题目内容

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入适当的词或使用括号中词语的正确形式填空(每空不多于2个单词)。

Life in the future will be different1life today. There 2 a lot of changes. There will be many people in3world. They4(live) to be over 100 years old. People will live in the sea in summer5 it is very cool there. People will have much free time for sports, surfing the Internet and travelling.6(fly) will be very cheap and easy. And many people will go to other countries for their holidays by plane. Work in the future will be different 7. People will use 8(robot) to do some dan-gerous and hard work, so many people will not have a lot of work 9(do). All the people10live a happy life.

【答案】

1from

2will be

3the

4will live

5because

6Flying

7too

8robots

9to do

10will

【解析】短文是对将来生活的一种畅想。未来的生活将不同于今天的生活,会有很多变化。人们将有很多空闲时间进行体育运动、上网和旅行。未来的工作也会有所不同,人们将使用机器人做一些危险和艰苦的工作,因此许多人将没有很多工作要做。所有的人都将过上幸福的生活。

1句意:未来的生活将不同于今天的生活。be different from与……不同,结合句意可知,答案为from。

2句意:会有很多变化。此句与下面的句子结构完全一样,考查的是There be句型的一般将来时态,故答案为will be。

3句意:世界上会有很多人。in the world在世界上,故答案为the。

4句意:他们将活到100岁以上。整篇文章都是运用一般将来时态描述将来的生活,故答案为will live。

5句意:夏天人们会住在海里,因为那里很凉爽。此句是解释人们夏天生活在海里的原因,故答案为because。

6句意:飞行将是非常便宜和容易的。动名词作主语,故答案为Flying。

7句意:未来的工作也会有所不同。此句是对应短文开头的句子Life in the future will be different from life today。故答案为too。

8句意:人们将使用机器人做一些危险和艰苦的工作。robot是可数名词,此处要用复数形式,因为不止一个机器人,故答案为robots。

9句意:所以许多人将没有很多工作要做。动词不定式作定语,故答案为to do。

10句意:所有的人都将过上幸福的生活。描述将来的生活要用一般将来时态,故答案为will。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据以下内容回答问题)

Did you travel abroad during the holidays? As it is becoming easier to get visas (签证) to foreign countries, more and more Chinese people are traveling abroad. However, some countries are not so welcoming to Chinese tourists.

A recent survey of 5,600 people from five countries showed that the Chinese people are the second most unpopular tourists, just behind the USA citizens. What's wrong with us?

“Some Chinese like changing seats before the plane takes off and reaching for luggage while the plane is landing, others even take shoes off during a night.” Julia Roberts, an air hostess from Singapore Airline, told Chinese media.

In fact, this is just the tip of the iceberg. Chinese tourists have a bad reputation (名声) abroad for many reasons. Kelvin Zhang, a tour guide, had an unpleasant experience when he led a group of Chinese tourists to Singapore. “A young man spat () his gum onto the street. When he was about to leavethe police caught him and fined him 20 Singapore dollars (102yuan),” he told the reporters.

Some Chinese also litter everywhere and jump queues (插队). Some like to write on famous buildings. In Hong Kong, many local people complain that tourists from the Chinese mainland spit and smoke in non-smoking areas. None of these problems help the reputation of Chinese people travelling abroad.

However, there are plenty of thoughtful Chinese tourists, who behave respectfully when visiting famous places, taking a few photos before moving on to the next spot.

Although we spend money to enjoy ourselves, it doesn’t mean we can do anything we want. All travelers should respect customs and take care of the environment.

1Are Chinese tourists welcomed while traveling abroad?

2Who are the most unpopular tourists according to a recent survey?

3What else is improper behavior (行为) during a flight besides changing seats before taking off and taking off shoes during a flight?

4What is Kelvin Zhang, a tour guide or a reporter?

5Why was the young man fined 20 Singapore dollars?

6What should Chinese tourists do while traveling abroad in order to improve reputation?

【题目】阅读下面短文, 从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳选项。
Last night I was driving from Harrisburg to Lewisburg, a distance of about 80 miles. It was late, I was late, and I was driving 1.
At one point along an open highway, I came to a crossroads with a traffic light. I was 2 on the road by now, but as I came near the light, it turned 3, and I braked to a stop. I looked left, right, and behind me. Nothing. Not a car, no suggestion of headlights, 4 there I sat, waiting for the light to 5, the only human being, for at least a mile in any 6.
I started wondering why I 7 to run the light. I was not afraid of being caught, because there was 8 no policeman anywhere around and there certainly would have been no 9 in going through it.
Much later that 10, after I'd met with a group in Lewisburg and had climbed into bed near midnight, the question of why I'd stopped for that light 11 me. I think I stopped 12 it's part of a contract (契约) we all have with each other. It's not only the law, but it's an agreement we have, and we trust each other to follow 13: we don't go through red lights.
We do 14 we say we'll do. We show up when we say we'll show up.
I was so 15 of myself for stopping for that red light. And as no one would ever have known what a good person I was on the road from Harrisburg to Lewisburg, I had to tell someone.
(1)A.fast B.slowly C.carefully D.hard
(2)A.late B.alone C.worried D.afraid
(3)A.green B.yellow C.red D.dark
(4)A.and B.or C.so D.but
(5)A.return B.change C.start D.continue
(6)A.attention B.background C.direction D.information
(7)A.refused B.decided C.prepared D.forgot
(8)A.hardly B.luckily C.usually D.clearly
(9)A.danger B.excuse C.space D.energy
(10)A.moment B.night C.afternoon D.morning
(11)A.depended on B.looked forward to C.stayed away from D.came back to
(12)A.though B.unless C.because D.until
(13)A.me B.it C.him D.us
(14)A.what B.how C.why D.that
(15)A.tired B.ready C.proud D.sorry

【题目】 Now QQ coins are popular among (……)young man and woman. People use real money to buy Web money. Then they buy clothes for their online characters or services for their online pets with it. And these things will cost QQ fans more in the future.

The government(政府) will put a tax() of 3% on online sales. For example, if QQ users pay 100 yuan for 110 QQ coins, they will have to spend 103 yuan in the future. The extra(额外的) three yuan is tax.

Beijing was the first city to carry out the policy(政策). Online games have to pay the tax, too. A number of players make money by spending a lot of time on the games to get powers(权力), and then selling them online.

Some people said that online trade(贸易) grew fast. There is more than 10 billion yuan of real money in online trade a year in China.

But, the government's new move has become a hot topic among Internet users around the country. In a survey by sina.com, more than 70% of about 3,000 surveyed were against it. They said that the tax is too heavy.

But some people said the government's better management (管理)of the Internet would help it become healthier. They believe the new move would help stop online ID theft(盗窃).

根据短文内容,选择正确答案。

1We can learn from the passage that QQ coins are     .

A. a kind of gameB. a kind of Web moneyC. some clothesD. some online pets

2The Chinese government will put a tax of      on online sales.

A. 3%B. 10%C. 11%D. 15%

3Which city was the first to carry out the policy?

A. Shanghai.B. Beijing.C. Guangzhou.D. Shenyang.

4The underlined word "move" means "    " in Chinese.

A. 移动B. 搬家C. 措施D. 迁移

5We can learn from the passage that     .

A. the players don't have to pay the tax

B. many Internet users think the tax is too heavy

C. only 20% of about 3,000 Internet users are against this policy

D. the new move will cause online identity theft

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网