题目内容

【题目】 Now QQ coins are popular among (……)young man and woman. People use real money to buy Web money. Then they buy clothes for their online characters or services for their online pets with it. And these things will cost QQ fans more in the future.

The government(政府) will put a tax() of 3% on online sales. For example, if QQ users pay 100 yuan for 110 QQ coins, they will have to spend 103 yuan in the future. The extra(额外的) three yuan is tax.

Beijing was the first city to carry out the policy(政策). Online games have to pay the tax, too. A number of players make money by spending a lot of time on the games to get powers(权力), and then selling them online.

Some people said that online trade(贸易) grew fast. There is more than 10 billion yuan of real money in online trade a year in China.

But, the government's new move has become a hot topic among Internet users around the country. In a survey by sina.com, more than 70% of about 3,000 surveyed were against it. They said that the tax is too heavy.

But some people said the government's better management (管理)of the Internet would help it become healthier. They believe the new move would help stop online ID theft(盗窃).

根据短文内容,选择正确答案。

1We can learn from the passage that QQ coins are     .

A. a kind of gameB. a kind of Web moneyC. some clothesD. some online pets

2The Chinese government will put a tax of      on online sales.

A. 3%B. 10%C. 11%D. 15%

3Which city was the first to carry out the policy?

A. Shanghai.B. Beijing.C. Guangzhou.D. Shenyang.

4The underlined word "move" means "    " in Chinese.

A. 移动B. 搬家C. 措施D. 迁移

5We can learn from the passage that     .

A. the players don't have to pay the tax

B. many Internet users think the tax is too heavy

C. only 20% of about 3,000 Internet users are against this policy

D. the new move will cause online identity theft

【答案】

1B

2A

3B

4C

5B

【解析】

这篇短文主要介绍了QQ币深受中国青少年的喜爱,并介绍了专家们对网络上的税收情况的看法。还有支持者们的看法,他们认为保护了他们的在线身份不被盗窃。

1细节理解题。根据People use real money to buy Web money. Then they buy clothes for their online characters (人物形象) or services for their online pets with it描述,可知QQ币是一种特殊的网币,可以为自己的人物形象买衣服,为电子宠物服务。 故选B

2细节理解题。根据The government will put a tax () of 3% on online sales.得知政府会在网上销售征收3%的税。故选A

3细节理解题。根据Beijing was the first city to carry out the policy.得知北京市是实施政策的第一个城市,故选B

4词义猜测题。根据原文the government's new move has become a hot topic among Internet users around the country.可知the government's new move指代的是政府针对征税的事情,由此可猜测move的意思是“措施”的意思。故选C

5细节理解题。根据原文more than 70% of about 3,000 surveyed were against it. They said that the tax is too heavy.可知许多人都反对这个政策,是因为这税太重了,故选B

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网