题目内容
A
Now some women are spending a weekend at MotherJs Camp. There,husbands and children are not allowed. Why would a woman want to take a vacation without her family? Some women say they need time to be alone.
At Mother's Camp,a woman has room of herself. She can sleep,read,or watch TV,and no one will disturb her. No children will ask, “Mom,what’s for dinner?” No husband will say, “Oh,dear. I can't find any clean socks.In fact almost 50% of women in the United States work outside the home. Many of them work full-time and then come back to a second job —taking care of their homes and families. These working women say one of their biggest problems is housework.
In the United States,working wives do about 75% of the housework. Many of their husbands say they want to help. But then they burn the rice or they can’t find pans. They ask so many questions that their wives decide it is easier to do the job themselves.
Some women go to Mother’s Camp just to get a break from housework. For two days they don't cook,they don't clean,and they don't look after their children or husbands. What do they do? They enjoy warm,sunny weather,walking,swimming or boating on a clear blue lake and sing songs around the campfire. They relax away from home. They have a really wonderful vacation at Mother's Camp.
() 1. What can we learn from the passage?
A. Women want to work outside the home.
B. Working wives do most of the housework.
C. Husbands do as much housework as their wives.
D. Women do not like to stay at home with their families.
() 2. What can't the women do at Mother's Camp?
A. Watch TV.
B. Read newspapers.
C. Swim in the lake.
D. Bring their husbands and children.
() 3. Why would some mothers like to be alone?
A. Because they don^ like their husbands or children.
B. Because they have to work full-time.
C. Because they are too busy to relax themselves.
D. Because they want a new life.
() 4. What's the best title for the passage?
A. Busy Working Mothers.
B. Welcome to Mother's Camp.
C. Mother Relax away from Home.
D. Mothers in the US.
A
阅读提示:本文介绍了美国妇女为了在紧张的工作和家务之间获得放松的机会,去“妈妈营地”度假的情况。对成立“妈妈营地”的原因、休闲的方式等作了说明。
1. B推理判断题。由第二段内容“家庭主妇们做了大部分家务”可知,因此答案为 B.
2. D 细节理解题。由第一段 husbands and children are not allowed”可知答案为 D.
3. C段意理解题。根据第二段的内容可知美国的妇女们忙内忙外,没有时间休息。因此答案为 C.
4. B主旨大意题。文章介绍了“妈妈营地”成立的原因、休闲的方式,目的是希望妈妈们来放松。