题目内容

【题目】Answer the questions(根据以下内容回答问题)

Did you travel abroad during the holidays? As it is becoming easier to get visas (签证) to foreign countries, more and more Chinese people are traveling abroad. However, some countries are not so welcoming to Chinese tourists.

A recent survey of 5,600 people from five countries showed that the Chinese people are the second most unpopular tourists, just behind the USA citizens. What's wrong with us?

“Some Chinese like changing seats before the plane takes off and reaching for luggage while the plane is landing, others even take shoes off during a night.” Julia Roberts, an air hostess from Singapore Airline, told Chinese media.

In fact, this is just the tip of the iceberg. Chinese tourists have a bad reputation (名声) abroad for many reasons. Kelvin Zhang, a tour guide, had an unpleasant experience when he led a group of Chinese tourists to Singapore. “A young man spat () his gum onto the street. When he was about to leavethe police caught him and fined him 20 Singapore dollars (102yuan),” he told the reporters.

Some Chinese also litter everywhere and jump queues (插队). Some like to write on famous buildings. In Hong Kong, many local people complain that tourists from the Chinese mainland spit and smoke in non-smoking areas. None of these problems help the reputation of Chinese people travelling abroad.

However, there are plenty of thoughtful Chinese tourists, who behave respectfully when visiting famous places, taking a few photos before moving on to the next spot.

Although we spend money to enjoy ourselves, it doesn’t mean we can do anything we want. All travelers should respect customs and take care of the environment.

1Are Chinese tourists welcomed while traveling abroad?

2Who are the most unpopular tourists according to a recent survey?

3What else is improper behavior (行为) during a flight besides changing seats before taking off and taking off shoes during a flight?

4What is Kelvin Zhang, a tour guide or a reporter?

5Why was the young man fined 20 Singapore dollars?

6What should Chinese tourists do while traveling abroad in order to improve reputation?

【答案】

1No. /No, they aren’t.

2The USA tourists/ citizens.

3Reaching for luggage while the plane is landing.

4He is a tour guide.

5Because he spat his gum out onto the street.

6They should behave respectfully, respect local customs and take care of the environment./

They should remember the proverb, “While in Rome, do as the Romans do.”

...

(Any reasonable answer can be acceptable)

【解析】

去国外的签证越来越容易,因此越来越多的中国人出国旅游。然而,一些国家并不欢迎中国游客。中国是仅次于美国,排第二的不受欢迎游客。因为他们的不文明行为。作者表明观点,虽然我们花钱旅游,但是并不意味着你就可以做任何事情。所有的旅客都应该遵守当地的风俗习惯,并且保护环境。

1细节理解题。根据However, some countries are not so welcoming to Chinese tourists.可知中国游客并不受欢迎。故一般疑问句的答案为否定的。故填No. /No, they arent.

2细节理解题。根据A recent survey of 5,600 people from five countries showed that the Chinese people are the second most unpopular tourists, just behind the USA citizens. 可知中国是仅次于美国的最不受欢迎人群,中国排第二,因此美国人排第一。故答案为The USA tourists/ citizens.

3细节理解题。根据Some Chinese like changing seats before the plane takes off and reaching for luggage while the plane is landing, others even take shoes off during a night.可知中国游客在飞机前串座,飞机降落时取行李,夜里拖鞋等行为。问题中没有降落时取行李。故答案为Reaching for luggage while the plane is landing.

4细节理解题。根据Kelvin Zhang, a tour guide…可知Kelvin Zhang是一个导游。故答案为He is a tour guide.

5细节理解题。根据A young man spat () his gum onto the street. When he was about to leavethe police caught him and fined him 20 Singapore dollars (102yuan),可知这个年轻人在街上吐口香糖,被警察抓到罚款20新加坡元。故答案为Because he spat his gum out onto the street.

