题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。 Our new neighbours are the Browns. They have two children, a boy and a girl. The boy is Jack and the girl is Alice. Jack is 11, and he is one year older than me. Alice and my sister Nancy are 8 years old.
At weekends, Nancy and I like to go to play with Alice and Jack. Both Jack and I really enjoy playing computer games. Sometimes the girls join us, but the games they enjoy are different from the ones we like.
There is a big park near our house. Sometimes, when the weather is fine, the four of us will go for bike rides there. We often stop at the huge playground to have some fun. Jack and I like to play basketball, but the girls prefer to sing and dance.
Our families often have dinner together. On some days, they come over to our house and on other days, we go over to theirs. Mr Brown and his wife cook really well.
Nancy and I are very glad to have the Browns next door. It's great to have friends living so near.
(1)Who are the writer's new neighbours?
A.A family of three.
B.The Browns.
C.Jack and Nancy.
D.Alice and Nancy.
(2)How old is Alice?
A.8
B.9
C.10
D.11
(3)The girls prefer to ______ at the playground in the park.[来源:.Com]
A.listen to music
B.play basketball
C.sing and dance
D.play computer games
(4)Where do the two families have dinner together?
A.At a park nearby.
B.At a restaurant.
C.In a forest.
D.At their houses.
(5)The writer thinks it's ______ to be friends with the new neighbours.
A.boring
B.great
C.difficul
D.safe
【答案】
(1)B
(2)A
(3)C
(4)D
(5)B
【解析】文章大意:本文描述的是作者一家和新邻居布朗一家的快乐生活。周末作者姐弟喜欢和布朗家的两孩子一起玩耍;他们经常去家附近的公园;两家人经常一起聚餐。有好朋友住在附近真好。
(1)细节理解题。题意:谁是作者的新邻居?A. A family of three.一个三口之家;B. The Browns.布朗一家;C. Jack and Nancy杰克和南西;D. Alice and Nancy.艾丽丝和南西。由短文第一句:Our new neighbours are the Browns.可知,作者的新邻居是布朗一家。故选B。
(2)细节理解题。题意:艾丽丝几岁? A. 8;B. 9;C. 10;D. 11。根据第一段最后一句:Alice and my sister Nancy are 8 years old.可知艾丽丝和南西都是八岁。故选A。
(3)细节理解题。题意:女孩们在公园的操场上更喜欢做什么?A. listen to music 听音乐;B. play basketball打篮球;C. sing and dance唱歌、跳舞;D. play computer games玩电脑游戏。由第三段最后一句but the girls prefer to sing and dance.可知,女孩们喜欢唱歌、跳舞。故选C。
(4)推理判断题。题意:两家人在哪儿一起聚餐?A. At a park nearby.在附近的公园;B. At a restaurant.在一家饭店;C. In a forest.在一个树林里;D. At their houses.在他们家里。根据短文第四段,有时布朗一家来作者家里聚餐,有时作者一家去布朗家里聚餐。因此他们是在彼此的家里聚餐。故选D。
(5)细节理解题。题意:作者认为和新邻居作朋友是怎样的?A. boring无聊的;B. great很棒的;C. difficult困难的;D. safe安全的。由短文最后一句:It's great to have friends living so near.可知,作者认为那是一件很棒的事。故选B。
【题目】随着“爸爸去哪儿?”等综艺节目的播出,人们越来越意识到爸爸对孩子成长的重要作用。根据近期你校对本校学生的调查,统计出孩子心目中好爸爸的三大优秀品质。请你根据下列表格中的内容,以“What makes a good father?”为题,用英文写一篇短文。
好爸爸的品质 | 百分比 | 理 由 |
1). 多花时间陪孩子 | 52% | 感受到父爱。 |
2). 以身作则 | 27% | 为孩子树立表率,教会他们诚实、勇敢。 |
3). 经常赞美孩子 | 14% | 给孩子的一个微笑也是对孩子的赞赏。 |
请给出2条你认为好爸爸应具有的其他品质,并加以说明。 | ||
【写作要求】1)对所给要点进行陈述,适当发挥,不要简单翻译;
2)词数90左右。开头已经写好,不计入总词数;
3)作文中不得提及有关考生个人身份的任何信息,如校名、人名。
What makes a good father?
With the hot Chinese reality show “Where Are We Going, Dad?” broadcast, people realize that fathers play an important role in the growth of their children. From the recent survey of our students, we have found that there are three most important qualities that a good father should have.