题目内容
| problems | causes | Advice |
| Feeling stressed | Too much homework; Don’t have enough tome for their hobbies. | Make a plan for study and hobbies. Find time to relax as possible as you can. |
| Getting short-sighted (近视的) | Too much homework; Bad reading and writing habits. | Do homework and reading in a correct way. |
| Fighting with each other | Don’t know how to get on well with classmates. | Make more friends and understand each other. Share your problems with them. |
| Feeling tired of study | Computer games’ bad influence. | Don’t be crazy about computer games. Play them just for a short time when you are tired. |
| Getting fat | Having more pocket money to buy snacks; Dislike doing exercise. | Use your pocket money to do something meaningful. Spend some time doing exercise every day. |
| A.four | B.five | C.six | D.seven |
| A.Feeling stressed and fighting with each other. |
| B.Feeling tired of study and getting fat. |
| C.Feeling stressed and getting short-sighted. |
| D.Getting short-sighted and feeling tired of study. |
| A.do much more homework |
| B.make a plan to spend time on study and hobbies |
| C.donate(捐赠) his pocket money to Project Hope |
| D.buy some snacks |
| A.has no close friends |
| B.has no pocket money |
| C.plays too many computer games |
| D.gets fatter and fatter |
| A.Doing less homework |
| B.Playing computer games |
| C.learning how to make friends |
| D.Paying no attention to each other |
小题1:B
小题2:C
小题3:B
小题4:C
小题5:C
试题分析:本题以表格的形式来展示出学生们的几种现象,包括:感觉有压力,变的近视,相互之间打架,感到厌烦学习,变胖,这五种现象。分析了产生的原因,以及对改变五种现象提出了相应的解决建议。通过表格的形式,让学生们能更好的发现自己的问题并对其改正。
小题1:细节理解题。问题:这个调查中有几个主要的问题?在阅读表格的“问题”一栏,发现有五个主要的问题,故选B.
小题2:细节理解题。问题:有太多的家庭作业造成什么问题?分析在阅读表格第一栏与第二栏中的信息,清楚看到其原因是压力与变的近视,故选C.
小题3:细节理解题。问题:如果西蒙感觉到压力,他应该怎样做?Make a plan for study and hobbies.
Find time to relax as possible as you can句意:制定一个学习和业余爱好的计划。找时间尽量放松。从中得知只有第二项符合句意。故选B.
小题4:细节理解题。问题:彼得厌烦学习的原因可能是什么?原文:Computer games’ bad influence.句意:电脑游戏的不良影响。故选C.
小题5:细节理解题。问题:什么是让青少年停止战斗的一种好方法?原句:Make more friends and understand each other. Share your problems with them.句意:让更多的朋友了解彼此。与他们分享你的问题。故选C.
练习册系列答案
相关题目