6推理判断题。根据问句句意为中国游客在国外时应该怎么做来改善名声。文中列举了一些中国游客的不文明行为。根据All travelers should respect customs and take care of the environment.可知游客要尊重当地风俗,并且保护环境。入乡随俗。故答案为They should behave respectfully, respect local customs and take care of the environment./They should remember the proverb, “While in Rome, do as the Romans do.”

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the best answer and complete the passage(选择最恰当的选项完成短文)

An old man lived on a farm in the mountains with his young grandson. Every morning the grandpa got up early. He would sit at the kitchen table and read his books. His grandson wanted to be just ________ him and read the books as well.

One day the grandson asked. “Grandpa! I try to read the books, but I don’t understand them. I forget what I read as soon as I ________ the book. What is the good of reading the books?”

The grandpa replied, “Take this basket down to the river and bring me ________ a basket of water.”

The boy did as he was told, but all the water leaked out before he got back to the house. The grandpa laughed and said, “You’ll have to move a little faster next time.” He sent the grandson back to the river with the basket to try again. This time the boy ran faster, but again the basket was ________ before he returned home. The old man said, “You’re just not trying hard enough.” He went out of the door to watch the boy try again.

The boy again put the basket into the river and then ran hard. But when he ________ his grandpa, again there was nothing in the basket. Out of breath, he said, “See, Grandpa, it’s useless!”

“So you think it is useless?” the old man said, “Look at the basket.” The boy looked at the basket and for the first time realized that the basket was different. It was ________ dirty. It was a clean one now.

“Boy, that’s what happens when you read the books. You might not understand or remember everything. But after you read them, you have ________ yourself,” the grandpa said.

1A. likeB. differentC. sameD. repeat

2A. writeB. closeC. startD. escape

3A. awayB. offC. outD. back

4A. wetB. emptyC. heavyD. broken

5A. reachedB. ranC. gotD. walked

6A. all the timeB. in factC. at lastD. no longer

7A. approachedB. checkedC. changedD. dreamed

【题目】阅读下面材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳选项。
C
These days, more and more Chinese people enjoy sending and receiving messages on the phone. It can help them to get the latest news and communicate with friends. But I think I should read more books besides the textbooks, the more, the better. It can broaden(拓宽) my mind and improve my language skills. Of course, it also can help me to get good grades. Do you know how to read more and learn more? Here are some tips for you.
◆ Clear your purpose for reading
Before you start reading, ask yourself why you are reading this book. Most people read for two main reasons, pleasure or knowledge. Clearing about your reading purpose can not only help you choose the books you really need to read, but also remind you why reading the book is important to you, so you will keep reading and complete the book faster.
◆ Read only what you are interested in
No matter what you are reading, it is important to enjoy what you read. Your friends may tell you the books they love, but those books might not necessarily be the ones you enjoy.
◆ Give up books that you don't enjoy
You may have chosen books that you are interested in, and they are right to your purpose. But while you are reading them, there may still be some books that you don't enjoy reading. Whenever you realize that you aren't enjoying the book you are reading, give it up. Remember reading shouldn't be a chore.


It is interesting that I read the books borrowed from libraries faster than those I bought. The reason is the books I bought don't have a due date! I don't need to return those books. Having a reading goal helps you work out how much reading you need to do in a week or even a day. Before you read each book, ask yourself what time you need to complete this book by.
(1)According to the passage, the writer might be a _______.
A.teacher
B.doctor
C.student
D.scientist
(2)Why do most people read books according to the passage?
A.To get the latest news and communicate with friends.
B.To have fun or get lots of knowledge.
C.To open their eyes and develop their language skills.
D.To do better in their schoolwork.
(3)What should you do when you find the book you are reading is boring?
A.Keep on reading.
B.Stop to have a break.
C.Read the books your friends love.
D.Give up the book.
(4)Which tip can be put into ?
A.Read the books borrowed from libraries
B.Set a reading goal
C.Buy books you're interested in
D.Complete a book in a week

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网