or four times. The scientists say when to eat and how many times to eat are not important. What we eat is the most important thing.

Nowadays, the world faces two problems. People in some places, for example, in Africa, are not full. Many people are eating junk food. It's bad for people's health. So it's our duty to make everyone full and make everyone healthy.

根据短文内容,选择正确答案。

1_______ know a lot about food according to the passage.

A.FarmersB.CooksC.Scientists

2Scientists think the most important thing about food is

A.when to eatB.what to eatC.how often to eat

3Which of the following statements (陈述) is NOT true?

A.All the people in the world have enough food to eat.

B.Many people are eating unhealthy food.

C.Everyone is needed to help solve the two problems.

4______is not good for our health.

A.Potato chipsB.BreadC.Milk

5We may read this passage in

A.a letterB.a storyC.a health magazine

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网